Copy
View this email in your browser

Livet efter Læsø - Usynlighedens flod

Kære ven

Det lyder så definitivt. Livet efter Læsø. For hvordan kan noget være forandret indeni efter kun få dage på en ø ude i Kattegat? Men sådan forholder det sig faktisk. Måske fordi Læsø på sin helt egen måde stadfæstede noget, som allerede boblede i mig og som jeg har nærmet mig længe. Jeg havde kun sovet på øen én nat, da sætningen her kom til mig bragt af den vind, der senere samme dag skulle blive til storm.

Og stemmen sagde: Loven om Særheder.

Det var det, der rumsterede og som kom farende som en storm. Du har lov til at være sær. Du skal bære dine særheder med stolhed og stoisk ro, for det er dine særheder som gør dig unik og til den, du er. Dans dem, syng og og skriv dem. Vov at være anderledes, vov at være dig. Kun sådan kan du virkelig finde ro og blive slyngveninde med lykken.

Skam dig ikke længere over følelsen af at være anderledes, skjul dig ikke, men bad i vished om at det er lige dér, at din styrke er. Især når du lærer ikke at bøje af overfor ydre pres, men kan holde dig selv i den vished.

For loven om særheder er stærk på Læsø, det mærkede jeg straks. Her kan man falde i hak og falde til ... hvis man altså tør være præcist som man er og bære sig selv med kærlighed og styrke. Man må stå stærk i stormen og man må vove at vente til stormen er drevet over. 

Styrken opstår i sårbarhedens muld, tag ikke fejl af det. Jeg er en af de kvinder, som finder styrken i det sårbare indre og det stod helt klart, da jeg i stormfulde dage og ved fuldmåne på Læsø næsten blev blæst omkuld.

Jeg nåede at tænke mange sære tanker, men heldigvis mærkede jeg, at noget i mig var stærkt og tillidsfuldt. Læsø bar mig og holdt mig. Fortalte mig i stormfulde vendinger om de særheder, der er som muldjord for smukke træer og om at holde fast i det, der er mit. Man kan let blive blæst omkuld. Som introvert og særlig sensitiv kan det være en svær opgave i en altid snakkende verden, men løsningen findes og den lever i bedste velgående. På Læsø.

Dér på øen i Kattegat findes en hemmelighed, som jeg vist kun har fået en flig af endnu.

Usynlighedens flod

Men noget skete alligevel i morges, da jeg skrev mine magiske morgensider og trak kort. Tyren dukkede op og skænkede mig en fortælling, der skulle vise sig at hedde Usynlighedens Flod. Den er som en trædesten på den vej, jeg nu bevæger mig og den har meget at gøre at Læsø. Jeg deler den med dig i linket herunder. 

Jeg er tilbage på Læsø ved Sommersolhverv og holder skriveretreat


Som du måske har set og læst, er det på Læsø at jeg til sommer holder skriveretreat for kvinder med skrivelængsel. Det kommer til at foregå ved Sommersolhverv og datoerne er klar som det eneste lige nu. 18-21. juni 2020. Der er 8 pladser. Hvad, hvordan og hvorfor simrer i den store gryde, hvor mange gode sætninger og ord høstet under storm og fuldmåne på Læsø er lagt i lage.

Og titler på kommende fortællinger og blogindlæg dukker op i røgen fra gryden og dufter indbydende, selvom det er for tidligt at skrive og tage imod endnu. Så jeg lader simre og tilsætter lidt sydesalt fra Læsø.

✍🏻Den vilde visdom
✍🏻Kunsten at strande
✍🏻Loven om særheder
✍🏻Når stormen er drevet over


Forårscirklen - intuitiv skrivning i pagt med årshjulet

Sådan kan du også selv arbejde med ord og fortællinger og hvis det kalder på dig, vil jeg gerne lære dig det. Det gør jeg næste gang i Forårscirklen, som starter den 1. marts. Forårscirklen er et eSkrivekursus for kvinder.

Her får du skriveafsæt, øvelser og spørgsmål til refleksion, som kan hjælpe dig med at holde kærligt fokus på det indre, mens du skriver og lader fortællingens kraft støtte dig på din vej fra de første spæde tegn på forår i marts og helt frem til fuld blomstring sidst i maj.

Du skriver intuitivt og øver dig på at lytte. Og jeg er selvfølgelig med som skrivemor og guide i skrivebjergene, du kan til enhver tid konsultere mig og få gode ord med på vejen.

Og så trækker jeg gerne et kraftdyrskort til dig undervejs, som kan være din frænde og/eller inspiration til bogstavelig styrke og energiarbejde. Det bliver et kraftdyr fra den keltiske tradition.

Er du til ord og skriverier og har du lyst til at forankre dig dybt i forårets energi med fokus på det indre, med rum til ro og fordybelse, så kom med når Forårscirklen starter den 1. marts.

Jeg har forlænget Ravnerabatten til den 16. februar. Tilmelder du dig senest den 16.2 ved midnat får du rabatten med og sparer 200 kr. på deltagergebyret.

Når færger ikke sejler


Læsø lærte mig forresten også om forsinkelser og om at vente. Færgerne sejlede ikke på grund af stormen og jeg fik en ekstra dag på øen foræret. I venten.

En del af livet er ventetid, men ventetiden behøver ikke at være passiv. Tværtimod. Aktiv venten i nærvær og vished om, at noget vil lande, når det er tid, er en gave i livet og på skriverejsen.

Vi skrives ved, når retten i simregryden er klar og det er blevet tid igen.

Kærlig hilsen
Lene

Usynlighedens flod

Jeg synes forbavsende ordløs her til morgen, overbevist om at ord og sætninger i simregryden ville være bristeklar her på trappen til morgen. Jeg springer fra de sidste trin og ind i køkkenet, hvor den står på det gamle komfur. Gryden. Lyset kommer snigende som en tyv og stjæler mørket, træerne kommer til syne i skellet og vinden er hviskende stille. Min utålmodighed dunker i tindingerne, da jeg letter på låget til den store gryde og erfarer, at retten ikke er klar endnu.

En tærskel, et tomrum, et trinbræt inden afgang og den berømte ventetid, der kalder på ro og hvile. Han står under træet på marken og jeg går langsomt derhen for at få dagens ord. Underfundigt stille, stor og mægtig, taler han til mig i en sfære af ro.

”Din travlhed er en frygtelig illusion ...

Læs dagens fortælling i linket herunder, hvor Tyren giver mig værdifulde ledetråde til, hvordan jeg bedste møder verden og det ydre, når en ny dag gryr. 

USYNLIGHEDENS FLOD

FORÅRSCIRKLEN

Starter den 1. marts 2020

Forårscirklen er et eSkrivekursus til dig forankret i årstid og årshjul.

Ravnerabat ved tilmelding senest den 16. februar

Klik for invitation


 

TILMELDING - FORÅRSCIRKLEN

Where do we go, when we’re lost – when the humans around us (much as we love them) can’t seem to help us? We go where we’ve been taught to forget to go. Where our ancestors have always gone. To the woods and the old ways. To the hedgelands and edgelands; to the threshold places and liminal zones. We go looking for the Others who dwell there; we go listening for the murmurs of the dreaming land. We go looking for a wisdom that’s wilder and wiser than our own.

– Sharon Blackie –

Copyright © 2020 Skrivecoach Lene Frandsen, All rights reserved.