Copy
Tack till AGFO Weeklys partnerbolag:        
April vecka 13, 2021

16 tips för en klok påsk

Vi går ännu en speciell påsk till mötes, där stora släktträffar och sammankomster med vänner lyser med sin frånvaro och hänsyn är av största vikt. AGFO:s påskhälsning blir ett gäng ät-, läs-, titta- och lyssna-tips att ägna sig åt. Ta hand om dig i påsk!


Maria Zander

Ät:
 Efter att ha hört lovord om vegetariska proteinkällan tempeh här och var har det nu blivit premiärdags för mig. Kanske i en gryta av något slag?

Läs: Har du missat AGFO:s guide över olika tjänster som erbjuder lokalproducerad mat? Ta en stund och skumma igenom för nya upptäckter.

Titta: I dokumentären 2040 – framtidsfilmen försöker filmaren Damon Gameau stilla sin oro för framtiden genom att söka upp eldsjälarna bakom några av de mest innovativa lösningarna på dagens hållbarhetsproblem. Sevärd!

Lyssna: Land Lantbruks chefredaktör Anna Nilsson medverkar i Meny i P1 och pratar ekologiskt och konventionellt jordbruk – och allt som gömmer sig däremellan.


Mary Lidén

Ät: 
Tycker du som jag att ägg inte direkt är någon smakupplevelse? Nu har det blivit ändring på det! Som nybliven ramenfrälst har äggen blivit en viktig del i min matvärld. Perfekt löskokta sojapicklade ägg kommer jag äta i påsk, och gärna med sesamfrön på.

Läs: Bli min nya kollega och joina AGFO! Mina lästips är just nu dessa två jobbannonser: innehållsansvarig på AGFO och varumärkes- och kundansvarig på AGFO.

Titta: Jag är nog inte ensam om att följa den senaste säsongen av Sveriges mästerkock. Snart final och många spännande ingredienser och beståndsdelar som ska tillagas.

Lyssna: Det sägs att män som pratar mat har blivit vanligare. Om det stämmer vet jag inte, men jag tycker det är kul att ”Patrik” från SVT:s "Bonusfamiljen" startat en matpodd. Recept tack?! ger inspiration.


Lovisa Madås

Ät: Älskar kombon mat och påsk! I år hämtar jag inspiration från Siri Barjes Instagram. Dessutom tänkte jag kolla in några nya spännande produkter; Aloba Foods färs gjord på korn, havre och alger, och Hookeds växtbaserade tonfisk. Sedan äter jag orimliga mängder tångkaviar. Älskar tång! (Ja, jag är från Göteborg).

Läs: Jordbruksverkets nya rapport "Hållbara livsmedel" och alla trendspaningar från team AGFO.

Titta: Jag tänker kika på Livsmedelsföretagens nya YouTube-satsning Halloj Kylskåpet. Och som alltid: alla insiktsfulla AGFO Talks.

Lyssna: Nya podden Feed är värd ett öra. Och använd påsken för att hitta spännande samtal på ClubHouse.


Linda Segerblom

Ät: Jag har beställt en påsklåda från Gårdssällskapet. Ska bli spännande att se vad de bjuder på den här gången. 

Läs: Jag ska sätta mig i solen och läsa ikapp, bland annat Klimatpolitiska rådets rapport "Sveriges väg till nollutsläpp".

Titta: Ut över Svartlögafjärden från verandan på landet. Och även några AGFO Talks som jag vill se igen, bland annat ”Hur mycket får hållbar mat kosta?”.

Lyssna: Min plan är att leta upp nåt spännande samtal på Clubhouse.

Sprid spaningen:

Webbinarier & event
Läser du det här på webben och inte är på Weekly-listan? 👇
Signa upp dig gratis här
AGFO Weekly presenteras med stöd av våra partners:

 

LinkedIn
Instagram
Twitter
Facebook
YouTube
AGFO är ett insikts- och mediebolag med fokus på framtidens matsystem. Läs mer här

Vill du ändra hur du får AGFO Weekly?
Uppdatera dina uppgifter eller avsluta din prenumeration.

Copyright © 2021 AGFO
Vår adress:
AGFO
Franzéngatan 1B
Stockholm 112 51
Sweden

Lägg till AGFO som kontakt