Copy
Tack till AGFO Weeklys partnerbolag:      
Juni vecka 25, 2021

Lärdomarna som vi tar med oss

Perspektiven breddas och det pratas inte längre enbart klimat, hopp finns om framtidens livsmedelsförsörjning och intresset stiger för biologisk mångfald och bondenära investeringar. Det är några av insikterna som team AGFO tar med sig från våren 2021.

Vart tog tiden vägen? Det undrar inte bara dansbandet Lasse Stefanz, utan även team AGFO. Plötsligt är en intensiv vår över och det är dags för terminens sista Weekly. Vi vill passa på att tacka dig som följt vårt arbete – och ett särskilt stort TACK för alla intressanta inspel och tankar som vi får ta del av dagligen. Här finns AGFO:s läsarbetyg samlade, om du missat. Nu tar vi sommaruppehåll och laddar batterierna ett tag. Ta hand om dig!


Lovisa Madås, trendspanare och grundare av AGFO

Insikter från våren som gått:
– Att diskussionen om framtidens hållbara matsystem nu börjar breddas och innefatta fler perspektiv än klimat. Något som understöds av den nya, och första gemensamma rapporten från organisationerna IPCC och IPBES. Själv har jag följt initiativen om ökad kolinlagring med stort intresse, så väl som utvecklingen av växtbaserade fisk- och skaldjursalternativ. 
 
Ser fram emot mest just nu?
–  Att du som läser det här tittar på dokumentären ”Breaking Boundaries” där de nio planetära gränserna synliggörs.


Maria Zander, innehållsansvarig AGFO

Insikter från våren som gått:
– Biologisk mångfald ses allt oftare som avgörande när det kommer till hållbara investeringar. Jordhälsans status ökar stadigt och det är inte minst FN:s symposium ett bevis på. Till hösten väntas biologisk mångfald dessutom få ett globalt mål, motsvarande klimatets temperaturhöjning på max 1,5 grad. Ska bli spännande att följa utvecklingen!

Ser fram emot mest just nu?
– Att varva ned lite och äntligen läsa Bill Gates ”How to avoid a climate disaster”, som legat på nattduksbordet sedan i vintras. Och kanske blir det här året när jag faktiskt lyssnar på alla sommarpratare i P1? Fler lyssnings-, tv- och lästips hittar du i AGFO:s lista med inspiration inför en lång sommar.


Linda Segerblom, vd för AGFO och Brid

Insikter från våren som gått:
– Kanske låter väl introvert, men vårens mest intressanta insikter fick jag från våra två AGFO Talks. Det är lätt att bli nedslagen vid tanken på vilka gigantiska utmaningar vi står inför kopplat till livsmedelsförsörjningen, men insikterna efter båda dessa talks är hur otroligt många spännande innovationer som pågår runt om i världen för att möta utmaningar – och hur mycket kapital de numera också attraherar.   

Ser fram emot mest just nu?
– Att slippa sitta i alla teamsmöten och få träffas, prata, byta idéer och skratta tillsammans igen. Och skörda allt gott som jag sått i min trädgård.


Mary Lidén, projektledare

Insikter från våren som gått:
– Även om vi i Sverige nog inte kommer drabbas av klimatförändringar i samma utsträckning som länder på andra breddgrader så lever vi i ett globalt matsystem. Att livsmedel som varit lättillgängliga inte är det om några år, eller att nya råvaror kommer ersätta mina tidigare stapelvaror, är en insikt som jag börjat förlika mig med. Många aktörer i livsmedelsbranschen är eniga om att man inte bara kan investera i det som känns hippt och trendigt, utan att det finns mycket potential i forskningsbaserade bolag som tar sig an svåra ämnen inom vårt matsystem. Ska investeringarna vara lönsamma och hållbara i längden, behövs också samverkan med lantbrukare så att det blir gediget och tillför nytta.

Ser fram emot mest just nu?
– Den svenska sommaren och möjligheten att resa runt i sitt eget land. Förra sommaren hade jag en oväntat härlig upplevelse på Hällåkra vingård i Skåne där de gästvänliga ägarna bjöd på både rött, vitt, mousserande och dessertvin, gjort på druvan solaris. I sommar är ett mål att upptäcka en ny svensk vingård!

Vilka är dina viktigaste insikter? Hör gärna av dig till hello@agfo.se. 

🌻 Ha en bra sommar med lika delar sol och regn!

Sprid spaningen:

Läser du det här på webben och inte är på Weekly-listan? 👇
Signa upp dig gratis här
AGFO Weekly presenteras med stöd av vårt partnerbolag:

LinkedIn
Instagram
Twitter
Facebook
YouTube
AGFO är ett insikts- och mediebolag med fokus på framtidens matsystem. Läs mer här

Vill du ändra hur du får AGFO Weekly?
Uppdatera dina uppgifter eller avsluta din prenumeration.

Copyright © 2021 AGFO
Vår adress:
AGFO
Franzéngatan 1B
Stockholm 112 51
Sweden

Lägg till AGFO som kontakt