Aktuellt
Nu har vi trätt in i maj månad, perioden efter utdelningarna och in mot sommaren som historiskt har inneburit en sämre genomsnittlig avkastning. Om så blir fallet även detta år återstår givetvis att se, men vi har under veckan sett ökad volatilitet och även fortsättning på temat där överlag starka rapportera får svala mottagande en marknaden. Till det kan vi även addera långräntor som stått och stampat under 1-2 månader – ett brott uppåt kan mycket sätta "räntenarrativet" i fokus igen och vi minns ju hur tillväxt (inte minst Nasdaq) reagerade på det tidigare under året. "Värdekategorierna" och inte minst banksektorn har åter visat lite relativ styrka på sistone och kan utgöra bra komplement till en tillväxtportfölj.

I veckan nyhetsbrev är det dags för ännu en Börskollen-intervju med daytradern Björks Invest och vi har också valt att lyfta Market Makers poddintervju med tidigare finansministern och numera fintechinvesteraren Anders Borg.

Du finner också några uppslag om kryptomarknaden med fokus på bolag som har exponering mot denna samt en djupdykning i Ethereum – mycket mer än "bara" en kryptovaluta och som dessutom tagit över staffetpinnen från Bitcoin på senare tid.

Längst ner finner du en IPO-special där vi har samlat ett antal uppslag om olika aktuella börsnoteringar. Vi kommer framåt att lägga mer fokus på detta segment, i synnerhet under perioden när marknaden är så pass het som den är just nu. Om du saknar något IPO-aktuellt bolag som du vill kunna bevaka i vår smidiga app är du alltid välkommen att kontakta oss så kan vi addera det till vår databas!

Trevlig läsning,
/Börskollen
Börskollen
Börskollen-intervju med daytradern Björks Invest

I vår nästa tradingrelaterade intervju har turen kommit till en ung och mycket ambitiös daytrader. Björks Invest har inte lika många år på nacken som de tidigare daytraders som vi intervjuat, men kan därför också ge ett intressant perspektiv och mycket matnyttiga insikter från en som befinner sig i ett lite tidigare skede på resan mot att “vara sin egen” och med siktet inställt på ekonomisk frihet. Detta vill du i vanlig ordning inte missa!

Nyhetssvepet
IG
Video: Bästa rapportreaktionerna och utsikterna för börsen
 
Market Makers
Podcast: Intervju med tidigare finansminister och (numera) fintechinvesteraren Anders Borg
 
Frida Bratt / Nordnetbloggen (bild Börskollen)
Stockholmsbörsen slår omvärlden – här är indexen som gått bäst i år
 
Affärsvärlden
De hade bäst kursutveckling bland OMXS30-aktierna i april
 
Affärsvärlden
Yellen: Högre räntor kan behövas för att undvika att ekonomin överhettas
 
Affärsvärlden
Erik Penser Bank: Amerikanska aktier är billiga
 
Alexander Gustafsson / Nordnetbloggen (bild Börskollen)
Företag med exponering mot kryptovalutor
 
ETFMarknaden
Vad du behöver veta om Ethereum
 
Finwire / Börskollen 
Ethereum över 3 000 dollar för första gången någonsin
 
Finwire / Börskollen 
Baird: Nvidia kommer att dominera inom datacenter - AI är vår eras mest transformativa teknik
 
Breakit
Sugen på rymdsemester? Nu säljer Jeff Bezos biljetter till sin rymdraket
 
ETFMarknaden
Denna ETF köper tråkiga undervärderade aktier
 
IPO-special
Breakit
Safellos noteringsemission blev kraftigt övertecknad – Northzone investerar
 
Finwire / Börskollen
JS Securitys nyintroduktion blev övertecknad mer än 10 gånger
 
Finwire / Börskollen
Hemply Balance klättrar drygt 21 procent i premiärhandeln på Nordic SME
 
Finwire / Börskollen
Loyal Solutions värdering är i högsta laget, neutralt råd - Affärsvärlden
 
Finwire / Börskollen 
EQT avbryter noteringen av Anticimex - Di
 
Finwire / Börskollen
Checkin på väg till börsen, får Tin Fonder och Erik Selin som ankarinvesterare
 
Finwire / Börskollen
Spermosens klättrar 60 procent i premiärhandeln på Spotlight Stock Market (igår)
Finwire / Börskollen
Goobit Group klättrar drygt 62 procent i premiärhandeln på First North (igår)
 

Tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter på ett ställe!

Börskollen är tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter från fler än 75 olika källor, så som nyhetssajter, bloggar, videos, pressmeddelanden och insynshandel, och tillhandahåller allt i ett samlat nyhetsflöde - givetvis helt kostnadsfritt! Vår målsättning är att förenkla din nyhetsupplevelse och sättet du konsumerar nyheter, genom att ge dig ett verktyg där du enkelt och tidseffektivt kan hålla dig uppdaterad på allt som sker i marknaden och för dina favoritbolag!

Börskollen som app
I vår app kan du utan kostnad registrera ett konto och skapa bevakningar för dina favoritbolag och välja att få pushnotiser vid nya nyheter, pressmeddelanden, blogginlägg, videoklipp eller rapporterad insynshandel - allt för att du inte ska missa något!

Stadig tillväxt och nöjda användare
Börskollen vidareutvecklas löpande med nya funktioner och fler nyhetskällor och tjänsten har vuxit stadigt i popularitet sedan 2015. Vår app har laddats ner över 150.000 gånger sedan start och vi kan stoltsera med ett högt användarbetyg på 4,4 av 5! Vi har över 100.000 unika besökare och hämtar i genomsnitt in över 6.000 nyheter varje månad.

Nyhetsbrev och utskick från samarbetspartners
Börskollens nyhetsbrev (klicka här för att registrera dig) utkommer en gång per vecka, vanligtvis på torsdagar, men sporadiskt oftare än så. Börskollen finansieras av samarbetspartners och annonsörer, vilka är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta tillhandahålla vår kostnadsfria tjänst. Detta innebär att annonser kan ingå i våra nyhetsbrev såväl som att vi ibland skickar ut rena annonsutskick.

Samarbeten och annonsering
Vill du nå våra engagerade användare med relevant information och erbjudanden? Vi erbjuder flera typer av annonslösningar. Kontakta oss gärna på info@borskollen.se så kan vi berätta mer!

Hantering av personuppgifter
Vi tycker givetvis det är tråkigt om du inte längre vill erhålla våra utskick, men via följande länkar kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig helt från fler utskick. Mer information om hur dina personuppgifter behandlas och vilka rättigheter du har finns i vår Dataskyddspolicy.

Börskollen är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga investeringsrekommendationer till dig. Det innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen alltid fattas självständigt av investeraren.  Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande tjänsten Börskollen och dess samarbetspartners.