Aktuellt
I veckans nyhetsbrev finner du en boktävling och intervju med den populära börsprofilen och författaren Marcus Hernhag. Ta chansen att vinna ett exemplar av hans senaste bok. Tävlingsregler och en matig, mycket läsvärd intervju finner du nedan – sista chansen att medverka är ikväll onsdag kl. 22.00!

I övrigt finner du i vanlig ordning ett antal utvalda populära nyheter från våra olika läsflöden.

Bästa hälsningar,
/Börskollen
Börskollen
Boktävling och Börskollen-intervju med utdelningsinvesteraren och författaren Marcus Hernhag

Denna gång har vi kombinerat en matig intervju fylld med kunskap och en möjlighet att vinna ett exemplar (totalt tre tävlas ut) av Marcus senaste bok; Den enkla vägen för nybörjare – Att lyckas med aktiesparande. Marcus är ett välkänt namn i “våra” kretsar och delar med sig av sin resa, berikad av erfarenheter från såväl privat aktie- och fondsparande samt sin roll som skribent, författare, bloggare m.m.  Du tar del av tävlingsreglerna och intervjun nedan!

Nyhetssvepet
Nicklas Andersson / Avanzabloggen
Så sparar du ihop till en miljon kronor
 
DagensPS (bild Börskollen)
Risk för bubbla i gröna aktier
 
Privata Affärer (bild Börskollen)
Hernhag: Intressanta aktier i gröna rallyt
 
Börsvärlden
New Yorks guvernör Cuomo lovar legalisera cannabis för rekreationellt bruk
 
ETFMarknaden (bild Börskollen)
Bitcoin kan stiga till 146 000 USD säger JP Morgan
 
Breakit (bild Börskollen)
Miljardären Mark Cuban jämför boomen i kryptovalutor med dotcombubblan
 
DagensPS (bild Börskollen)
Därför kan sociala obligationer bli nästa trend
 
Annons
Nyemission i gruvbolag med starka framtidsutsikter
 
Direkt Studios
Video: Erik Sprinchorn på TIN Fonder – Hur värderar man Embracer?
 
Frida Bratt / Nordnetbloggen
Bästa Sverigefonderna – därför spretar utvecklingen
 
Börsvärlden
Värderingarna på börsen är extremt höga, stöttas av Fed - Jeffrey Gundlach
 
Sparpodden / Nordnet
Podcast: Köpa investmentbolag på premie - Ulf Hedlundh, Svolder
 
Inside6
Hur man analyserar uthållig tillväxt [Fundamental analys]
 
Pappakeno
Twitterfonden
 
Finwire / Börskollen 
Ägargrupp anser att brittiska Entains bud på Enlabs är för snålt - Di
 
Privata Affärer (bild Börskollen)
Affärsvärlden: En aktie med tillväxtpotential
Kalqyl (bild Börskollen)
Breakdown: Clearpoint Neuro

Tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter på ett ställe!

Börskollen är tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter från fler än 75 olika källor, så som nyhetssajter, bloggar, videos, pressmeddelanden och insynshandel, och tillhandahåller allt i ett samlat nyhetsflöde - givetvis helt kostnadsfritt! Vår målsättning är att förenkla din nyhetsupplevelse och sättet du konsumerar nyheter, genom att ge dig ett verktyg där du enkelt och tidseffektivt kan hålla dig uppdaterad på allt som sker i marknaden och för dina favoritbolag!

Börskollen som app
I vår app kan du utan kostnad registrera ett konto och skapa bevakningar för dina favoritbolag och välja att få pushnotiser vid nya nyheter, pressmeddelanden, blogginlägg, videoklipp eller rapporterad insynshandel - allt för att du inte ska missa något!

Stadig tillväxt och nöjda användare
Börskollen vidareutvecklas löpande med nya funktioner och fler nyhetskällor och tjänsten har vuxit stadigt i popularitet sedan 2015. Vår app har laddats ner över 135.000 gånger sedan start och vi kan stoltsera med ett högt användarbetyg på 4,4 av 5! Vi har ca 80.000 unika besökare och hämtar i genomsnitt in över 6.000 nyheter varje månad.

Nyhetsbrev och utskick från samarbetspartners
Börskollens nyhetsbrev utkommer en gång per vecka, vanligtvis på torsdagar, men sporadiskt oftare än så.
Börskollen finansieras av samarbetspartners och annonsörer, vilka är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta tillhandahålla vår kostnadsfria tjänst. Detta innebär att annonser kan ingå i våra nyhetsbrev såväl som att vi ibland skickar ut rena annonsutskick.

Samarbeten och annonsering
Vill du nå våra engagerade användare med relevant information och erbjudanden? Vi erbjuder flera typer av annonslösningar. Kontakta oss gärna på info@borskollen.se så kan vi berätta mer!

Hantering av personuppgifter
Vi tycker givetvis det är tråkigt om du inte längre vill erhålla våra utskick, men via följande länkar kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig helt från fler utskick. Mer information om hur dina personuppgifter behandlas och vilka rättigheter du har finns i vår Dataskyddspolicy.

Börskollen är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga investeringsrekommendationer till dig. Det innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen alltid fattas självständigt av investeraren.  Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande tjänsten Börskollen och dess samarbetspartners.