Aktuellt
Ännu ett fullmatat nyhetsbrev där vi samlar några av de mest populära inslagen från den gångna veckan. På löpsedlarna har vi åter "sektorrotationen" – denna gång som en följd av stigande långräntor och där framförallt amerikansk tillväxt/tech har fått se en kännbar rekyl under de senaste veckorna. Nedan finner du några olika perspektiv på ovanstående tema, men också uppslag om den fortsatt heta IPO-marknaden, makro, utdelningsfokus och ett längre klipp från EFN Marknad på temat "Bli proffs på aktier".

Vi vill också slå ett slag för den andra upplagan av fjolårets mycket uppskattade digitala investerarevent Aktieportföljen Live, som går av stapeln den 10 mars. Många spännande bolagspresentationer och vem vill dessutom inte höra Cleas Hemberg diskutera bitcoin och kryptomarknaden?!

Trevlig torsdagsläsning,
/Börskollen
Börskollen (annons)
Aktieportföljen Live 10/3 – Välkommen till Nordens största digitala investerarträff

Varmt välkommen till den andra upplagan av Nordens största digitala investerarträff, Aktieportföljen Live, den 10 mars! Under dagen kommer du digitalt få möjligheten att "träffa" hela 20 expansiva, aktuella och innovativa bolag – och dessutom höra Claes Hemberg diskuterar de senaste trenderna och frågeställningar kring bitcoin och kryptobranschen i stort!

Börskollen (annons)
Blockchain-teknologi bakom ny svensk handelsplattform för musikrättigheter
Nyhetssvepet
DagensPS (bild Börskollen)
Ränteoro – här är aktierna du ska ha
 
Privata Affärer (bild Börskollen)
Fondchefen: Bubblan kommer att sprängas
 
DagensPS (bild Börskollen)
Därför skakar börsen – se grafen
 
Pareto
Video: Tech Tuesday – Är amerikanska techbolag övervärderade?
 
ETFMarknaden
Aktier och ETFer som kan gynnas av öppnande av ekonomierna
 
DagensPS (bild Börskollen)
Morgan Stanley: Så ska din portfölj se ut nu
 
Affärsvärlden
Deutsche Bank: Stimulanscheckar kan resultera i rejäla inflöden till aktiemarknaden
 
EFN Marknad
Video: Chefsekonomer: Rejäl tillväxt väntar i höst
 
Inbjudan till teckning av aktier i Zeptagram AB (publ) (annons)
Finwire / Börskollen
Säkrast att teckna och sälja nyintroduktioner direkt - Di
 
SvD Näringsliv (bild Börskollen)
Sex av tio nykomlingar på börsen i år går back
 
Finwire / Börskollen 
Hemnets börsnotering kan ske redan i april - DI
 
Finwire / Börskollen 
Bäddat för revansch för spelbolagen om räntemarknaden lugnar sig - Di
 
Niklas Andersson / Avanzabloggen
Aktierna och fonderna som lockade mest i februari
 
Alexander Gustafsson / Nordnetbloggen
Utdelningslistan 2021
 
EFN Marknad
Video: Ekonomihjälpen – Bli proffs på aktier
 
DagensPS (bild Börskollen)
Stjärnförvaltarna tipsar – perfekta nybörjarportföljen
 
Privata Affärer (bild Börskollen)
Insiders som köpt eller sålt aktier efter rapporterna

Tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter på ett ställe!

Börskollen är tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter från fler än 75 olika källor, så som nyhetssajter, bloggar, videos, pressmeddelanden och insynshandel, och tillhandahåller allt i ett samlat nyhetsflöde - givetvis helt kostnadsfritt! Vår målsättning är att förenkla din nyhetsupplevelse och sättet du konsumerar nyheter, genom att ge dig ett verktyg där du enkelt och tidseffektivt kan hålla dig uppdaterad på allt som sker i marknaden och för dina favoritbolag!

Börskollen som app
I vår app kan du utan kostnad registrera ett konto och skapa bevakningar för dina favoritbolag och välja att få pushnotiser vid nya nyheter, pressmeddelanden, blogginlägg, videoklipp eller rapporterad insynshandel - allt för att du inte ska missa något!

Stadig tillväxt och nöjda användare
Börskollen vidareutvecklas löpande med nya funktioner och fler nyhetskällor och tjänsten har vuxit stadigt i popularitet sedan 2015. Vår app har laddats ner över 150.000 gånger sedan start och vi kan stoltsera med ett högt användarbetyg på 4,4 av 5! Vi har över 100.000 unika besökare och hämtar i genomsnitt in över 6.000 nyheter varje månad.

Nyhetsbrev och utskick från samarbetspartners
Börskollens nyhetsbrev (klicka här för att registrera dig) utkommer en gång per vecka, vanligtvis på torsdagar, men sporadiskt oftare än så. Börskollen finansieras av samarbetspartners och annonsörer, vilka är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta tillhandahålla vår kostnadsfria tjänst. Detta innebär att annonser kan ingå i våra nyhetsbrev såväl som att vi ibland skickar ut rena annonsutskick.

Samarbeten och annonsering
Vill du nå våra engagerade användare med relevant information och erbjudanden? Vi erbjuder flera typer av annonslösningar. Kontakta oss gärna på info@borskollen.se så kan vi berätta mer!

Hantering av personuppgifter
Vi tycker givetvis det är tråkigt om du inte längre vill erhålla våra utskick, men via följande länkar kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig helt från fler utskick. Mer information om hur dina personuppgifter behandlas och vilka rättigheter du har finns i vår Dataskyddspolicy.

Börskollen är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga investeringsrekommendationer till dig. Det innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen alltid fattas självständigt av investeraren.  Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande tjänsten Börskollen och dess samarbetspartners.