Aktuellt
Vi utlovade ett högt tempo för våra uppskattade intervjuer och även denna vecka finner du en mycket läsvärd intervju med daytradern Börsfågeln. Nästa vecka har du också en ny intervju att se fram emot – denna gång skiftar vi dock tillbaka fokus till investeringar med tonvikt på makro, marknadstiming och teknisk analys.

Vi passar också på att slå ett slag för "Morgonkollen" – en komprimerad sammanställning över nattens (USA) och morgonens (Asien) viktigaste händelser i kombination med dagens agenda för Sverige/Norden. Morgonkollen, som är framtagen tillsammans med nyhetsbyrån Finwire, dyker upp i vårt nyhetsflöde (och även i vår "topplänk") från ca 08:30 varje vardagsmorgon. Perfekt för att inleda din börsdag!

I övrigt finner du ett fullmatat nyhetsbrev där vi har valt ut ett antal uppslag från den gångan veckan. Vad sägs om lite krypto, Tesla, bostadsmarknaden, hållbarhet och toppat med ett par intressanta bolagsanalyser längst ner. Vad mer kan man önska sig en grå januaritorsdag? :)

Trevlig läsning!
/Börskollen
Börskollen
Börskollen-intervju med daytradern Börsfågeln

Nytt år och nya möjligheter för den som vill lära sig mer om daytrading och den mentalitet som krävs för att lyckas! Vi följer upp den mycket uppskattade tradingintervjun med Paper Chaser och denna gång har turen kommit till Börsfågeln. Han beskriver att han redan som 15-årig visste att aktiemarknaden var sitt “kall” och har nu livnärt sig som trader i 7 års tid. Detta vill du i vanlig ordning inte missa!

Annons
Investeringsmöjlighet: Increasor Tech Invest genomför IPO inför börsnotering i april
Nyhetssvepet
EFN Marknad
Video: Bitcoinspecial med Eric Wall
 
Affärsvärlden
Handelsbankens favoritaktier för 2021
 
Dagens PS (bild Börskollen)
Därför fortsätter börsrallyt – se kurvan
 
EFN Marknad
Video: Bubbelvarning och baksmälla orosmoln under 2021
 
Affärsvärlden
Blackrocks VD tror på starkt börsår 2021
 
Annons
Möjlighet att investera i ett bolag med en digital plattform i stark tillväxt och internationell expansion i sikte
 
EFN Marknad
Video: Så blir bostadsmarknaden 2021
 
Dagens PS (bild Börskollen)
Bostadspriserna 2020 – de högsta på fem år
 
Privata Affärer
Hernhag: Tre potentiella aktiebubblor att se upp med
 
Frida Bratt / Nordnetbloggen
Blogg: Det här ska du hålla koll på i rapportfesten
 
Och i vanlig ordning går åsikterna starkt isär om Tesla...
Dagens PS (bild Börskollen)
Börsgurun varnar: Tesla är en bubbla
 
ETFMarknaden (bild Börskollen)
Fem skäl till att Tesla kan vara undervärderad
 
Nordnet
Video: Alexanders tips för att komma igång med sparandet
 
Nicklas Andersson / Avanzabloggen
Blogg: Därför ska du månadsspara långsiktigt på börsen
 
Dagens PS (bild Börskollen)
Öhmanförvaltarens heta hållbarhetscase
 
Dagens PS (bild Börskollen)
Gröna aktier vinnare i Bidens politik – men håller det?
 
Finwire / Börskollen 
Li Auto utsedd till favoritaktie inom kinesiska elfordonssegmentet hos Jefferies
 
Finwire / Börskollen 
Ark Invest förväntar sig enorm tillväxt inom online sportsbetting - kan växa 31 procent årligen
 
Bolagsanalyser
Kalqyl
Analys: Zaptec
 
Gamingaktier
Investera i Roblox – allt om plattformen och börsnoteringen!
 

Tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter på ett ställe!

Börskollen är tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter från fler än 75 olika källor, så som nyhetssajter, bloggar, videos, pressmeddelanden och insynshandel, och tillhandahåller allt i ett samlat nyhetsflöde - givetvis helt kostnadsfritt! Vår målsättning är att förenkla din nyhetsupplevelse och sättet du konsumerar nyheter, genom att ge dig ett verktyg där du enkelt och tidseffektivt kan hålla dig uppdaterad på allt som sker i marknaden och för dina favoritbolag!

Börskollen som app
I vår app kan du utan kostnad registrera ett konto och skapa bevakningar för dina favoritbolag och välja att få pushnotiser vid nya nyheter, pressmeddelanden, blogginlägg, videoklipp eller rapporterad insynshandel - allt för att du inte ska missa något!

Stadig tillväxt och nöjda användare
Börskollen vidareutvecklas löpande med nya funktioner och fler nyhetskällor och tjänsten har vuxit stadigt i popularitet sedan 2015. Vår app har laddats ner över 135.000 gånger sedan start och vi kan stoltsera med ett högt användarbetyg på 4,4 av 5! Vi har ca 80.000 unika besökare och hämtar i genomsnitt in över 6.000 nyheter varje månad.

Nyhetsbrev och utskick från samarbetspartners
Börskollens nyhetsbrev (klicka här för att registrera dig) utkommer en gång per vecka, vanligtvis på torsdagar, men sporadiskt oftare än så. Börskollen finansieras av samarbetspartners och annonsörer, vilka är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta tillhandahålla vår kostnadsfria tjänst. Detta innebär att annonser kan ingå i våra nyhetsbrev såväl som att vi ibland skickar ut rena annonsutskick.

Samarbeten och annonsering
Vill du nå våra engagerade användare med relevant information och erbjudanden? Vi erbjuder flera typer av annonslösningar. Kontakta oss gärna på info@borskollen.se så kan vi berätta mer!

Hantering av personuppgifter
Vi tycker givetvis det är tråkigt om du inte längre vill erhålla våra utskick, men via följande länkar kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig helt från fler utskick. Mer information om hur dina personuppgifter behandlas och vilka rättigheter du har finns i vår Dataskyddspolicy.

Börskollen är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga investeringsrekommendationer till dig. Det innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen alltid fattas självständigt av investeraren.  Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande tjänsten Börskollen och dess samarbetspartners.