Aktuellt
Den gångna veckan har inneburit fortsatt tvära kast inom tech-/tillväxtsektorn, inte minst för amerikanska Nasdaq och de bolag som ingår i teknikindexet. Samtidigt handlas mer cykliska sektorer/index stark, med nya ATH i tyska DAX30, amerikanska Dow Jones och svenska OMXS30. "Sektorrotationen" (vi skulle kanske snarare vilja kalla det "temarotation") är på allas läppar och fullt fokus ligger på de stigande långräntorna, drivna av inflationsförväntningar – samt vad det innebär för de olika sektorerna.

Läge att "köpa dippen" i Nasdaq eller följa styrkan i de mer cykliska "värdebolagen"? Nedan har vi samlat ett antal olika perspektiv på denna frågeställning som kanske kan ge dig lite vägledning framåt.

Vi tipsar också om inspelningen från gårdagens uppskattade investerarevent Aktieportföljen Live – där du kan ta del av samtliga 20 spännande bolagspresentationer nu i efterhand. Vi kan också meddela att vi har ännu en boktävling på gång mot slutet av månaden och att vi arbetar på en ny intervju med en välkänd och mycket populär daytrader.

Trevlig läsning!
/Börskollen
Börskollen (annons)
Möjlighet att teckna i snabbväxande techbolag
Nyhetssvepet
DagensPS (bild Börskollen)
Så stor del av stödpengarna går till spekulation
 
Pareto
Video: Tech Tuesday – Game Over for Tech?
 
Privata Affärer (bild Börskollen)
Nu är stimulanspaketet godkänt i representanthuset
 
Börskollen (annons)
Bli delägare i Zeptagram inför marknadslanseringen i en glödhet marknad
 
Nicklas Andersson / Avanzabloggen
Undvik de vanligaste misstagen på aktiemarknaden
 
Alexander Gustafsson / Nordnetbloggen (bild Börskollen)
Aktierna som toppar jämställdhetsindex
 
Börskollen (annons)
Video: Aktieportföljen Live – Se hela eventdagen 10 mars
 
Affärsvärlden
Här är spararnas SPAC-favoriter
 
Inbjudan till teckning av aktier i Euroafrica Digital Ventures (annons)
Nordnet
Video: Tradinghörnan – SPAC-Attack / Vad är en SPAC?
 
Frida Bratt / Nordnetbloggen (bild Börskollen)
Heta SPAC-fenomenet i Sverige – tänk på det här
 
Affärsvärlden
Ekonomiprofessor: Nasdaqs återhämtning kan vara kortlivad
 
EFN Marknad
Video: ”Ju mindre tech och tillväxt du har desto bättre”
 
Affärsvärlden
Swedbank: Börsuppgången kan fortsätta även med högre räntor
 
Affärsvärlden
Goldman Sachs tror stigande räntor kommer stärka inflödena till aktier
 
Finwire / Börskollen 
Cathie Wood: Underliggande styrkan i bull-market stärks
 
Finwire / Börskollen
Carnegie rekommenderar fyra tillväxtaktier
 
Insider6 (bild Börskollen)
Allt om utdelningskvalitet – bedöm risken i din utdelningsportfölj
 
EFN Marknad
Video: Fricks defensiva aktiefavoriter
 
Pareto
Evolution, Kambi och Kindred är sektorfavoriterVideo: 
 
Direkt Studios
Video: Erik Sprinchorns bästa investeringsknep
 

Tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter på ett ställe!

Börskollen är tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter från fler än 75 olika källor, så som nyhetssajter, bloggar, videos, pressmeddelanden och insynshandel, och tillhandahåller allt i ett samlat nyhetsflöde - givetvis helt kostnadsfritt! Vår målsättning är att förenkla din nyhetsupplevelse och sättet du konsumerar nyheter, genom att ge dig ett verktyg där du enkelt och tidseffektivt kan hålla dig uppdaterad på allt som sker i marknaden och för dina favoritbolag!

Börskollen som app
I vår app kan du utan kostnad registrera ett konto och skapa bevakningar för dina favoritbolag och välja att få pushnotiser vid nya nyheter, pressmeddelanden, blogginlägg, videoklipp eller rapporterad insynshandel - allt för att du inte ska missa något!

Stadig tillväxt och nöjda användare
Börskollen vidareutvecklas löpande med nya funktioner och fler nyhetskällor och tjänsten har vuxit stadigt i popularitet sedan 2015. Vår app har laddats ner över 150.000 gånger sedan start och vi kan stoltsera med ett högt användarbetyg på 4,4 av 5! Vi har över 100.000 unika besökare och hämtar i genomsnitt in över 6.000 nyheter varje månad.

Nyhetsbrev och utskick från samarbetspartners
Börskollens nyhetsbrev (klicka här för att registrera dig) utkommer en gång per vecka, vanligtvis på torsdagar, men sporadiskt oftare än så. Börskollen finansieras av samarbetspartners och annonsörer, vilka är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta tillhandahålla vår kostnadsfria tjänst. Detta innebär att annonser kan ingå i våra nyhetsbrev såväl som att vi ibland skickar ut rena annonsutskick.

Samarbeten och annonsering
Vill du nå våra engagerade användare med relevant information och erbjudanden? Vi erbjuder flera typer av annonslösningar. Kontakta oss gärna på info@borskollen.se så kan vi berätta mer!

Hantering av personuppgifter
Vi tycker givetvis det är tråkigt om du inte längre vill erhålla våra utskick, men via följande länkar kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig helt från fler utskick. Mer information om hur dina personuppgifter behandlas och vilka rättigheter du har finns i vår Dataskyddspolicy.

Börskollen är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga investeringsrekommendationer till dig. Det innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen alltid fattas självständigt av investeraren.  Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande tjänsten Börskollen och dess samarbetspartners.