Aktuellt
"Sell in may"-devisen tycks ha stämt in väl detta år, där vi fått se ökad volatilitet under de senaste veckorna med fortsatt stort fokus på makro, inflation, centralbanker och långräntor. Värde har överpresterat relativt sett, men "rotationen" är inte alls lika kraftfull som under den tidigare delen av året. Svagast är amerikansk tillväxt/tech (inkluderar även "grön energi"), där vi ser draw downs på 35-70% i i stort sett samtliga högvärderade snabbväxare förutom de stora drakarna (FAANG+).

I Norden är det inte lika dramatiskt, men många av fjolårets vinnare inom tillväxtsektorn har fått rejält med pisk under de senaste månaderna medan större bolag inom mer traditionella branscher står emot rätt bra (jämför spreaden för storbolagsindex OMXS30 mot småbolagsindex First North). 

För den som vill lära sig mer om så kallade utdelningsaktier finner du en matig genomgång nedan och även några listor på intressanta kandidater att kika mer på. I övrigt är den svenska IPO- och SPAC-marknaden fortsatt het och vi lägger därför extra fokus där i veckans nyhetsbrev (läs mer om kommande noteringar för bolag som bland annat Oatly, Volvo Cars och Arla Plast).

I dessa tider med tvära kast och där tidigare vinnare slår om till förlorare kan det vara värt att resonera mer kring vikten av säljbeslut. Vi samlar två intressanta uppslag på temat nedan som vi hoppas kan väcka lite tankar.

Önskar er alla en trevlig helg!
/Börskollen
Börskollen (annons)
Snabbväxande fintech-bolag till börsen
 
Nyhetssvepet
Börskollen
Bästa och mest stabila utdelningsaktierna 2021
 
Finwire / Börskollen
Redeyes gaminganalytiker: Embracer och Stillfront inte högt värderade just nu
 
EFN Marknad
Video: "Aktieägare måste vara aktiva"
 
Finwire / Börskollen 
Dagens analysrekommendationer 14 maj
 
Affärsvärlden
Järnmalmspriset på rekordnivåer
 
Finwire / Börskollen
Halvledarbristen kan kosta bilindustrin 110 miljarder dollar i intäkter under 2021 - analysfirma
 
Finwire / Börskollen 
Bitcoin och kryptomarknaden skakar till av Teslas u-sväng
 
Finwire / Börskollen
Kryptobörsen Binance utreds av amerikanska justitiedepartementet - BN
 
ETFMarknaden
Denna ETF förvaltas av en robot
 
Market Makers
Podcast: Market Makers – Småbolagsbelöningar
 
EFN Marknad
Då är det läge att sälja dina aktier
 
Pappakeno (bild Börskollen)
Blogg: När sälja?
 
IPO-special
Finwire / Börskollen 
Noteringserbjudandet för Checkin.com blev övertecknat över 20 gånger
 
SvD Näringsliv (bild Börskollen)
Oatly på väg till Nasdaq-börsen
 
Affärsvärlden
Finanskändisar startar SPAC-bolaget APAC
 
Finwire / Börskollen
Cedergrenska genomför nyintroduktion på First North med första handelsdag 25 maj
 
Privata Affärer (bild Börskollen)
Volvo Cars rullar mot börsen
 
Finwire / Börskollen
Arla Plast sätter teckningskurs till 46 kronor inför notering på Stockholmsbörsen
 
Finwire / Börskollen
Yepzon tar in 20 miljoner kronor i pre-IPO - siktar på notering på NGM
 
Finwire / Börskollen
Movebybike ska noteras på Spotlight - emissionsbelopp presenteras senare
 

Tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter på ett ställe!

Börskollen är tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter från fler än 75 olika källor, så som nyhetssajter, bloggar, videos, pressmeddelanden och insynshandel, och tillhandahåller allt i ett samlat nyhetsflöde - givetvis helt kostnadsfritt! Vår målsättning är att förenkla din nyhetsupplevelse och sättet du konsumerar nyheter, genom att ge dig ett verktyg där du enkelt och tidseffektivt kan hålla dig uppdaterad på allt som sker i marknaden och för dina favoritbolag!

Börskollen som app
I vår app kan du utan kostnad registrera ett konto och skapa bevakningar för dina favoritbolag och välja att få pushnotiser vid nya nyheter, pressmeddelanden, blogginlägg, videoklipp eller rapporterad insynshandel - allt för att du inte ska missa något!

Stadig tillväxt och nöjda användare
Börskollen vidareutvecklas löpande med nya funktioner och fler nyhetskällor och tjänsten har vuxit stadigt i popularitet sedan 2015. Vår app har laddats ner över 150.000 gånger sedan start och vi kan stoltsera med ett högt användarbetyg på 4,4 av 5! Vi har över 100.000 unika besökare och hämtar i genomsnitt in över 6.000 nyheter varje månad.

Nyhetsbrev och utskick från samarbetspartners
Börskollens nyhetsbrev (klicka här för att registrera dig) utkommer en gång per vecka, vanligtvis på torsdagar, men sporadiskt oftare än så. Börskollen finansieras av samarbetspartners och annonsörer, vilka är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta tillhandahålla vår kostnadsfria tjänst. Detta innebär att annonser kan ingå i våra nyhetsbrev såväl som att vi ibland skickar ut rena annonsutskick.

Samarbeten och annonsering
Vill du nå våra engagerade användare med relevant information och erbjudanden? Vi erbjuder flera typer av annonslösningar. Kontakta oss gärna på info@borskollen.se så kan vi berätta mer!

Hantering av personuppgifter
Vi tycker givetvis det är tråkigt om du inte längre vill erhålla våra utskick, men via följande länkar kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig helt från fler utskick. Mer information om hur dina personuppgifter behandlas och vilka rättigheter du har finns i vår Dataskyddspolicy.

Börskollen är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga investeringsrekommendationer till dig. Det innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen alltid fattas självständigt av investeraren.  Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande tjänsten Börskollen och dess samarbetspartners.