Aktuellt
Behöver du bli bättre på att hantera de psykologiska aspekterna av börsen och investeringar? Då bör du delta i vår tävling med möjlighet att vinna en bok om börspsykologi – gilla tävlingsinlägget i våra sociala medier senaste imorgon fredag vid midnatt för en chans att vinna ett exemplar!

Sveriges första SPAC, ACQ Bure, listades idag på Stockholmsbörsen och nedan läser du mer om dess mottagande. Vi vill också tipsa om blogginlägget om bostadsmarknaden från bloggaren Kortsikt som tror att vi kan se tuffare tider framåt med stigande långräntor i kombination med ett återinfört amorteringskrav. Detta och mycket annat finner du i veckans nyhetsbrev från oss på Börskollen!

Trevlig läsning!
/Börskollen
Börskollen
Boktävling – ”Mer börspsykologi” bjuder på ännu fler mentala verktyg

"Mer börspsykologi – mentala verktyg för att överlista aktiemarknaden" är uppföljaren till Cristofer Anderssons succébok från förra året. Boken gör snart premiär och i samband med det har Börskollen passat på att ställa några frågor till Christofer samt tävlar ut tre exemplar via en tävling i sociala medier.

Nyhetssvepet
ETFMarknad
En av de hetaste tematiska investeringarna för 2021?
 
DagensPS (bild Börskollen)
Varningstecken? Starkaste börstron på elva år
 
Affärsvärlden
Erik Penser Bank: Sektorrotationen är snart över
 
Börskollen (annons)
Analys: Fintechaktie med 140 procent uppsida
 
Aff'ärsvärlden
Goldman Sachs: Aktier varken nära bubbla eller bear-market
 
DagensPS (bild Börskollen)
Så hög ränta klarar börsen – ras nära
 
Privata Affärer (bild Börskollen)
Sex aktier för tråkmånsar
 
Frida Bratt / Nordnetbloggen (bild Börskollen)
Ett år sedan coronakrisen på börsen – så har spararna agerat
 
Inbjudan till teckning av aktier i Plexian (annons)
Kortsikt (bild Börskollen)
Blogg: Var är bostadspriserna på väg?
 
Affärsvärlden
SBAB: Boräntorna kommer stiga snabbare än väntat
 
Affärsvärlden
Yellen och Powell överens: Vissa delar av marknaden är högt värderade
 
Affärsvärlden
Bidenadministrationen förbereder ny ekonomisk plan på 3 000 miljarder dollar
 
Finwire / Börskollen
Ark Invest har riktkurs 3 000 dollar på Tesla år 2025
 
Affärsvärlden
ACQ Bure stiger i premiärhandeln som Sveriges första Spac-bolag
 
EFN Marknad
Video: Många nyanser av grönt i hållbara fonder
 

Tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter på ett ställe!

Börskollen är tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter från fler än 75 olika källor, så som nyhetssajter, bloggar, videos, pressmeddelanden och insynshandel, och tillhandahåller allt i ett samlat nyhetsflöde - givetvis helt kostnadsfritt! Vår målsättning är att förenkla din nyhetsupplevelse och sättet du konsumerar nyheter, genom att ge dig ett verktyg där du enkelt och tidseffektivt kan hålla dig uppdaterad på allt som sker i marknaden och för dina favoritbolag!

Börskollen som app
I vår app kan du utan kostnad registrera ett konto och skapa bevakningar för dina favoritbolag och välja att få pushnotiser vid nya nyheter, pressmeddelanden, blogginlägg, videoklipp eller rapporterad insynshandel - allt för att du inte ska missa något!

Stadig tillväxt och nöjda användare
Börskollen vidareutvecklas löpande med nya funktioner och fler nyhetskällor och tjänsten har vuxit stadigt i popularitet sedan 2015. Vår app har laddats ner över 150.000 gånger sedan start och vi kan stoltsera med ett högt användarbetyg på 4,4 av 5! Vi har över 100.000 unika besökare och hämtar i genomsnitt in över 6.000 nyheter varje månad.

Nyhetsbrev och utskick från samarbetspartners
Börskollens nyhetsbrev (klicka här för att registrera dig) utkommer en gång per vecka, vanligtvis på torsdagar, men sporadiskt oftare än så. Börskollen finansieras av samarbetspartners och annonsörer, vilka är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta tillhandahålla vår kostnadsfria tjänst. Detta innebär att annonser kan ingå i våra nyhetsbrev såväl som att vi ibland skickar ut rena annonsutskick.

Samarbeten och annonsering
Vill du nå våra engagerade användare med relevant information och erbjudanden? Vi erbjuder flera typer av annonslösningar. Kontakta oss gärna på info@borskollen.se så kan vi berätta mer!

Hantering av personuppgifter
Vi tycker givetvis det är tråkigt om du inte längre vill erhålla våra utskick, men via följande länkar kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig helt från fler utskick. Mer information om hur dina personuppgifter behandlas och vilka rättigheter du har finns i vår Dataskyddspolicy.

Börskollen är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga investeringsrekommendationer till dig. Det innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen alltid fattas självständigt av investeraren.  Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande tjänsten Börskollen och dess samarbetspartners.