Aktuellt
Med start denna vecka och framåt (under "högsäsong") ökar vi takten och kommer att skicka ut två nyhetsbrev per vecka – detta för att bättre summera och täcka nyhetsflödet varje vecka. Preliminärt siktar vi på början av veckan (mån-tis) och slutet av veckan (fre eller helgen) men exakta dagar kan givetvis komma att variera en aning från vecka till vecka!

I dagens nyhetsbrev riktar vi lite extra fokus på de svenska investmentbolagen som efter historiskt höga premier har kommit ner en del – köpläge eller fortsatt dålig risk/reward? Detta och mycket mer finner du nedan!

Trevlig läsning,
/Börskollen
Nyhetssvepet
DagensPS (bild Börskollen)
12-årigt snille mångmiljonär på kryptomarknaden
 
Affärsvärlden
Danske Bank ser lägre potential i tillväxtmarknader
 
Börskollen (annons)
Teckna i sociala bildgalleri-appen som utmanar jättarna
 
DagensPS (bild Börskollen)
Potential: Snart vänder det för biotech-aktier
 
DagensPS (bild Börskollen)
Här är raketerna – tre snabbväxande kryptovalutor
 
Finwire / Börskollen
Summering: Dagens analysrekommendationer
 
Börskollen (annons)
Bolaget bakom världens bästa luftrenare gör nyemission

 
DagensPS (bild Börskollen)
Kinas regleringar av techmarknaden – tre varningstecken
 
DagensPS (bild Börskollen)
Ny studie: Vaccinet tappar snabbt effekt
 
Pareto
Video: Ett förvärvsbolag som handlas till rabatt
 
Källa
Svenska gamingaktier faller på nytt efter Kinas senaste åtgärd
 
Börskollen (annons)
Möjlighet att investera i ett snabbväxande och skalbart IT-bolag med fokus på återkommande intäkter
 
Privata Affätet (bild Börskollen)
Hernhag: Bli rik långsamt är bäst
 
Privata Affärer (bild Börskollen)
Handelsbankens nya sektorfavoriter
 
EFN Marknad
Video: Investmentbolag – köpläge eller fortsatt dyrt

De bland spararna så populära investmentbolagen har haft en tung sommar på börsen. Har de blivit för dyra och är det därmed dags att kliva av? Den frågan ställs i säsongspremiären av EFN Marknad som gästas av analytikern Joachim Gunell från DNB och sparekonomen Frida Bratt från Nordnet.

Finwire / Börskollen
Investmentbolagen på väg att underprestera mot börsen för första gången sedan 2013 - Di
 
Affärsvärlden
Investmentbolag lockar fondspararna
 

Tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter på ett ställe!

Börskollen är tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter från 110+ olika källor, så som nyhetssajter, bloggar, videos, analyser, pressmeddelanden och insynshandel, och tillhandahåller allt i ett samlat nyhetsflöde - givetvis helt kostnadsfritt! Vår målsättning är att förenkla din nyhetsupplevelse och sättet du konsumerar nyheter, genom att ge dig ett verktyg där du enkelt och tidseffektivt kan hålla dig uppdaterad på allt som sker i marknaden och för dina favoritbolag!

Börskollen som app
I vår app kan du utan kostnad registrera ett konto och skapa bevakningar för dina favoritbolag och välja att få pushnotiser vid nya nyheter – allt för att du inte ska missa något!

Stadig tillväxt och nöjda användare
Börskollen vidareutvecklas löpande med nya funktioner och fler nyhetskällor och tjänsten har vuxit stadigt i popularitet sedan 2014/2015. Vår app har laddats ner över 175.000 gånger sedan start och vi kan stoltsera med ett högt användarbetyg på 4,5/5! Vi har över 100.000 unika besökare och hämtar i genomsnitt in över 6.000 nyheter varje månad.

Nyhetsbrev och utskick från samarbetspartners
Börskollens nyhetsbrev (klicka här för att registrera dig) utkommer en gång per vecka, vanligtvis på torsdagar, men sporadiskt oftare än så. Börskollen finansieras av samarbetspartners och annonsörer, vilka är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta tillhandahålla vår kostnadsfria tjänst. Detta innebär att annonser kan ingå i våra nyhetsbrev såväl som att vi ibland skickar ut rena annonsutskick.

Samarbeten och annonsering
Vill du nå våra engagerade användare med relevant information och erbjudanden? Vi erbjuder flera typer av annonslösningar. Kontakta oss gärna på info@borskollen.se så kan vi berätta mer!

Hantering av personuppgifter
Vi tycker givetvis det är tråkigt om du inte längre vill erhålla våra utskick, men via följande länkar kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig helt från fler utskick. Mer information om hur dina personuppgifter behandlas och vilka rättigheter du har finns i vår Dataskyddspolicy.

Börskollen är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga investeringsrekommendationer till dig. Det innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen alltid fattas självständigt av investeraren.  Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande tjänsten Börskollen och dess samarbetspartners.