Aktuellt
Ny vecka med tvära kast och nya investeringsmöjligheter. Som vi nämnde i förra veckans nyhetsbrev har tech/tillväxt, relativt sett, åter tagit över stafettpinnen och överpresterat mot "värde" under de senaste veckorna. Amerikanska Nasdaq tog ny All-Time-High senaste igår, men vände sedan ner med besked och printade en ful "reversal" i grafen. Samtidigt är vårt nyhetsflöde fyllt med omvända vinstvarningar från cykliskt/värde, så som ABB, Volati, Bilia, Nilörngruppen etc. 

Vår tro är att större delen av "sektorrotationen" nu är förbi och att det kan bli lite mer "jämnt skägg" en tid framåt – sen är bara frågan om allt ska norr eller söder ut (?) Kortsiktigt känns risk/reward:en medioker och snart är det dessutom dags för bolagen att bekänna färg i kommande rapportsäsong som brukar kunna leda till mer osäkerhet och volatilitet.

I veckans nyhetsbrev finner du:
  • Några uppslag om halvledarsektorn ("semis") som minst sagt är i ropet
  • Kryptovalutor och gårdagens amerikanska Coinbase-notering
  • Om den glödheta IPO-marknad
  • Rapport om fastighetsmarknaden – där även börsens mest blankade bolag återfinns
  • En analys av bioprintbolaget Cellink
  • Läsvärda bloggar och mycket mer
Trevlig läsning!
/Börskollen
Nyhetssvepet
Privata Affärer bild Börskollen)
Blackrock: Gröna aktier långsiktiga vinnare
 
EFN Marknad
Video: Börsens billigaste hållbarhetscase
 
Affärsvärlden
Wharton-professor tror att börsen kan stiga ytterligare 30% innan den faller
 
DagensPS (bild Börskollen?
Hur rätt är din börsstrategi i år? Här ska du vara
 
IG
Video: Inflation, långränta och de starkaste aktierna
 
DagensPS (bild Börskollen)
Dags att dumpa aktier – här ska du investera!
 
ETFMarknaden
Större inflöden till halvledarfonder än till någon annan bransch
 
Affärsvärlden
Här är BofA:s favoriter i europeiska halvledarsektorn
 
Affärsvärlden
SBB är Stockholmsbörsens mest blankade bolag
 
Realtid (bild Börskollen)
Svefa: Samhällsfastigheter och bostäder vinnare på en stark fastighetsmarknad
 
Finwire / Börskollen
Coinbase stängde på 328,28 dollar i börspremiären
 
Finwire / Börskollen
74 procent av professionella investerare tycker att bitcoin är en bubbla - Bofa-enkät
 
EFN Marknad
Video: Så fungerar blockchain
 
Finwire / Börskollen 
Stormflod av nya bolag till First North - Di
 
Smartsnål
Blogg: Guide till IPO strategi – Så maxar du dina chanser att få tilldelning
 
Sofokles
Blogg: Follow the founder?
 
Nordnet / Sparpodden
Podcast: Ekonomisk frihet med Pengabingen
 
EFN Marknad
Video: Plus och minus med utdelning
 
Kalqyl
Analys: Cellink
 

Tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter på ett ställe!

Börskollen är tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter från fler än 75 olika källor, så som nyhetssajter, bloggar, videos, pressmeddelanden och insynshandel, och tillhandahåller allt i ett samlat nyhetsflöde - givetvis helt kostnadsfritt! Vår målsättning är att förenkla din nyhetsupplevelse och sättet du konsumerar nyheter, genom att ge dig ett verktyg där du enkelt och tidseffektivt kan hålla dig uppdaterad på allt som sker i marknaden och för dina favoritbolag!

Börskollen som app
I vår app kan du utan kostnad registrera ett konto och skapa bevakningar för dina favoritbolag och välja att få pushnotiser vid nya nyheter, pressmeddelanden, blogginlägg, videoklipp eller rapporterad insynshandel - allt för att du inte ska missa något!

Stadig tillväxt och nöjda användare
Börskollen vidareutvecklas löpande med nya funktioner och fler nyhetskällor och tjänsten har vuxit stadigt i popularitet sedan 2015. Vår app har laddats ner över 150.000 gånger sedan start och vi kan stoltsera med ett högt användarbetyg på 4,4 av 5! Vi har över 100.000 unika besökare och hämtar i genomsnitt in över 6.000 nyheter varje månad.

Nyhetsbrev och utskick från samarbetspartners
Börskollens nyhetsbrev (klicka här för att registrera dig) utkommer en gång per vecka, vanligtvis på torsdagar, men sporadiskt oftare än så. Börskollen finansieras av samarbetspartners och annonsörer, vilka är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta tillhandahålla vår kostnadsfria tjänst. Detta innebär att annonser kan ingå i våra nyhetsbrev såväl som att vi ibland skickar ut rena annonsutskick.

Samarbeten och annonsering
Vill du nå våra engagerade användare med relevant information och erbjudanden? Vi erbjuder flera typer av annonslösningar. Kontakta oss gärna på info@borskollen.se så kan vi berätta mer!

Hantering av personuppgifter
Vi tycker givetvis det är tråkigt om du inte längre vill erhålla våra utskick, men via följande länkar kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig helt från fler utskick. Mer information om hur dina personuppgifter behandlas och vilka rättigheter du har finns i vår Dataskyddspolicy.

Börskollen är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga investeringsrekommendationer till dig. Det innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen alltid fattas självständigt av investeraren.  Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande tjänsten Börskollen och dess samarbetspartners.