Aktuellt
Börserna låter sig inte vänta där både Stockholmsbörsen och Wall Street kort in på det nya året printade nya All-Time-Highs. Nog råder det ingen brist på riskvilja och dessa faser är notoriskt svåra då det mesta tenderar att totalt spåra ur och tappa all form av verklighetsförankring.

Allt som kan klämmas in i "ESG-kategorin" går som tåget, bitcoin tangerade nyligen 40.000 USD och SPAC:s/IPO:s i framförallt USA har gått fullständigt bananas på sistone. Nog kommer det komma en baksmälla, men vår tro är att detta kan pågå ytterligare en tid framåt. Det kan dock vara värt att ta med sig, i synnerhet för de som är nya på börsen, att detta på inget vis återspeglar ett "normalläge" och att det kommer att komma betydligt tuffare klimat.

Nedan ett fullmatat nummer med gott och blandat från den gångna veckan. Perfekt för fredagskvällen i soffan eller läsning till morgonkaffet imorgon.

Nästa vecka är det dags för en ny boktävling med tillhörande författarintervju, så håll utkik i våra sociala medier (samt i nyhetsbrevet som utgår onsdag nästa vecka pga. detta). Detta vill ni inte missa!

God fortsättning och trevlig helg!
/Börskollen
Annons
Nyemission i gruvbolag med starka framtidsutsikter
Nyhetssvepet
The Dividend Story (bild Börskollen)
Blogg: 5 aktier med en intressant risk/reward ratio 2021
 
SmartSnål
Blogg: Vilket sparande krävs för att bli ekonomiskt oberoende?
 
Annons
Leif GW om favoritbolaget: "En utmärkt produkt"
 
Finwire / Börskollen
Svenska Oatly planerar att börsnoteras under 2021
 
DagensPS (bild Börskollen)
2021 kan bli ett ekonomiskt toppår
 
Privata Affärer (bild Börskollen)
Lista: Bästa och sämsta aktierna år 2020
 
Affärsvärlden
Börsintroduktionerna ökade 2020 – väntas fortsätta tillta 2021
 
Finwire / Börskollen 
NYSE ändrar sig igen - ska trots allt avnotera de kinesiska telekombolagen, Alibaba och Tencent också i riskzonen
 
DagensPS (bild Börskollen)
Hållbarhetsaktier vinnare efter veckans senatsval
 
Finwire / Börskollen
Di möblerar om i hållbarhetsportföljen
 
Nicklas Andersson / Avanzabloggen (bild Börskollen)
Utveckla ditt sparande med nya investeringar
 
DagensPS (bild Börskollen)
Kapitalet allt dummare – då tar indexfonder över
 
Finwire / Börskollen 
Anders Wright tror på Stillfront, Evolution Gaming, Kambi och Carasent
 
Finwire / Börskollen
TIN Ny Teknik inleder 2021 med Embracer, Evolution Gaming och Novo Nordisk som största innehav
 
Affärsvärlden
Musk går om Bezos – är nu världens rikaste person
 
Privata Affärer (bild Börskollen)
De mest blankade aktierna på börsen just nu
 
Privata Affärer (bild Börskollen)
Bitcoin över 40.000-dollartaket
 
Börsvärlden
Allt fler privatsparare köper kryptovalutor
 

Tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter på ett ställe!

Börskollen är tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter från fler än 75 olika källor, så som nyhetssajter, bloggar, videos, pressmeddelanden och insynshandel, och tillhandahåller allt i ett samlat nyhetsflöde - givetvis helt kostnadsfritt! Vår målsättning är att förenkla din nyhetsupplevelse och sättet du konsumerar nyheter, genom att ge dig ett verktyg där du enkelt och tidseffektivt kan hålla dig uppdaterad på allt som sker i marknaden och för dina favoritbolag!

Börskollen som app
I vår app kan du utan kostnad registrera ett konto och skapa bevakningar för dina favoritbolag och välja att få pushnotiser vid nya nyheter, pressmeddelanden, blogginlägg, videoklipp eller rapporterad insynshandel - allt för att du inte ska missa något!

Stadig tillväxt och nöjda användare
Börskollen vidareutvecklas löpande med nya funktioner och fler nyhetskällor och tjänsten har vuxit stadigt i popularitet sedan 2015. Vår app har laddats ner över 135.000 gånger sedan start och vi kan stoltsera med ett högt användarbetyg på 4,4 av 5! Vi har ca 80.000 unika besökare och hämtar i genomsnitt in över 6.000 nyheter varje månad.

Nyhetsbrev och utskick från samarbetspartners
Börskollens nyhetsbrev utkommer en gång per vecka, vanligtvis på torsdagar, men sporadiskt oftare än så.
Börskollen finansieras av samarbetspartners och annonsörer, vilka är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta tillhandahålla vår kostnadsfria tjänst. Detta innebär att annonser kan ingå i våra nyhetsbrev såväl som att vi ibland skickar ut rena annonsutskick.

Samarbeten och annonsering
Vill du nå våra engagerade användare med relevant information och erbjudanden? Vi erbjuder flera typer av annonslösningar. Kontakta oss gärna på info@borskollen.se så kan vi berätta mer!

Hantering av personuppgifter
Vi tycker givetvis det är tråkigt om du inte längre vill erhålla våra utskick, men via följande länkar kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig helt från fler utskick. Mer information om hur dina personuppgifter behandlas och vilka rättigheter du har finns i vår Dataskyddspolicy.

Börskollen är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga investeringsrekommendationer till dig. Det innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen alltid fattas självständigt av investeraren.  Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande tjänsten Börskollen och dess samarbetspartners.