Aktuellt
Påsken är nu passerad och årets andra kvartal har inletts. På tapen är fortsatt "temarotationen", med stort fokus på inflation, långräntor, stödpaket och kommunikationen från diverse centralbanker.

I det korta är det tydligt att "värde" har tagit ikapp (och kanske lite väl mycket därtill) och faktum är att tech och tillväxttunga amerikanska Nasdaq har gått bättre än både Dow Jones och S&P500 under de senaste veckorna. Kollar man "under huven" är det dock tydligt att det är de stora techjättarna (inte minst Facebook och Alphabet) snarare än de små och medelstora bolagen som driver på Nasdaq-indexet. Som alltid gäller det att vara selektiv och dynamisk i sitt urval!

På övriga fronter noterar vi en fortsatt urstark bostadsmarknad, rekord för nyföretagandet samt kryptovalutor nära All-Time-High. Med andra ord råder rejält hausse inom flertalet kategorier – men även en del röster som ställer sig allt mer skeptiska till framtiden!

Nedan finner du ett urval av nyheter från den gångna veckan på några av ovanstående teman.

Trevlig läsning!
/Börskollen
Nyhetssvepet
DagensPS (bild Börskollen)
Nordea: Därför ska börsen rasa 20 procent
 
ETFMarknaden
Denna fond har stigit med 1 600 procent det senaste året
 
DagensPS (bild Börskollen)
Börs-analys: Sämst odds för avkastning på 100 år
 
Affärsvärlden
Citi-strateger oroar sig för bubbelterritorium på USA-börsen
 
IG / Market Update
Video: Techjättarna visar positiva tendenser
 
DagensPS (bild Börskollen)
Forskning visar: Här är fyra vinnaraktier du ska äga
 
Privata Affärer (bild Börskollen)
Credit Suisse gör jättenedskrivning efter hedgefondkollaps
 
Affärsvärlden
Fed lättar inte på stimulanserna förrän ekonomiska mål är uppfyllda
 
Breakit
Rekord för nyföretagandet i Sverige
 
Affärsvärlden
Mäklarkåren tror på fortsatt stark efterfrågan på villor
 
Finwire / Börskollen
Värdet för kryptovalutor passerar 2 000 miljarder dollar för första gången
 
ETFMarknaden
JP Morgan reviderar sin prognos för Bitcoinpriset
 
Finwire / Börskollen 
New Yorks legalisering av sportbetting positivt, men villkoren är tuffa enligt analytiker - Di
 
Finwire / Börskollen 
Hemnet ska noteras på Stockholmsbörsen
 
Kalqyl
Analys: Irisity
 
DagensPS (bild Börskollen)
Goda råd: Så växer dina skattepengar
 

Tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter på ett ställe!

Börskollen är tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter från fler än 75 olika källor, så som nyhetssajter, bloggar, videos, pressmeddelanden och insynshandel, och tillhandahåller allt i ett samlat nyhetsflöde - givetvis helt kostnadsfritt! Vår målsättning är att förenkla din nyhetsupplevelse och sättet du konsumerar nyheter, genom att ge dig ett verktyg där du enkelt och tidseffektivt kan hålla dig uppdaterad på allt som sker i marknaden och för dina favoritbolag!

Börskollen som app
I vår app kan du utan kostnad registrera ett konto och skapa bevakningar för dina favoritbolag och välja att få pushnotiser vid nya nyheter, pressmeddelanden, blogginlägg, videoklipp eller rapporterad insynshandel - allt för att du inte ska missa något!

Stadig tillväxt och nöjda användare
Börskollen vidareutvecklas löpande med nya funktioner och fler nyhetskällor och tjänsten har vuxit stadigt i popularitet sedan 2015. Vår app har laddats ner över 150.000 gånger sedan start och vi kan stoltsera med ett högt användarbetyg på 4,4 av 5! Vi har över 100.000 unika besökare och hämtar i genomsnitt in över 6.000 nyheter varje månad.

Nyhetsbrev och utskick från samarbetspartners
Börskollens nyhetsbrev (klicka här för att registrera dig) utkommer en gång per vecka, vanligtvis på torsdagar, men sporadiskt oftare än så. Börskollen finansieras av samarbetspartners och annonsörer, vilka är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta tillhandahålla vår kostnadsfria tjänst. Detta innebär att annonser kan ingå i våra nyhetsbrev såväl som att vi ibland skickar ut rena annonsutskick.

Samarbeten och annonsering
Vill du nå våra engagerade användare med relevant information och erbjudanden? Vi erbjuder flera typer av annonslösningar. Kontakta oss gärna på info@borskollen.se så kan vi berätta mer!

Hantering av personuppgifter
Vi tycker givetvis det är tråkigt om du inte längre vill erhålla våra utskick, men via följande länkar kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig helt från fler utskick. Mer information om hur dina personuppgifter behandlas och vilka rättigheter du har finns i vår Dataskyddspolicy.

Börskollen är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga investeringsrekommendationer till dig. Det innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen alltid fattas självständigt av investeraren.  Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande tjänsten Börskollen och dess samarbetspartners.