Aktuellt
I veckans nyhetsbrev vill vi slå ett slag för vår intervju med nanomedicinbolaget Spago Nanomedical där VD Mats Hansen berättar mer om sin roll och framtiden för bolaget som just nu är aktuella med en kapitalanskaffning för att finansiera utvecklingen av ett nytt läkemedel för radionuklidbehandling av cancer. Bolaget tar även klivet från Spotlight till Nasdaq First North Growth Market. 

Många av er har säkert hört talas om SPAC i förbifarten, men faktum är att detta nu är större än klassiska IPO:s på Wall Street – och nu är "fenomenet" på väg till Stockholmsbörsen. Nedan tipsar vi om två läsvärda artiklar som belyser detta!

I övrigt, handplockade nyheter från den gångna veckan om allt från pension, bitcoin, cybersäkerhet, gaming, halvledare, IPO:s, Kinafonder etc!

Trevlig läsning!
/Börskollen
Annons
VD-intervju med nanomedicinbolaget Spago Nanomedical
 
Nyhetssvepet
Dagens PS (bild Börskollen)
”Buffettindikator” varnar för börskrasch
 
ETFMarknaden (bild Börskollen)
Satsa på cybersäkerhet med en börshandlad fond
 
Dagens PS (bild Börskollen)
Snart blir det dyrt att gå i pension
 
Nyemissioner (bild Börskollen)
Lär dig allt om den glödheta halvledarmarknaden
 
Annons
Bli delägare i IPO-aktuella techbolaget med aggressiva expansionsplaner
 
Finwire / Börskollen
Två till miljardnoteringar på väg till Stockholmsbörsen - Di
 
EFN Marknad
Video: Kunskap och långsiktighet fortfarande viktigast för småsparare
 
ETFMarknaden (bild Börskollen)
Hur man köper och säljer ETF – en kort guide

 
EYFMarknaden (bild Börskollen)
Gamingfonderna drar nytta av hög spelförsäljning i januari
 
Dagens PS (bild Börskollen)
Kinafonder drar iväg – så investerar du bäst
 
Vi tipsar om två läsvärda artiklar som rör "SPAC-fenomenet"!
SvD Näringsliv (bild Börskollen)
Svenska SPAC:s till börsen: ”Går fort nu”
 
Nyfikna Investerare (bild Börskollen)
SPAC – nu större än klassisk IPO på Wall Street
 
Dagens PS (bild Börskollen)
Analys: Överdriven oro – börsen klarar högre räntor
 
Affärsvärlden
Danske: Aktier är inte dyra

 
Affärsvärlden
Kopparpriset uppe på högsta nivån sedan 2012
 
Breakit
Bitcoinrevolutionen har bara börjat – igen
 
Finwire / Börskollen 
Teckna och sälj i Cint - Di
 
Finwire / Börskollen 
Gamestop-investeraren Roaring Kitty stäms för aktiebedrägeri
 
Finwire / Börskollen 
Dagens analysrekommendationer 18 februari
 

Tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter på ett ställe!

Börskollen är tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter från fler än 75 olika källor, så som nyhetssajter, bloggar, videos, pressmeddelanden och insynshandel, och tillhandahåller allt i ett samlat nyhetsflöde - givetvis helt kostnadsfritt! Vår målsättning är att förenkla din nyhetsupplevelse och sättet du konsumerar nyheter, genom att ge dig ett verktyg där du enkelt och tidseffektivt kan hålla dig uppdaterad på allt som sker i marknaden och för dina favoritbolag!

Börskollen som app
I vår app kan du utan kostnad registrera ett konto och skapa bevakningar för dina favoritbolag och välja att få pushnotiser vid nya nyheter, pressmeddelanden, blogginlägg, videoklipp eller rapporterad insynshandel - allt för att du inte ska missa något!

Stadig tillväxt och nöjda användare
Börskollen vidareutvecklas löpande med nya funktioner och fler nyhetskällor och tjänsten har vuxit stadigt i popularitet sedan 2015. Vår app har laddats ner över 135.000 gånger sedan start och vi kan stoltsera med ett högt användarbetyg på 4,4 av 5! Vi har ca 80.000 unika besökare och hämtar i genomsnitt in över 6.000 nyheter varje månad.

Nyhetsbrev och utskick från samarbetspartners
Börskollens nyhetsbrev (klicka här för att registrera dig) utkommer en gång per vecka, vanligtvis på torsdagar, men sporadiskt oftare än så. Börskollen finansieras av samarbetspartners och annonsörer, vilka är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta tillhandahålla vår kostnadsfria tjänst. Detta innebär att annonser kan ingå i våra nyhetsbrev såväl som att vi ibland skickar ut rena annonsutskick.

Samarbeten och annonsering
Vill du nå våra engagerade användare med relevant information och erbjudanden? Vi erbjuder flera typer av annonslösningar. Kontakta oss gärna på info@borskollen.se så kan vi berätta mer!

Hantering av personuppgifter
Vi tycker givetvis det är tråkigt om du inte längre vill erhålla våra utskick, men via följande länkar kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig helt från fler utskick. Mer information om hur dina personuppgifter behandlas och vilka rättigheter du har finns i vår Dataskyddspolicy.

Börskollen är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga investeringsrekommendationer till dig. Det innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen alltid fattas självständigt av investeraren.  Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande tjänsten Börskollen och dess samarbetspartners.