Aktuellt
I veckans nyhetsbrev riktar vi fokus mot råvarumarknaderna där kopparpriset är urstarkt och nu handlas kring 10-årshögsta. Orsakerna beskrivs vara en den globala ekonomiska återhämtningen, satsningar inom infrastruktur och inte minst gröna initiativ där koppar används som material för exempelvis kablar, batterier, transistorer och mycket annat.

Den gröna omställningen är inte bara en positiv drivare för koppar, utan även ädelmetallen silver, som är det ämne på jorden som leder el och värme allra bäst. Solceller, elbilar, datorer, mobiltelefoner, solceller och 5G är några exempel på tekniker som behöver silver i sin produktion – en megatrend som du läser mer om nedan!

Därutöver några uppslag om den fortsatt heta och hett omtvistade kryptomarknaden där amerikanska kryptobörsen Coinbase tilldragit sig omåttlig popularitet bland svenska småsparare och nu seglat upp bland Nordnets mest köpa aktier under den senaste månaden. Du finner också inspiration till nya affärsuppslag från diverse förvaltare samt svaret på frågan "Hur lång tid tar det att spara ihop till en miljon?"

Önskar er ett trevligt Valborgsfirande,
/Börskollen
Nyhetssvepet
Nicklas Andersson  Avanzabloggen (bild Börskollen)
Hur bör man tänka vid en börsnedgång?
 
Börskollen (annons)
Två megatrender som talar för ädelmetaller
 
DagensPS (bild Börskollen)
Koppar dyrare än på 10 år – ”den nya oljan”
 
Börskollen (annons)
Möjlighet att investera i ett förvärvsdrivet tech-bolag
 
EFN Marknad
Video: Tre attraktiva och billiga kvalitetsbolag
 
Privata Affärer (bild Börskollen)
Förvaltaren: Två spännande amerikanska småbolag
 
Affärsvärllden
Erik Pensers tre nya positioner
 
Affärsvärlden
Spararna säljer av klimatfonder
 
Finanstid
Techenhörningar föds i Stockholm – Näst flest efter Silicon Valley
 
Finwire / Börskollen
Coinbase slår sig in i köptoppen hos Nordnet
 
Finansliv
Avanzas vd: »Bitcoin är ett intressant fenomen som en hedge mot inflation«
 
ETFMarknaden
Square och PayPal driver adoptationen av krypovalutor
 
DagensPS (bild Börskollen)
Börsen klarar höjd reavinstskatt galant
 
Finwire / Börskollen
USA:s nya kapitalskatter kommer bara påverka 0,3 procent av hushållen enligt rådgivare
 
DagensPS (bild Börskollen)
Aktiebelåningen i USA på rekordnivå
 
DagensPS (bild Börskollen)
Fortsatt prisfest på bostäder
 
Nordnet
Nordnets aktieskola: Hur lång tid tar det att spara till en miljon?
 

Tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter på ett ställe!

Börskollen är tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter från fler än 75 olika källor, så som nyhetssajter, bloggar, videos, pressmeddelanden och insynshandel, och tillhandahåller allt i ett samlat nyhetsflöde - givetvis helt kostnadsfritt! Vår målsättning är att förenkla din nyhetsupplevelse och sättet du konsumerar nyheter, genom att ge dig ett verktyg där du enkelt och tidseffektivt kan hålla dig uppdaterad på allt som sker i marknaden och för dina favoritbolag!

Börskollen som app
I vår app kan du utan kostnad registrera ett konto och skapa bevakningar för dina favoritbolag och välja att få pushnotiser vid nya nyheter, pressmeddelanden, blogginlägg, videoklipp eller rapporterad insynshandel - allt för att du inte ska missa något!

Stadig tillväxt och nöjda användare
Börskollen vidareutvecklas löpande med nya funktioner och fler nyhetskällor och tjänsten har vuxit stadigt i popularitet sedan 2015. Vår app har laddats ner över 150.000 gånger sedan start och vi kan stoltsera med ett högt användarbetyg på 4,4 av 5! Vi har över 100.000 unika besökare och hämtar i genomsnitt in över 6.000 nyheter varje månad.

Nyhetsbrev och utskick från samarbetspartners
Börskollens nyhetsbrev (klicka här för att registrera dig) utkommer en gång per vecka, vanligtvis på torsdagar, men sporadiskt oftare än så. Börskollen finansieras av samarbetspartners och annonsörer, vilka är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta tillhandahålla vår kostnadsfria tjänst. Detta innebär att annonser kan ingå i våra nyhetsbrev såväl som att vi ibland skickar ut rena annonsutskick.

Samarbeten och annonsering
Vill du nå våra engagerade användare med relevant information och erbjudanden? Vi erbjuder flera typer av annonslösningar. Kontakta oss gärna på info@borskollen.se så kan vi berätta mer!

Hantering av personuppgifter
Vi tycker givetvis det är tråkigt om du inte längre vill erhålla våra utskick, men via följande länkar kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig helt från fler utskick. Mer information om hur dina personuppgifter behandlas och vilka rättigheter du har finns i vår Dataskyddspolicy.

Börskollen är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga investeringsrekommendationer till dig. Det innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen alltid fattas självständigt av investeraren.  Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande tjänsten Börskollen och dess samarbetspartners.