Aktuellt
I dagens nyhetsbrev har vi samlat läsvärda nyheter, bloggar och videos från veckan som gått! Förra veckan körde vi en IPO-special och det är ingen underdrift att beskriva noteringsklimatet som hett. Såväl Spotlight som Exsitec steg kraftigt under premiärhandeln och idag har även det något mer omdiskuterade bolaget Readly gjort entré (hur det går läser du mer om nedan).

I dessa IPO-tider passar vi på att slå ett extra slag för våra bolagssidor, där vi samlar nyheter, bloggar och videos för alla noterade nordiska bolag (samt vissa övriga internationellt). Vi försöker även manuellt att addera onoterade bolag som är på väg mot börsen, allt för att du smidigt ska kunna följa deras noteringsresa och hålla dig ajour! För att nämna några i den senare kategorin är Implantica, ES Group, Curasight och BoMill - som du nu kan skapa en bevakning för i vår app och få pushnotiser vid nyheter!

För dig som ännu inte har laddat ner vår kostnadsfria app (och skapat konto) rekommenderar vi att du läser artikeln nedan som beskriver fördelarna med vår app i termer av funktionalitet - 3 enkla steg hur du kommer igång med appen!
Börskollen
Kom igång med bolagsbevakning i Börskollen på 3 minuter
Den här artikeln är en kort introduktion skriven för dig som ännu inte har laddat ner vår kostnadsfria app (finns för såväl iOS som Android). Vår app erbjuder en del smidiga fördelar gentemot vår hemsida, och nedan kommer vi att redogöra för dessa samt hur du kommer igång med appen!
Nyhetssvepet
EFN Marknad
Så investerar Svolder och Latour
 
Valient
Hög direktavkastning, en fälla?
SvD Näringsliv (separat/egen bild)
Så slår kronan på börsen
"En exporttung börs blir förlorare på den starkare kronan".
 
Privata Affärer (separat/egen bild)
Bästa fondbolagen enligt Morningstars nya betygssystem
”Mer rättvisa betyg”.
 
Privata Affärer
Hernhag: Knep för att utveckla din aktiementalitet
 
Direkt Studios
Säkerhetsexperten Marcus Murray om cyberattacker mot svenska börsbolag
The Dividend Story (separat/egen bild)
Sveriges första månadsutdelare
Börsvärlden
Readly stiger 2,1 procent i premiärhandeln på Stockholmsbörsen
Market Makers / Podcast
#149 Nintendor
I dagens avsnitt går boysen igenom Alta Fox Capitals studie i vad som utmärker en så kallad ”bagger”, dvs ett bolag som har mångdubblat sin aktiekurs. Kan man hitta några gemensamma nämnare och hur ska man hitta dessa själv?
Privata Affärer (separat/egen bild)
Powell: ”Mycket kraftfull” framåtblickande guidning
Börsvärlden
Nytt sportsbettingrekord i Pennsylvania för augusti

Tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter på ett ställe!

Börskollen är tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter från fler än 70 olika källor, så som nyhetssajter, bloggar, videos och insynshandel, och tillhandahåller allt i ett samlat nyhetsflöde - givetvis helt kostnadsfritt! Vår målsättning är att förenkla din nyhetsupplevelse och sättet du konsumerar nyheter, genom att ge dig ett verktyg där du enkelt och tidseffektivt kan hålla dig uppdaterad på allt som sker i marknaden och för dina favoritbolag!

Börskollen som app
I vår app kan du utan kostnad registrera ett konto och skapa bevakningar för dina favoritbolag och välja att få pushnotiser vid nya nyheter, blogginlägg, videoklipp eller rapporterad insynshandel - allt för att du inte ska missa något!

Stadig tillväxt och nöjda användare
Börskollen vidareutvecklas löpande med nya funktioner och fler nyhetskällor och tjänsten har vuxit stadigt i popularitet sedan 2015. Vår app har laddats ner över 125.000 gånger sedan start och vi kan stoltsera med ett högt användarbetyg på 4,4 av 5! Vi har ca 35.000 unika besökare och hämtar i genomsnitt in över 6000 nyheter varje månad.

Samarbeten och annonsering
Vill du nå våra engagerade användare med relevant information och erbjudanden? Vi erbjuder flera typer av annonslösningar. Kontakta oss gärna på info@borskollen.se så kan vi berätta mer!

Utskick och hantering av personuppgifter
Börskollen finansieras av samarbetspartners och annonsörer, vilka är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta tillhandahålla vår kostnadsfria tjänst. Vi tycker givetvis det är tråkigt om du inte längre vill erhålla våra utskick, men via följande länkar kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig helt från fler utskick. Mer information om hur dina personuppgifter behandlas och vilka rättigheter du har finns i vår Dataskyddspolicy.

Börskollen är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga investeringsrekommendationer till dig. Det innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen alltid fattas självständigt av investeraren.  Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande tjänsten Börskollen och dess samarbetspartners.