Aktuellt
Under veckan som gått har vi sett hög nyhetsaktivitet på bolagsfronten med tvära kast till följd; rapporter, bud och övriga händelser. Kina-oron har blossat upp igen med full kraft och på hemmafronten har vi bland annat fått se några av Twitter-favoriterna Kambi, Embracer och idag även Storytel, rasa kraftigt efter olika typer av nyheter.

Flera av fjolårets stora vinnarkategorier, gaming och iGaming (betting/kasino), har på senare tid underpresterat kraftigt och dessutom sett nedgången accelerera ytterligare denna vecka. Som vanligt gäller det att alltid hålla sig uppdaterad och dynamisk när man följer marknaden och vi passar åter på att rekommendera vår gratis app med smidig bolagsbevakning för att inte missa några viktiga nyheter.

Vi kan också annonsera att vår uppdatering där vi har adderat flera nya källor för bolagsanalyser nu ligger skarpt på vår hemsida och ska rullas ut i våra appar under sensommaren. Nu finner du färska analyser från 10+ olika analyshus och banker i våra nyhetsflöden.

Trevlig läsning (och helg),
/Börskollen
Nyhetssvepet
Niklas Andersson / Avanzabloggen (bild Börskollen)
Aktierna och fonderna som lockade mest i juli
 
Nordnet / Sparpodden
Podcast: Kan techbolagen fortsätta växa? - Med Johan Roslund
Investerarbloggen (bild Börskollen)
Peter Lynchs 6 investeringsstrategier
 
ETFMarknaden
Handla guld och silver på börsen
 
DagensPS (bild Börskollen)
Därför slutar bostadspriserna att stiga
 
Privata Affärer (bild Börskollen)
Landeborn: Så stor del av sparandet ska du ha på börsen
 
Finwire / Börskollen
Demokraten Joe Manchin är oroad över inflationen - Fed bör sluta stimulera ekonomin
 
DagensPS (bild Börskollen)
Därför ska du dumpa Kinafonder
 
DagensPS (bild Börskollen)
17 av 20 strateger: ”Nästa fall på börsen kommer senare i år”

17 av 20 marknadsstrateger i en anonym undersökning som CNBC gjort tror att nästa fall på börsen kommer redan under hösten. Den amerikanska affärssajten CNBC har gjort en undersökning bland 20 ”högprofilerade marknadsstrateger” i USA och Asien som de givit anonymitet och frågat dem en simpel fråga: Hur länge kommer bullmarknaden att fortsätta att springa...

Nicklas Andersson / Avanzabloggen (bild Börskollen)
Topplista: Aktierna som fått flest nya ägare 2021
 
Privata Affärer (bild Börskollen)
Här är Bank of Americas svenska miljöfavoriter
 
Bolagsnyheter
Finwire / Börskollen 
ABG ser köpläge i Kambiraset - behåller riktkurs om 706 kronor
 
DagensPS (bild Börskollen)
Budstriden om Veoneer igång – fler budgivare på väg
 
Finwire / Börskollen 
Storytel faller kraftigt - största nedgången sedan juni 2015
 
Finwire / Börskollen
Alibaba varnar för högre skatter i Kina - kan bli nästa steg i regleringsvågen
 

Tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter på ett ställe!

Börskollen är tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter från 110+ olika källor, så som nyhetssajter, bloggar, videos, pressmeddelanden och insynshandel, och tillhandahåller allt i ett samlat nyhetsflöde - givetvis helt kostnadsfritt! Vår målsättning är att förenkla din nyhetsupplevelse och sättet du konsumerar nyheter, genom att ge dig ett verktyg där du enkelt och tidseffektivt kan hålla dig uppdaterad på allt som sker i marknaden och för dina favoritbolag!

Börskollen som app
I vår app kan du utan kostnad registrera ett konto och skapa bevakningar för dina favoritbolag och välja att få pushnotiser vid nya nyheter – allt för att du inte ska missa något!

Stadig tillväxt och nöjda användare
Börskollen vidareutvecklas löpande med nya funktioner och fler nyhetskällor och tjänsten har vuxit stadigt i popularitet sedan 2014/2015. Vår app har laddats ner över 175.000 gånger sedan start och vi kan stoltsera med ett högt användarbetyg på 4,5/5! Vi har över 100.000 unika besökare och hämtar i genomsnitt in över 6.000 nyheter varje månad.

Nyhetsbrev och utskick från samarbetspartners
Börskollens nyhetsbrev (klicka här för att registrera dig) utkommer en gång per vecka, vanligtvis på torsdagar, men sporadiskt oftare än så. Börskollen finansieras av samarbetspartners och annonsörer, vilka är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta tillhandahålla vår kostnadsfria tjänst. Detta innebär att annonser kan ingå i våra nyhetsbrev såväl som att vi ibland skickar ut rena annonsutskick.

Samarbeten och annonsering
Vill du nå våra engagerade användare med relevant information och erbjudanden? Vi erbjuder flera typer av annonslösningar. Kontakta oss gärna på info@borskollen.se så kan vi berätta mer!

Hantering av personuppgifter
Vi tycker givetvis det är tråkigt om du inte längre vill erhålla våra utskick, men via följande länkar kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig helt från fler utskick. Mer information om hur dina personuppgifter behandlas och vilka rättigheter du har finns i vår Dataskyddspolicy.

Börskollen är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga investeringsrekommendationer till dig. Det innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen alltid fattas självständigt av investeraren.  Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande tjänsten Börskollen och dess samarbetspartners.