Aktuellt
I veckans nyhetsbrev tipsar vi om den fjärde upplagan av det digitala succeéventet Aktieportföljen Live, som går av stapeln nästa onsdag den 25/8. Här får du chansen att "träffa" inte mindre än 18 innovativa noterade och onoterade bolag – kanske platsar något av dessa i just din aktieportfölj?

Vi tipsar också om ett annat digitalt event med kryptoinvesteringsbolaget Hilbert Group – där temat är hur tillgångslaget kan användas för att förbättra avkastningen i din (aktie)portfölj.

I övrigt finner du blandade utvalda nyhetsuppslag med fokus på börsen som helhet, aktiecase och investeringsmöjligheter, spartips, bostadsmarknaden och mycket mer.

Trevlig läsning,
/Börskollen
Börskollen (annons)
Aktieportföljen Live 25/8 – Finns nästa heta aktiecase bland dessa 18 innovativa bolag?
 
Nyhetssvepet
Affärsvärlden
Erik Penser Bank: Det ser fortsatt bra ut på marknaden
 
DagensPS (bild Börskollen)
Oj, oj – vilken förvirring som råder om inflationen
 
Sparpodden / Nordnet
Podcast: Hög avkastning till rimlig risk - Med Christoffer Ahnemark
Börskollen (annons)
Öka avkastningen på aktieportföljen med krypto
 
DagensPS (bild Börskollen)
Så blir ditt barn miljonär – läs Buffetts tips
 
Frida Bratt / Nordnetbloggen
Varning för hausse av onoterat i sociala medier
 
DagensPS (bild Börskollen)
Historiskt låga boräntor i Sverige – du är vinnare
 
Alexander Gustafsson / Nordnetbloggen
Video: Lägesuppdatering – Småbolagen underpresterar
 
DagensPS (bild Börskollen)
Stor miljöanalys: Här är vinnarna och förlorarna

För stålbolaget SSAB och Volvo kommer värderingen att falla med mellan 15–30 procent när marknaden diskonterat miljöaspekterna fullt ut. För aktieägare i skogs/kartongbolaget BillerudKorsnäs och konsultjätten Sweco ligger däremot en tio-procentig uppvärdering av aktierna i korten. Det är några av slutsatserna i en ambitiös miljöanalys som banken SEB nyligen publicerade...

Direkt Studios
Video: Jonas Olavi - En titt i allokeringschefens aktieportfölj
 
DagensPS (bild Börskollen)
Starka rapporter öppnar för ny tjurmarknad i USA
 
DagensPS (bild Börskollen)
Högsta andelen köpråd i USA på två decennier
 
DagensPS (bild Börskollen)
Valde du rätt fond? Vinnare och förlorare
 

Tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter på ett ställe!

Börskollen är tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter från 110+ olika källor, så som nyhetssajter, bloggar, videos, analyser, pressmeddelanden och insynshandel, och tillhandahåller allt i ett samlat nyhetsflöde - givetvis helt kostnadsfritt! Vår målsättning är att förenkla din nyhetsupplevelse och sättet du konsumerar nyheter, genom att ge dig ett verktyg där du enkelt och tidseffektivt kan hålla dig uppdaterad på allt som sker i marknaden och för dina favoritbolag!

Börskollen som app
I vår app kan du utan kostnad registrera ett konto och skapa bevakningar för dina favoritbolag och välja att få pushnotiser vid nya nyheter – allt för att du inte ska missa något!

Stadig tillväxt och nöjda användare
Börskollen vidareutvecklas löpande med nya funktioner och fler nyhetskällor och tjänsten har vuxit stadigt i popularitet sedan 2014/2015. Vår app har laddats ner över 175.000 gånger sedan start och vi kan stoltsera med ett högt användarbetyg på 4,5/5! Vi har över 100.000 unika besökare och hämtar i genomsnitt in över 6.000 nyheter varje månad.

Nyhetsbrev och utskick från samarbetspartners
Börskollens nyhetsbrev (klicka här för att registrera dig) utkommer en gång per vecka, vanligtvis på torsdagar, men sporadiskt oftare än så. Börskollen finansieras av samarbetspartners och annonsörer, vilka är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta tillhandahålla vår kostnadsfria tjänst. Detta innebär att annonser kan ingå i våra nyhetsbrev såväl som att vi ibland skickar ut rena annonsutskick.

Samarbeten och annonsering
Vill du nå våra engagerade användare med relevant information och erbjudanden? Vi erbjuder flera typer av annonslösningar. Kontakta oss gärna på info@borskollen.se så kan vi berätta mer!

Hantering av personuppgifter
Vi tycker givetvis det är tråkigt om du inte längre vill erhålla våra utskick, men via följande länkar kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig helt från fler utskick. Mer information om hur dina personuppgifter behandlas och vilka rättigheter du har finns i vår Dataskyddspolicy.

Börskollen är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga investeringsrekommendationer till dig. Det innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen alltid fattas självständigt av investeraren.  Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande tjänsten Börskollen och dess samarbetspartners.