Aktuellt
I veckans nyhetsbrev slår vi ett slag för vår tredje intervju för 2021 – och denna gång växlar vi fokus från daytrading till investing. Det som sticker ut lite extra med denna intervju är att Kortsikt fokuserar betydligt mer på bigger picture, marknadstiming och inslag av teknisk analys som komplement till bolagsanalys och traditionell stockpicking. Nya perspektiv är alltid berikande!

Längre ner finns du också en "fondspecial" där Finwire TV tar tempen på fjolårets prisbelönta fondförvaltare – mycket intressant att höra mer om hur dessa arbetar med analys och val av bolag!

Du finner också två artiklar med tips för att kickstarta ditt sparande under 2021 – den ena från Per H Börjesson och den andra från Nordnets sparekonom Frida Bratt.

Trevlig läsning!
/Börskollen
Börskollen
Börskollen-intervju med förvaltaren, makroproffset och bloggaren Kortsikt

I denna mycket matiga och insiktsfulla intervju får du en möjlighet att lära känna bloggaren Kortsikt – som också är kapitalförvaltare till yrket! “Besattheten” av marknaden har funnits med sedan tidigt ålder och han tror att drivkraften att bli duktig måste komma från genuin passion. Kortsikt skiljer sig markant från i stort sett samtliga tidigare intervjuer i den mån att han kombinerar bolagsanalys med fokus på “bigger picture”, makro, timing och tekniskt analys. Det här är en intervju som vi är övertygade om kommer berika och bidra med nya infallsvinklar!

Annons
Den nya spelaren inom tech investments – affärsmodellen i sin helhet
Nyhetssvepet
Dagens PS (bild Börskollen)
Hållbarhetsaktier rasar – varning för spekulationsbubbla
 
EFN Marknad
Video: Små techbolag som kan bli stora vinnare
 
Dagens PS(bild Börskollen)
Morgan Stanley: Aktier du ska sälja
 
Finwire / Börskollen 
Jim Cramer tror att elbilar och bostäder är två stora trender under Bidens era som president
 
Finwire / Börskollen 
Tvåsiffrig avkastning för Oljefonden under 2020
 
Annons
Möjlighet att investera i ett bolag som rider på den starka Gig-trenden
 
Aktiespararna
Börjesson: "Fem råd för ditt sparande under pandemin"
 
Frida Bratt / Nordnetbloggen
24 knep för att kickstarta sparandet
 
Breakit
Nätforumet fick Gamestops aktiekurs att tokrusa – vad händer egentligen?
 
Affärsvärlden
Fed lämnade styrräntan oförändrad – fortsätter med obligationsköp
 
Börssnack / Podcast
Podcast: TenBagger spänner bågen?

 
Kortsikt (bild Börskollen)
Blogg: Allt handlar om inflation
 
Fondspecial
Och här en chans att bättre lära känna några av fjolårets prisbelönta fondförvaltare samt en bonus i form av TIN Fonders senaste investerarträff.
Finwire TV
Årets Fond 2020 - Swedbank Robur Ny Teknik
 
Finwire TV
Årets Nordenfond 2020 - Consensus Småbolag
 
Finwire TV
Årets Globalfond 2020 - Swedbank Robur Globalfond
 
Finwire TV
Årets Sverigefond 2020 - Enter Fonder Småbolag
 
Finwire TV
TIN Fonder Investerarträff 2021
 
Privata Affärer (bild Börskollen)
”Här finns fondvinnarna 2021”
 

Tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter på ett ställe!

Börskollen är tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter från fler än 75 olika källor, så som nyhetssajter, bloggar, videos, pressmeddelanden och insynshandel, och tillhandahåller allt i ett samlat nyhetsflöde - givetvis helt kostnadsfritt! Vår målsättning är att förenkla din nyhetsupplevelse och sättet du konsumerar nyheter, genom att ge dig ett verktyg där du enkelt och tidseffektivt kan hålla dig uppdaterad på allt som sker i marknaden och för dina favoritbolag!

Börskollen som app
I vår app kan du utan kostnad registrera ett konto och skapa bevakningar för dina favoritbolag och välja att få pushnotiser vid nya nyheter, pressmeddelanden, blogginlägg, videoklipp eller rapporterad insynshandel - allt för att du inte ska missa något!

Stadig tillväxt och nöjda användare
Börskollen vidareutvecklas löpande med nya funktioner och fler nyhetskällor och tjänsten har vuxit stadigt i popularitet sedan 2015. Vår app har laddats ner över 135.000 gånger sedan start och vi kan stoltsera med ett högt användarbetyg på 4,4 av 5! Vi har ca 80.000 unika besökare och hämtar i genomsnitt in över 6.000 nyheter varje månad.

Nyhetsbrev och utskick från samarbetspartners
Börskollens nyhetsbrev (klicka här för att registrera dig) utkommer en gång per vecka, vanligtvis på torsdagar, men sporadiskt oftare än så. Börskollen finansieras av samarbetspartners och annonsörer, vilka är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta tillhandahålla vår kostnadsfria tjänst. Detta innebär att annonser kan ingå i våra nyhetsbrev såväl som att vi ibland skickar ut rena annonsutskick.

Samarbeten och annonsering
Vill du nå våra engagerade användare med relevant information och erbjudanden? Vi erbjuder flera typer av annonslösningar. Kontakta oss gärna på info@borskollen.se så kan vi berätta mer!

Hantering av personuppgifter
Vi tycker givetvis det är tråkigt om du inte längre vill erhålla våra utskick, men via följande länkar kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig helt från fler utskick. Mer information om hur dina personuppgifter behandlas och vilka rättigheter du har finns i vår Dataskyddspolicy.

Börskollen är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga investeringsrekommendationer till dig. Det innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen alltid fattas självständigt av investeraren.  Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande tjänsten Börskollen och dess samarbetspartners.