Aktuellt
Hösten närmar sig nu med stormsteg – en period som historisk har bjudit på en hel del volatilitet! Vi har hittills under året inte sett en rekyl på över 5% för de bredare indexen, och detta i kombination med allt mer ansträngda värderingar, fokus på tapering (när centralbanken minskar sina tillgångsköp) och framtida räntehöjningar gör att allt fler börjar oroa sig för en sättning under hösten.

Redan imorgon är det dags för FEDs anförande vid årliga Jackson Hole och vi vill passa på att tipsa om bloggaren Kortsikts blogginlägg om potentiell karta för hösten. Som alltid rör det sig om "komplex materia" men vi tycker ändock att artikeln ger en bra grundläggande förståelse för de olika skeenden som kommer att vara viktiga att bevaka framåt.

Nedan finner du mer på samma tema, proffsens tips på sektorer och enskilda aktier att kika på för hösten, kommande noteringar, aktuella teckningserbjudanden och en möjlighet att investera i nästa svenska kryptovaluta Zeptacoin inför stundande notering på kryptobörsen BitMart.

Trevlig torsdagsläsning,
/Börskollen
Börskolen (annons)
Nästa generationens bildgalleri-app redo för expansion och notering på First North
Nyhetssvepet
Privaat Affärer (bild Börskollen)
Landeborn: Det avgör börshumöret i höst

 
DagensPS (bild Börskollen)
”Sannolikheten ganska stor för börsfall i höst”
 
Börskollen (annons)
Möjlighet att investera i ett snabbväxande och skalbart IT-bolag med fokus på återkommande intäkter
 
Börskollen
IPO-nytt: Spotify-backade Soundtrack your brand mot börsen, prickfritt för Söder Sportfiske och fler kommande noteringar
 
DagensPS (bild Börskollen)
Gör tvärt om – bästa sättet att tjäna på börsen över tid
 
Börskollen (annons)
Nästa svenska kryptovaluta att listas 15 oktober – Teckna Zeptacoin inför notering
 
Affärsvärlden (bild Börskollen)
Blackrock anser att skiftet mot hållbara affärsmodeller ännu inte är inprisat på marknaden
 
Realtid (bild Börskollen)
Såväl förmögna kvinnor som män föredrar billiga indexfonder
 
Pareto
Video: "Embracer är fortfarande en favorit"
 
Börskollen (annons)
Investera i världens bästa luftrenare
 
DagensPS (bild Börskollen)
Aktierna att satsa på enligt analytikerna på Wall Street
 
Miljonär innan 30 (bild Börskollen)
Blogg: Börjar det bli väl hett med aktier?
 
Börskollen (annons)
Månadsspara automatiskt i aktier med världsunik tjänst – Så kommer du igång med Sigmastocks aktierobot
 
Börskollen (annons)
Aktieportföljen Live – Se video med samtliga bolagspresentationer
 
Privata Affärer (bild Börskollen)
Sommarens hetaste aktier
 
DagensPS (bild Börskollen)
Experterna om börsoron – satsa på defensiva aktier
 
Finwire / Börskollen 
Amerikanska techjättar ska spendera miljarder på cybersäkerhet efter möte med Biden
 
Frida Bratt / Nordnetbloggen (bild Börskollen)
22 knep för att kickstarta sparandet
 
Privata Affärer (bild Börskollen)
Amorteringskravet: Rejält höjda utgifter för många hushåll
 
DagensPS (bild Börskollen)
Analys: Nu hotar ”skarp inbromsning” av boprisrallyt
 

Tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter på ett ställe!

Börskollen är tjänsten som samlar börs- och ekonominyheter från 110+ olika källor, så som nyhetssajter, bloggar, videos, analyser, pressmeddelanden och insynshandel, och tillhandahåller allt i ett samlat nyhetsflöde - givetvis helt kostnadsfritt! Vår målsättning är att förenkla din nyhetsupplevelse och sättet du konsumerar nyheter, genom att ge dig ett verktyg där du enkelt och tidseffektivt kan hålla dig uppdaterad på allt som sker i marknaden och för dina favoritbolag!

Börskollen som app
I vår app kan du utan kostnad registrera ett konto och skapa bevakningar för dina favoritbolag och välja att få pushnotiser vid nya nyheter – allt för att du inte ska missa något!

Stadig tillväxt och nöjda användare
Börskollen vidareutvecklas löpande med nya funktioner och fler nyhetskällor och tjänsten har vuxit stadigt i popularitet sedan 2014/2015. Vår app har laddats ner över 175.000 gånger sedan start och vi kan stoltsera med ett högt användarbetyg på 4,5/5! Vi har över 100.000 unika besökare och hämtar i genomsnitt in över 6.000 nyheter varje månad.

Nyhetsbrev och utskick från samarbetspartners
Börskollens nyhetsbrev (klicka här för att registrera dig) utkommer en gång per vecka, vanligtvis på torsdagar, men sporadiskt oftare än så. Börskollen finansieras av samarbetspartners och annonsörer, vilka är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta tillhandahålla vår kostnadsfria tjänst. Detta innebär att annonser kan ingå i våra nyhetsbrev såväl som att vi ibland skickar ut rena annonsutskick.

Samarbeten och annonsering
Vill du nå våra engagerade användare med relevant information och erbjudanden? Vi erbjuder flera typer av annonslösningar. Kontakta oss gärna på info@borskollen.se så kan vi berätta mer!

Hantering av personuppgifter
Vi tycker givetvis det är tråkigt om du inte längre vill erhålla våra utskick, men via följande länkar kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig helt från fler utskick. Mer information om hur dina personuppgifter behandlas och vilka rättigheter du har finns i vår Dataskyddspolicy.

Börskollen är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga investeringsrekommendationer till dig. Det innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen alltid fattas självständigt av investeraren.  Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande tjänsten Börskollen och dess samarbetspartners.