Copy
Deze e-mail ziet er beter uit je browser - klik
Geef je nu op voor de hernieuwde training!
INTERN BEGELEIDER EN OUDER- EN KINDADVISEUR


Het onderwijs en de jeugdhulpverlening in Amsterdam hebben de gezamenlijke ambitie om de ondersteuning die een kind en het gezin nodig hebben zo goed en zo snel mogelijk te organiseren. Daarom is er aan elke Amsterdamse reguliere basisschool een ouder- en kindadviseur gekoppeld. Die is de eerste contactpersoon vanuit de Ouder- en Kindteams.

Het Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Amsterdam Diemen en de Ouder- en Kindteams willen deze samenwerking graag samen ondersteunen én versterken. Daarom bieden we deze gezamenlijke hernieuwde training aan, speciaal voor intern begeleiders en ouder- en kindadviseurs.


In deze themamailing lees je alle informatie die je nodig hebt, kun je je direct opgeven én lees je interviews en ervaringen met duo's die de training al eerder samen volgden.
LEES HIER ALLE INFORMATIE IN EEN OVERZICHT >>
GEEF JE HIER DIRECT OP VOOR DE TRAINING >>

BIJEENKOMST 1

28 oktober 2021

BIJEENKOMST 2

2 december 2021

BIJEENKOMST 3

10 februari 2022

KOSTEN: GEEN. De gemeente Amsterdam en het samenwerkingsverband hechten veel belang aan een krachtige samenwerking tussen de ouder- en kindadviseur en de intern begeleider(s) van de school. Om deze reden nemen zij samen de kosten (€550 per deelnemer) voor de gehele training voor hun rekening. Deelname is dus kosteloos.
TIJDSINVESTERING. Voorafgaand aan de bijeenkomsten vragen we aan alle deelnemers zich voor te bereiden door bijvoorbeeld een artikel of verplichte literatuur te lezen, (geanonimiseerde) 
casuïstiek mee te nemen of een praktische opdracht uit te voeren. 
ACCREDITATIE. Deze training is geaccrediteerd bij het leraarregister en bij het SKJ en levert 21 punten op wanneer je: drie bijeenkomsten aanwezig bent, de voorbereidende opdrachten aantoonbaar hebt uitgevoerd en de aanbevolen literatuur hebt gelezen en kan toepassen. 
Zij volgden de training al eerder. Dit zijn hun ervaringen.'We hebben elkaar nodig

want er komen best moeilijke dingen op ons pad.'
 

In opdracht van het samenwerkingsverband en de gemeente Amsterdam geeft Caroline Kooistra samen met haar collega al sinds 2017 trainingen aan intern begeleiders (ib'ers) en ouder- en kindadviseurs (OKA). Caroline Kooistra (trainer namens Inschoolacademy) vertelt wat zij in deze trainingen ziet gebeuren met de deelnemers. Emmely ten Have (ib’er van de Bijlmerhorst) en Mireille Bijnoe (OKA Bijlmer Oost) volgden samen de training. Wat heeft dit hun samenwerking opgeleverd? 
LEES HET HELE INTERVIEW >>
'We zitten vaak op één lijn, maar durven elkaar ook kritisch te bevragen' 
'Ik denk dat we ons nog bewuster zijn geworden van 

elkaars
    toegevoegde 
waarde


en dat onze samenwerking nog sterker is geworden.'
 

Marije Bouwmeester is intern begeleider bij OBS Het Vogelnest en Marije Schipper werkt twee ochtenden per week op dezelfde school als Ouder- en Kindadviseur (OKA). We praten met hen over hun samenwerking in het algemeen en in het bijzonder over hoe dit verliep toen het coronavirus de school tot sluiting dwong.
 
LEES HET HELE INTERVIEW >>
'Dus we spraken
af: bij dit gezin stap ik naar achteren en de school naar voren, en bij dat gezin doen we
dat andersom.'
Geef je direct op voor de training!

Wil je als duo - ib'er en OKA - de training volgen? Stuur dan de volgende gegevens naar Yvette Wettstein (y.wettstein@inschoolacademie.nl). Gebruik daarvoor de onderstaande knop.

Gegevens ib'er
Naam: 
School: 
Mailadres: 


Gegevens OKA
Naam: 
Verbonden aan school: 
Mailadres: 
GEEF JE HIER DIRECT OP VOOR DE TRAINING >>
Wil je toch nog eerst wat meer informatie? 

MEER INFO IN HET OVERZICHT -
Alle benodigde informatie staat in het overzicht hieronder. Je vindt hier ervaringen van ib'ers en ouder- en kindadviseurs die de training eerder volgden. Ook zie je wat samen meedoen aan de training jullie kan opleveren.
+ VRAGEN? MAIL GERUST - Heb je toch nog een vraag en vind je je antwoord niet terug in het overzicht hieronder? Dan kun je een mail sturen naar Yvette Wettstein (y.wettstein@inschoolacademie.nl). 
 
LEES HIER ALLE INFORMATIE IN EEN OVERZICHT >>
STEL HIER JE VRAAG OVER DE TRAINING >>
Copyright © 2021 SWV PO Amsterdam Diemen, All rights reserved.


Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? 
Je kunt je 
uitschrijven van de mailinglijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp