Copy
Klik hier voor de online versie

Cultuur(educatie) voor thuis - voortgezet onderwijs

Cultuur(educatie) voor thuis: tips om de coronatijd door te komen


Het zijn rare tijden. Normaal gesproken verbindt CultuurStation scholen en culturele instellingen zodat zoveel mogelijk leerlingen te maken krijgen met kunst en cultuur. Nu is dat lastig, omdat de meeste instellingen dicht zijn en de leerlingen thuis zitten.
Toch willen we ook nu ervoor blijven zorgen dat deze jongeren in aanraking blijven komen met kunst en cultuur. Daarom zullen we de komende tijd de beste tips voor cultuureducatie voor thuis voor jullie verzamelen.

Veel plezier hiermee en blijf gezond!

 

DESIGN/KUNST & TECHNOLOGIE

Game Design Lab staat normaal voor de klas met de beginselen van het maken van je eigen game. Hij leert je nu online via Scratch om een eigen poppetje te maken dat vervolgens kan bewegen in je eigen ontworpen game. Zonder hulp van wie dan ook houdt dit je de komende weken lekker bezig!

MU Play & Learn
Leer programmeren met De Creatieve Code


Met het lesmateriaal van MU Play & Learn leer je creatief programmeren. Je kunt op het platform filteren op vo voor voortgezet onderwijs en op zelfstandig. Ook kun je je niveau selecteren: Intro, Basis, Gevorderd en Expert. Wil je eindelijk wel eens iets doen zonder schermpje? Je kunt zelfs filteren op plugged of unplugged. Er zijn drie thema's : Code & Techniek, Kunst & Creativiteit en Kritisch Denken.
Naar de Creatieve Code

FILM

Schooltv
Wat kijk je nou?


Met deze online lessenreeks voor de bovenbouw duik je in de wereld van film.
Wat zie je als je een film of video kijkt? Sosha duikt in de wereld van film en vertelt je alles over het effect van verschillende camerashots, goed acteerwerk en het juiste geluid.

Eye Filmmuseum Amsterdam
kijk-goed.nl


Eyefilm biedt wat leuks aan: een uitgebreide database met (korte) films en lesmateriaal.
Kijk via de knop hieronder op de website van eyefilm en ontdek het filmaanbod dat ze hebben voor thuis voor vmbo, havo en vwo. Selecteer aan de linkerkant de films die geschikt zijn voor jou.
Naar de films

CULTUREEL ERFGOED

Kunstloc Brabant
Brabant vertelt


Af en toe de buitenlucht opzoeken is goed, zeker nu het voorjaar begonnen is. Stap op je fiets en laat je door middel van deze app alles vertellen over de oude gebouwen en kunstwerken bij jou in de buurt.

BEELDENDE KUNST

STRP
Digischool

 
Komende tijd publiceert STRP een aantal thuisopdrachten voor voortgezet onderwijsleerlingen en mbo-studenten. Deze kunnen zij zelfstandig thuis uitvoeren via Instagram. Voor docenten maken ze steeds een handleiding om de opdracht te briefen en na afloop te reflecteren.

Museum Boymans van Beuningen
Kunstuur in de klas

 
"Kunstuur in de klas” van het museum Boijmans van Beuningen is een zeer uitgebreid aanbod van lesmateriaal en bijbehorende video’s, speciaal geschikt voor leerlingen in het eindexamenjaar van de kunstvakken.
CultuurStation op Facebook
Instagram
CultuurStation op YouTube
CultuurStation op Twitter
Website CultuurStation
Stuur een bericht naar CultuurStation
We zien je natuurlijk niet graag gaan, maar je kunt je hier afmelden voor deze nieuwsbrief.

©️ 2019, Stichting CultuurStation, all rights reserved


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
cultuurstation · Torenallee 20 · Videolab, 2.007 + 2.008 · Eindhoven, Nb 5617 BC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp