Copy
Klik hier voor de online versie

Nog maar een paar weken, dan is de tweejaarlijkse Inspiratiedag cultuureducatie van CultuurStation voor ICC'ers, leerkrachten en directeuren in het onderwijs, vakdocenten en uiteraard culturele instellingen en creatieve professionals in Eindhoven. Deze dag vindt plaats op 21 november 2018, bij Robot Love. CultuurStation heeft een mooi programma samengesteld, waar we trots op zijn! Wil je dit meemaken? Er zijn nog tickets voor deze dag, dus schrijf je snel in.

We starten om 14:30 uur en nemen jullie gelijk mee naar de toekomst. Keynotespreker is trendwatcher, filosoof en "friskijker" Ruud Veltenaar, die ons zeker zal weten te verwonderen.
Na zijn inleiding onderzoeken we in 2 rondes met interactieve rondleidingen en workshops, hoe we cultuureducatie kunnen inzetten om onszelf en onze leerlingen op de toekomst voor te bereiden.

Tijdens het diner genieten we na van alle indrukken die zijn opgedaan in de middag. Op speelse manier, onder leiding van een theatrale gespreksleider, reflecteren we samen op de toekomst van cultuuronderwijs.

Programma


14:00 - 14:30 Inloop met koffie en thee
14:30 - 14:45 Welkomstwoord door Beppie Remmits
14:45 - 15:45 Keynote door Ruud Veltenaar
15:45 - 15:55 Toelichting workshoprondes
16:00 - 16.55 Workshopronde 1
17:05 - 18:00 Workshopronde 2
18:10 - 19:15 Interactief diner
19:10 - 20:00 Afsluiting en borrel

 

Kosten


Voor deelnemers uit het onderwijs zijn er geen kosten verbonden aan deze Inspiratiedag Proef de Toekomst. De ticketprijs voor deelnemers die niet werkzaam zijn in het onderwijs bedraagt € 60,- per persoon (inclusief btw).
KLIK HIER OM AAN TE MELDEN VOOR DE INSPIRATIEDAG

Keynote: Ruud Veltenaar


De keynote wordt verzorgd door inspirator Ruud Veltenaar, een veel gevraagde (TED-)spreker die confronteert en ons een spiegel voor houdt. Hij focust zich op wat mensen zouden moeten doen in onze wereld, die in sneltreinvaart transformeert naar een volgende fase in onze beschaving. Wat betekent dit, vanuit het perspectief van een ontketende toekomst, voor de ontwikkeling van kinderen en voor het onderwijs? Hoe kun je in dat verband maximale meerwaarde creëren voor jezelf en anderen?

Locatie: Robot Love


Robot Love is een grote expo-experience op het snijvlak van kunst, design en wetenschap, die plaatsvindt tussen 15 september en 2 december 2018, in de Campina Melkfabriek aan de Kanaaldijk Zuid. Robot Love zoekt de verbinding tussen mens en robot. Robots en AI moeten veel leren en worden opgevoed. Dat vereist aandacht, zorg en bovenal liefde. Robot Love heeft een optimistische benadering en omarmt de komst van robots en AI, juist omdat het ons ook kansen biedt om betere mensen te worden. Tegelijk worden ook de minder fraaie consequenties onderzocht.

Workshops


In 2 workshoprondes volgen alle deelnemers uit het onderwijs, vakdocenten en educatiemedewerkers van de instellingen samen workshops. Inschrijven voor de 2 workshops kan naar eigen voorkeur. Wacht daar niet te lang mee, want zodra een workshop vol zit kan er niet meer op worden ingetekend. Maak tijdens je registratie de keuze uit de volgende workshops:

A          Rondleiding - Art Based Learning Experience (max. 2x15 p.)
Onderzoek actief een kunstwerk via de educatieve methode Art Based Learning. Inzet: wat kun je leren van kunst in plaats van over kunst.

B          Rondleiding - Kunst en Techniek Experience (max. 2x15 p.)
Actief op ontdekking in de tentoonstelling aan de hand van de kunstwerken. Kun je houden van een robot? In hoeverre wil je versmelten met technologie? Wat is bewustzijn?                 

C          Wij zijn Cyborg (max. 2x15 p.)
Hoe kunnen we techniek nog meer inzetten om onszelf te verbeteren? Denk na over deze vraag door zelf een technisch sieraad te ontwerpen. In deze workshop ontdek je hoeveel techniek op ons lijkt. Of lijken wij op technologie?

D          Doe-expo (max. 30 p.):
Aan de hand van prikkelende vragen en opdrachten ga je experimenteren en uitvinden hoe onze relatie met robots er in 2060 uit zal zien.                 

E          Interactief Speelwerk (max. 30 p.)
Met kleuren en lijnenspel ontwikkel je een basis programmeertaal en ben je tegelijkertijd bezig met een interactief kunstwerk. Extra: schilderen met geleidende verf waardoor je werk, via touchboard en boxje geluid maakt bij aanraking.

Tickets via Eventbrite


Voor dit event maken wij gebruik van Eventbrite. Door een kaartje te reserveren via Eventbrite geeft u toestemming dat wij uw gegevens gebruiken om uw ticket op te sturen, u te benaderen over dit event of u achteraf een evaluatie te sturen. Wij gebruiken deze gegevens niet voor advertentie doeleinden.
KLIK HIER OM AAN TE MELDEN VOOR DE INSPIRATIEDAG
We zien je natuurlijk niet graag gaan, maar je kunt je hier afmelden voor deze nieuwsbrief.

©️ 2018, Stichting CultuurStation, all rights reserved


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
cultuurstation · Torenallee 20 · Videolab, 2.007 + 2.008 · Eindhoven, Nb 5617 BC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp