Copy

Je ontvangt deze nieuwsbrief van Brisk Advies omdat je een relatie bent of we elkaar een keer ontmoet en gesproken hebben. 
Beste <<First Name>>,

Opruimen en opschonen van zowel je spullen als je gedachten is een steeds terugkerend proces. De laatste week van het jaar is voor mij daar een goed moment voor. Ik rond klusjes af, ruim op wat er in 2020 was, maar niet mee hoeft naar 2021. Zo maak ik ruimte voor nieuwe dingen die ik in 2021 van plan ben.

In deze nieuwbrief neem ik je graag mee in het opruimen van 2020 om ruimte voor plannen in 2021 te maken. 

Plezierige jaarwisseling en een gezond, hoopvol 2021. 

Anke Algera 

Opruimen van 2020 

2020, wat vind ik het een mooi getal en wat liep het anders dan ik bedacht had. Het werd een jaar om niet snel te vergeten, we werden geconfronteerd met een gebeurtenis die vrijwel niemand had voorzien. Het virus Covid-19 maakte van alles los en leidde tot zware ingrepen in ons dagelijks leven. Het virus opruimen gaat zomaar niet, maar je eigen spullen en je eigen gedachten kun je wel opruimen. 

Afgelopen maart, tijdens de eerste lockdown ging iedereen massaal spullen opruimen. Gezien de vele overuren die de pakketbezorgers maken, vraag ik me af hoe opgeruimd de huizen nu nog zijn. Een opgeruimd huis of kantoor houd je opgeruimd door:
- spullen een vaste plek te geven en het daar ook steeds terug te leggen;
- niet meer aan te schaffen dan je nodig hebt, waar je plek voor hebt en tijd voor hebt om het te gebruiken en te onderhouden. 
Als je met nieuwe activiteiten begint heb je nieuwe spullen nodig, die schaf je aan. Vergeet niet om om ongebruikte af te schaffen. 

2020 was een jaar van reflectie, nadenken over hoe het anders moet. Bij veranderen denken we vaak aan dingen anders doen en daar maken we plannen voor. Maar je kunt je ook afvragen: welke gedachten/meningen ga ik op basis van wat ik in 2020 hebt meegemaakt veranderen? Welke acties en gedachten kun je nu opruimen? Mijn gedachte dat ik alleen off line begeleiding en training geef, heb ik net als vele anderen los gelaten. Het in eerste instantie gedwongen online werken, werkt in bepaalde situaties prima, het hoeft niet altijd offline.

Welke gedachten en voorgenomen acties die je niet doet, kan jij opruimen? Een paar suggesties: 
Heeft je vakantie in Nederland je doen besluiten om minder naar het buitenland te gaan? Je papieren boekhouding opruimen en vervangen door een online systeem? Vage kroegcontacten loslaten? Abonnement op een tijdschrift dat je niet leest opzeggen? Thuis studiepakket Spaans dat er al 5 jaar ligt, toch maar wegdoen? De gedachte dat je iedere dag 3 kwartier moet lopen, vervangen door 5 keer per week en het dan ook doen? 
Je kunt ook je partner of een goede vriend(in) eens vragen wat jij nu eindelijk los zou kunnen laten. En blijft je agenda overvol met activiteiten? Overweeg dan in 2021 een training timemanagement

Plannen voor 2021

 

Nu je zowel je spullen, je gedachten en het "dat moet ik ook nog" opgeruimd hebt, is er ruimte voor de plannen van 2021.
Hoe je kunt plannen en hoe je een goede planning maakt, heb ik een poosje geleden in een nieuwsbrief uiteengezet. Je kunt hem hier nalezen. 

Wat de planning voor 2021 bijzonder maakt is de vraag in welke mate we de lessen en ervaringen uit 2020 gaan inzetten. Hoe gaan we bijvoorbeeld weer werken na maanden van thuiswerken? Keren we massaal terug naar kantoor? Ik verwacht het niet, maar hoe gaan we dan hybride werken? Welke alternatieven zijn er, welke optie kies je en werkt die dan? Een paar suggesties die je bij je zoektocht kunnen helpen: 
- Kijk om je heen hoe andere mensen er mee omgaan, wat spreekt je daar van aan? Maak er tijd voor, verzamel goede voorbeelden voor jezelf.
- Als je geen rekening hoeft te houden met wat er nu is, wat zou je dan doen? 
- Zijn er processen/ methodes in andere sectoren die je zou kunnen toepassen? Kan de succesvolle aanpak van xxx ook voor jou als yyy werken? 

Wil je een goede basis hebben om te kijken hoe jij meer hybride kunt werken? Overweeg dan het programma "in 5 stappen grip op je werk" te volgen.


Ik hoop dat we in 2021 met het vaccin het Coronavirus kunnen bestrijden en dat we daarna ook met zijn allen ons leven zo gaan inrichten dat we gezonder en bewuster leven. Daarmee geven we een volgend virus geen/minder ruimte om ons dagelijks leven te ontwrichten. 

Copyright © 2020 Brisk Advies

Brisk Advies
Nachtegaalstraat 3
8916 BA Leeuwarden

Je ontvangt deze nieuwsbrief van Brisk Advies omdat je een relatie bent en/of we elkaar ontmoet en gesproken hebben. 

Wijzig je gegevens of schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp