Copy

Je ontvangt deze nieuwsbrief van Brisk Advies omdat je een relatie bent of we elkaar een keer ontmoet en gesproken hebben. 
Beste <<First Name>>,


Vorige week was ik knap onrustig door de ontwikkelingen als gevolg van het Corona virus. Al mijn trainingen voor de komende tijd zijn geannuleerd, en ik heb geen idee wanneer we weer kunnen beginnen. Inmiddels heb ik een ritme en de regelmaat die ik nodig heb en heb ik een aantal zaken opgepakt. 

Vorige week was het de Nationale Opruimweek. Hoewel opruimen niet mijn belangrijkste activiteit is, heb ik daar wel op ingespeeld. Voor al die mensen die aan het opruimen zijn heb ik elke dag tips gegeven. Op Facebook tips om thuis op te ruimen. Op LinkedIn tips om je PC en Smartphone op te ruimen. Heb je ze gemist en wil je ze alsnog? Stuur me een mail dan krijg je ze in 1 keer allemaal. 

Het viel me op dat er ineens een groot aanbod aan online trainingen en webinars is. Dat riep bij mij de vraag op: wil ik dit ook doen? Ik houd van direct contact met mensen en groepsinteractie. Dat ontbreekt bij online trainingen. Bij 1 op 1 online trainingen is dat wel mogelijk en daarvoor heb ik een aanbod geformuleerd om meer grip op je werk te krijgen. Daarover in deze nieuwsbrief meer. 

Die ineens volledig gewijzigde omstandigheden in werk en privé situatie levert stress. Stress die zich uit in verschillende vormen, ook daarover in deze nieuwsbrief meer.  

Blijf gezond, houd 1,5 m afstand en kijk naar elkaar om. 

Hartelijke groet,

Anke Algera 
Grip op je werk!

De wereld van training, onderwijs en onwikkeling maakt een grote veranderslag door. Ineens is er online basisonderwijs mogelijk. Dit wel dankzij al die ouders die ineens ook leerkracht zijn geworden. Het aanbod van trainingen die jij op dit moment gratis kunt volgen is groot. Op studytube vind je trainingen op verschillende gebieden zoals automatisering, communicatie, persoonlijke effectiviteit. De onderwerpen van de trainingen zijn divers. Voorbeelden zijn: Excel, Word en Outlook leren gebruiken, omgaan met weerstand, feedback geven. De tijdsduur van de trainingen is nogal uiteenlopend. Zo duurt ongestoord werken ca. 45 minuten en een training timemanagement voor medewerkers 7 uur en 45 minuten. 

Houd je niet zo van on line trainingen, bijvoorbeeld omdat je dan snel afgeleid bent door wat er in je omgeving gebeurt? Of omdat je niet kunt overleggen over de antwoorden die je geeft op de gestelde vragen? Heb  jij op dit moment tijd en aandacht om je manier van werken eens kritisch te beschouwen? Dan heb ik een aanbod voor je. 


Aanbod 
In de loop der jaren heb ik een 5-stappen plan ontwikkeld om weer en beter grip op je werk te krijgen. Voor dat traject heb ik een aantal intakeformulieren om te kijken waar voor jouw verbeterpunten zitten. Zolang het "Blijf thuis" van kracht is, mail ik je deze gratis toe. Vul ze in en mail ze terug. Samen kijken we waar jou verbeterpunten zitten en krijg je daarvoor verbetersuggesties. Ook nog gratis. 
Heb je hulp nodig om die verbetersuggesties ook daadwerkelijk door te voeren, dan krijg je 50 % korting op je coachingssessies. Belangstelling? Laat het me per
mail weten. 
Stress: te veel of te weinig te doen? 

Scholen dicht, restaurants gesloten, je werkt of studeert zoveel mogelijk thuis. De normale gang van zaken is weg. Met dezelfde mensen leef je tussen dezelfde muren met dezelfde schilderijen. Uit de ramen kijk je naar een onveranderlijke uitzicht. De dagen lijken op elkaar. De dynamische dag op het werk is voor een aantal van ons verdwenen. Mijn schoonzusje appte vorige week nog: "ik verveel me" en stuurde een foto van een heel mooi wandelpaadje bij haar in de buurt. Ze ervoer het vervelen als vervelend. (Ze verblijdde ons met een mooie foto). 

Voor haar en voor iedereen die zich nu verveelt: dat is goed voor je hersenen. De moderne wereld die continu om onze aandacht vraagt kan schadelijk zijn. Door een overschot aan prikkels is het extra moeilijk om concentratie te vinden. En dat leidt dan weer tot verminderde productiviteit en verhoogde stress. 
Dat af en toe prikkelloos niksen geeft je hersenen rust. Daar kan je nu van profiteren. Doe dingen rustig op de automatische piloot, ga wandelen op onbekende, rustige plekken en geef je hersenen rust. Des te meer ruimte voor onverhoedse nieuwe dingen. 

Heb je op dit moment geen last van verveling, maar juist van een (te) grote werkdruk of een verstoorde werk-privé balans? Houd voor ogen dat deze tijd voorbij gaat en dat stress niet goed is voor je immuunsysteem. En dat heb je nu juist nodig. Probeer los te laten. Kijk naar wat nog wel lukt en goed gaat. 
Wat mij bijvoorbeeld in deze tijd verbaast is dat ondanks het giga toegenomen gebruik van internet, dat gewoon prima blijft werken. Dat is wel heel fijn.


Aanbod 
Online is prima in te zetten voor een 1 op 1 afspraak om met jou te kijken naar wat je nu aan je werkdruk kunt doen om minder stress te ervaren. Een oriënterend gesprek is altijd, dus nu ook, gratis. Mail me en ik neem contact met je op. 
Stuur deze nieuwsbrief gerust door, graag zelfs

Ken je iemand die nu tijd en aandacht heeft om haar/zijn manier van werken eens onder de loep te nemen? Stuur deze nieuwsbrief gerust door! 
Website
LinkedIn
Twitter
Email
Copyright © 2020 Brisk Advies

Brisk Advies
Nachtegaalstraat 3
8916 BA Leeuwarden

Je ontvangt deze nieuwsbrief van Brisk Advies omdat je een relatie bent en/of we elkaar ontmoet en gesproken hebben. 

Wijzig je gegevens of schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp