Copy

Je ontvangt deze nieuwsbrief van Brisk Advies omdat je een relatie bent of we elkaar een keer ontmoet en gesproken hebben. 
Beste <<First Name>>,

De laatste tijd vraag ik me af of het woord timemanagement op mijn kaartje wel het juiste is. "Timemanagement is uit" lees ik regelmatig. En tja, al ben ik niet heel jong meer, ik wil wel bijblijven. Een kleine speurtocht over het internet leerde me dat als er gesproken wordt over: "timemanagement is uit ", bedoeld wordt dat efficiënt willen zijn uit is. We willen niet meer steeds sneller nog meer doen in minder tijd. Dat was inderdaad het accent van timemanagement in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. Daar is inmiddels een behoorlijke verandering in gekomen. In de afgelopen decennia lag de nadruk ook veel meer op wat doe jij met je leven. Wat is belangrijk voor jou en doe je de dingen die daarbij horen, ben je effectief, heb je persoonlijk leiderschap. Inmiddels is het accent verschoven naar focus houden: hoe kun je in een wereld met zoveel mogelijkheden, waarin zoveel te kiezen valt, waar veel afleidingen aan je trekken, toch de focus houden.

Voor mij is timemanagement: bepaal wat voor jou belangrijk is, plan de werkzaamheden die daar bij horen in en doe dat handig en snel. Wat de aandacht krijgt, waar het accent ligt is afhankelijk van wat jij nodig hebt. Gaan we aan de slag met prioriteiten stellen (effectief zijn), met plannen (hoe dat je dat en wat gebruik je ervoor) of met al die afleidingen en de zaken die handiger kunnen (focus en efficiency). Meestal komen ze allemaal aan de orde. In deze nieuwsbrief ligt het accent op handig en snel, een onderwerp dat uit zou zijn. Maar met alle technologische vernieuwingen valt daar voor veel mensen nog winst te halen. 

Doe snel wat snel kan, dan heb je meer tijd voor leuke dingen. 


Anke Algera 

De hulp van technologie


E-mail is inmiddels volledig ingeburgerd. Er zijn regelmatig nieuwe programma's en nieuwe versies gekomen. Weet jij nog met welk e-mailprogramma je ooit begonnen bent? Dat weet je waarschijnlijk niet meer, maar vast wel hoe lastig het soms is om je de nieuwe zaken van weer de volgende versie eigen te maken. Wij mensen zijn gewoonte dieren en als we éénmaal aan iets gewend zijn, is het lastig om dat weer te veranderen. Mijn dochter is gewend om met het G-mail programma te werken. Onlangs kreeg ze een werkgever die met Outlook werkt. Dat is toch net even anders. Ze wist wat ze wilde met het programma om haar e-mail te verwerken en de agenda en de takenlijst te gebruiken. Maar hoe doe je dat handig en stem je de mogelijkheden op elkaar af? Een Skypegesprek was voldoende om haar de tips te geven snel en goed met dit eerder verfoeide programma te werken. 
Je hoeft niet alle ins en outs van een programma te kennen om er toch goed mee te kunnen werken. Zoek uit wat je voor jouw werk nodig hebt en leer dat zo snel mogelijk. (Des te langer heb je er profijt van). Ik kom graag een keer bij je langs om met je kijken hoe jij e-mail voor je i.p.v. tegen je kunt laten werken. 

Handigheidjes
 

Efficiënt werken: doe het handig. Wat handig is, is in de loop van de tijd ook veranderd. Een tip als: "schrijf minder, telefooneer meer als het om kleine zaken gaat", gaat niet meer op. Dat kan meestal sneller met whats-app of e-mail. Handigheidjes om tijd te sparen, zitten nu in andere zaken. Verlies je bijvoorbeeld regelmatig tijd omdat je gestoord wordt?  Hoe ga je daar handig mee om? Ongestoord werken in de kantoortuin kan door een noicecancelling koptelefoon op te zetten of op je computer een rood lampje te laten branden om aan te geven dat je niet gestoord wilt worden.

Kun je niet verder met je werk omdat je computer is vastgelopen? Van een ICT-er kreeg ik een poosje geleden deze stappen om je computerproblemen op te lossen. Ik deel ze graag met je.
1) Als je computer is vastgelopen, zet hem uit en start hem opnieuw. Dit helpt bijna altijd en het is dan ook de meest gebruikte en gadviseerde tip. 
2) Probleem niet opgelost? Mr. Google kan ook helpen. Stel je vraag en je komt vaak op een platform waar aan de hand van een filmpje uitgelegd wordt hoe jij je probleem op kan lossen. 
3) Kom je er dan nog niet uit, dan is het tijd om een ICT-deskundige in te roepen. 

Outook tips:


1) Een onderwerp dat veel e-mail genereert, kun je vaak beter telefonisch of in een gesprek op lossen. Maar heb je toch een reeks heen en weer mail, dan kan je deze "conversatie"  in Outlook bij elkaar krijgen. Dit doe je door bij tabblad Beeld, Weergeven van bericht aan te vinken. 

2) Bericht meteen definitief verwijderen? Gebruik Shift+Delete.

3) Vaak dezelfde tekst in een e-mail? Maak een snelonderdeel dat je iedere keer met 1 klik kunt invoegen. 
Handigheidjes: 

1) Weet je niet meer hoe je iets in een programma moet doen? Vrijwel ieder programma heeft ergens een lampje of een vraagteken staan. Weet dat te vinden en je kunt je vraag stellen, antwoord krijgen en weer verder. 

2)   Kijk je constant op je telefoon, terwijl je concentratie nodig hebt? De Forest app (voor IPhone en Android) beloont je met een boom als je een half uur niet op je telefoon kijkt. 

3) Gebruik de sneltoets ALT+TAB om van programma's te wisselen. 

Minder stress?
 

Je weet wat je wilt, kunt goed plannen en werkt best handig en toch lukt het niet helemaal. Je hebt zo nu en dan het gevoel dat je uit balans bent, dat je nog al eens achter de zaken aanloopt. En je kunt niet meteen aanwijzen waar het van komt. Wellicht is een back-on-track programma wat voor jou. Met behulp van het StressAlertSystem© spoor je op wat jouw  grootste (vaak niet expliciete) stressfactoren zijn en daar ga je mee aan de slag. Het resultaat is minder stress: je weet wat jouw stress veroorzaakt en wat je er aan kan doen. 

Wat doet Brisk Advies ook?

Ik werk met meerdere bedrijven samen. Eén van die bedrijven is Building Human Talent (BHT). Zij hebben in samenwerking met TNO een programma opgesteld voor vitaal vakmanschap. Hoe houd je werknemers vitaal en duurzaam inzetbaar. Timemanagement is één van de daarvoor in te zetten instrumenten. Meer informatie over dit vitaal vakmanschap programma, vind je hier .
Website
LinkedIn
Twitter
Email
Copyright © 2020 Brisk Advies

Brisk Advies
Nachtegaalstraat 3
8916 BA Leeuwarden

Je ontvangt deze nieuwsbrief van Brisk Advies omdat je een relatie bent en/of we elkaar ontmoet en gesproken hebben. 

Wijzig je gegevens of schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp