Copy

Je ontvangt deze nieuwsbrief van Brisk Advies omdat je een relatie bent of we elkaar een keer ontmoet en gesproken hebben. 
Beste <<First Name>>,

Afgelopen maandagavond tijdens het avondeten realiseerde ik me opeens dat we over een paar weken op vakantie gaan. Daar staat mijn hoofd nog helemaal niet naar. Ik ben druk bezig met het voorbereiden van trainingen die ik voor de vakantie nog geef. 

Als ik ineens weer besef dat ik op korte termijn een paar weken van de radar ben, ga ik er even voor zitten. Wat wil ik nog doen en afronden en wat pak ik na de vakantie weer op. Ik deel graag wat tips hiervoor met jullie.

Sinds kort geef ik ook trainingen voor 1uur.nu, een bedrijf dat zich bezig houdt met het goed inzetten en leren werken met Microsoft 365 producten. Met Teams kun je veel meer dan vergaderen. Ook hierover meer in deze inspiratiebrief. 

Mooie zomer! De volgende inspiratiebrief komt in september. 

Anke Algera 

Ontspannen op vakantie 


De meeste mensen willen voordat ze op vakantie gaan nog van alles regelen, projecten afronden, nieuwe klussen alvast in gang zetten. Soms lijkt het of er na de vakantieperiode geen tijd meer is... Herken je wel wat van deze vakantiestress? Begin dan tijdig met die stress acceptabel te houden. Kijk nu wat er allemaal op je to-do lijst staat en vergeet niet daar ook de overdracht van je werkzaamheden voor de vakantie in mee te nemen. Prioriteer je acties en zet ze op volgorde van belangrijkheid. Daarna zet je erachter hoeveel tijd die klussen kosten. Kijk vervolgens hoeveel tijd er nog is tot aan je vakantie en wat je daarin kunt afronden. Alles waar geen tijd voor is, zet je op je klussenlijst voor na de vakantie. Stel anderen zo nodig op de hoogte van je wellicht aangepaste planning. Het uur dat je hieraan besteedt kan je stress aanzienlijk verminderen. 

De voicemail op je (werk)telefoon aanpassen en je afwezigheidsassistent in je e-mail inschakelen zit waarschijnlijk wel in je systeem, dat heb je vast vaker gedaan. Laat in deze berichten weten wanneer je terug bent en wat er in geval van nood/spoed gedaan kan worden. 

Maar wist je dat je ook op Whatsapp een vakantieberichtje kunt instellen? In WhatsApp ga je naar instellingen. Tik vervolgens op je profielfoto en vervolgens op info. Je kunt handmatig nieuwe informatie toevoegen of een vooraf ingestelde tekst kiezen. Vermeld hier dat je van … tot en met … niet of verminderd online bent wegens vakantie, zodat de afzender van een bericht kan zien dat je minder vaak je berichten checkt.

In Teams geef je jouw afwezigheid aan door op je profielfoto (rechts bovenin) te klikken, vervolgens klik je statusbericht weergeven aan. Daar kun je een berichtje (net als bij de afwezigheidsassistent bij e-mail) achterlaten. Vervolgens kun je ook instellen tot wanneer dat bericht getoond moet worden. Een handige functie die voorkomt dat iemand op 30 augustus een berichtje krijgt dat je tot 10 augustus op vakantie bent. 

Om te voorkomen dat je frisse energie na de eerste werkdag alweer compleet verdampt is, is het raadzaam om je afwezigheidsmelding in je mailbox en in Teams een dagje langer door te laten lopen. Dat geeft je de ruimte om alle berichten door te nemen, bij te praten met collega’s en weer up & running te komen.

Teams is meer dan een vergadertool    


Vergaderen doen we sinds Corona via Zoom en/of Teams. Maar weet je dat Teams veel meer is dan een vergadertool? Teams is onderdeel van Microsoft 365 (MS 365) en verbindt op dat platform alle programma's zoals Word, Excel, Powerpoint. Je hebt op 1 plek al jouw (persoonlijke) informatie, agenda, berichten en acties bij elkaar.
Alle documenten staan in de beveiligde cloud van MS 365 en zijn op allerlei apparaten te bereiken. De nieuwste versies zijn steeds ter beschikking en er komen bijna dagelijks nieuwe mogelijkheden bij. Zo is er inmiddels een toepassing dat de gesproken tekst bij een power point presentatie door de presentator, als ondertiteling getoond kan worden. Bij vergaderen kan het ook, maar nu alleen nog maar als de vergadering in het Engels is.

Ik wil hier geen reclame voor MS 365 en Teams maken, maar als je het toch al gebruikt, ga dan eens op ontdekkingstocht wat er allemaal kan en wat handig is voor jouw manier van werken. Jouw werk en wat je wilt doen is natuurlijk het uitganspunt, maar zijn er zaken die je handiger aan kunt pakken? Mocht je daar eens naar willen kijken, ik help je er graag mee. Laat maar weten. 

Vakantie checklist
  • Voicemail bericht mobiel aangepast.
  • Afwezigheidsassistent e-mail ingesteld.
  • Whatsapp notificatie aangepast.
  • Status in Teams aangepast.
  • Overdracht geregeld. 
  • Eerste dag na de vakantie geblokt.
Fijne vakantie en rust lekker uit! 

Grip op je werk ook bij hybride werken, hoe? 
 

In mijn vorige nieuwsbrief schreef ik over allerlei aspecten die aan de orde zijn nu we weer gedeeltelijk naar kantoor kunnen. Vraag jij je af wat dat persoonlijk voor jou betekent, hoe jij hier als medewerker mee om wilt gaan? Wanneer en waarvoor je naar kantoor gaat en wat je liever thuis zou willen doen? Hoe jij in deze nieuwe situatie grip op je werk houdt?  Overweeg dan om het traject  "In 5 stappen weer grip op je werk" te volgen. Dat draagt er ook aan bij dat je na je vakantie energiek aan het werk blijft. 

Website
LinkedIn
Twitter
Email
Copyright © 2021 Brisk Advies

Brisk Advies
Nachtegaalstraat 3
8916 BA Leeuwarden

Je ontvangt deze nieuwsbrief van Brisk Advies omdat je een relatie bent en/of we elkaar ontmoet en gesproken hebben. 

Wijzig je gegevens of schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp