Copy

Je ontvangt deze nieuwsbrief van Brisk Advies omdat je een relatie bent of we elkaar een keer ontmoet en gesproken hebben. 
Beste <<First Name>>,

Mijn werk is mensen helpen om hun werk zo goed mogelijk georganiseerd te krijgen, op kantoor en thuis. Nu werk en thuis samenvallen, zijn andere adviezen nodig. Niemand is gelijk en wat voor de een werkt, helpt een ander niet. Het blijft uitzoeken wat bij je past en dat kost soms best wat moeite. 
Omdat het mijn vak is, zie ik in berichten op websites, social media, en andere nieuwsbronnen veel tips om het thuiswerken vol te houden. Een serie goeie tips heb ik voor je verzameld in mijn e-book Praktische tips voor thuiswerken. Heb je dat nog niet en wil je het wel? Laat het me weten.

Er komen steeds meer berichten dat we terug willen naar kantoor. We verwachten veel van vaccinatie, maar dat gaat minder snel dan gewenst, hoe lang nog? Ik hoop op de zomer. Tot die tijd, raad ik je aan om te kijken wat jij nodig hebt als het even niet meer zo lekker gaat. Ik geef je in deze nieuwsbrief een paar ideeën.


Houd vol en blijf gezond. 

Anke Algera 

Thuis school

Vanaf 16 december zitten de kinderen weer thuis op school. Omdat mijn kinderen al geruime tijd de deur uit zijn, hoef ik geen juf meer te zijn. In mijn omgeving zie ik hoe mensen (en ja, vooral moeders) hier op verschillende manieren mee omgaan. Een paar voorbeelden:
- Er is een strakke planning gemaakt: duidelijk begin van de dag,  pauzes en ook een duidelijk moment dat de schoollaptops dicht moeten.
- Afspraak tussen de ouders dat de een 's ochtends en de ander 's middags de schoolzorg op zich neemt.
- Iemand (buurmeisje, student Pedagogisch Academie, neefje, opa) die een paar dagdelen per week langs komt om de kinderen te helpen. N.B. op dit moment niet meer dan 1 bezoeker per dag. 
- Ze hebben losgelaten dat ze als ouder ook leraar moeten zijn. De kinderen zijn overdag vrij om zelf te bepalen wanneer ze huiswerk doen. (Grotere kinderen) 

Kortom vele mogelijkheden en er is geen goed of fout, als het maar voor jou/jullie werkt. Heb je al van alles geprobeerd en lukt het je niet om er mee om te gaan? Laat het me weten en ik puzzel met je mee om een werkbare oplossing te vinden. 
Dan nog deze, die ik meerdere malen zag op LinkedIn, en jullie niet wil onthouden. (Ook door Papa te maken.)

Karoshi door thuiswerken?

 

Karoshi, een Japanse term die gebruikt wordt voor doodgaan door teveel en te hard werken. Aangeven dat het vele thuiswerken Karoshi veroorzaakt is m.i. te scherp gesteld. Ervoor zorgen dat thuiswerken niet leidt tot veel te lang werken met de mogelijkheid tot een burn-out, vraagt wel om aandacht.

Thuiswerken en steeds onderbroken worden door kinderen die wat vragen, collega's die toch maar even bellen, het zoveelste chatberichtje op je laptop, het zijn allemaal zaken die maken dat je minder geconcentreerd werkt. Juist een goede concentratie helpt je om snel en goed je werk te doen, zodat je ook op tijd kunt stoppen. Maak daarom afspraken met collega's en partners over de momenten dat  jij geconcentreerd wilt werken en niet gestoord wilt worden. Zorg ook dat je jezelf niet laat afleiden in deze concentratieblokken en schakel de social media op je telefoon en laptop uit. Maak bewuste keuzes van wat je in die tijd doet, stel je prioriteiten. Beter 3 dingen afgerond dan met 5 halverwege zijn. Het vraagt ook om bewust nee te zeggen als er teveel van je gevraagd wordt. Iedereen te vriend willen houden is een snelle manier om overwerkt, overspannen en gestrest te raken. 

Om geconcentreerd te blijven werken is het slim om regelmatig een micro pauze in te lassen. Een micropauze is een vrijwillige korte pauze van een aantal minuten waarbij je in ieder geval opstaat van je werkplek. Zo'n korte pauze zorgt ervoor dat je productief en creatief blijft. Om variatie in je pauze momenten te houden kun je onderstaande dobbelsteen maken met jouw favoriete micro pauzemomenten. En als je gezellig samen met je kind de dobbelsteen gaat maken, houd dan je aandacht erbij en neem niet ook nog een werktelefoontje op. 
Andere suggesties

- 5 x helemaal uitrekken en strekken
- 3 x de trap op en neer rennen
- 1 minuut touwtje springen
-  planten toespreken (of water geven) 
-  jongleren met 3 (4?) ballen
- bewust kop thee drinken 

 
Website
LinkedIn
Twitter
Email
Copyright © 2021 Brisk Advies

Brisk Advies
Nachtegaalstraat 3
8916 BA Leeuwarden

Je ontvangt deze nieuwsbrief van Brisk Advies omdat je een relatie bent en/of we elkaar ontmoet en gesproken hebben. 

Wijzig je gegevens of schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp