Copy

Je ontvangt deze nieuwsbrief van Brisk Advies omdat we via LinkedIn gelinkt zijn, en/of we elkaar een keer ontmoet en gesproken hebben. 
Beste <<First Name>>,

De laatste maand van het jaar komt in zicht, een tijd van drukte en gezelligheid. Een tijd waarin je wel wat arbeidsvitaminen kunt gebruiken om alles wat je nog wilt (en moet?) goed voor elkaar te krijgen. Hoe doe je dat? Naast een goede planning zijn ook zaken als voldoende slapen, regelmatig bewegen, lekker en evenwichtig eten, belangrijk. Daar gaat deze nieuwsbrief over. 

Brisk Advies bestaat dit jaar 10 jaar. En wie jarig is trakteert. Verspreid over 2018  stuur ik aan mijn bekenden 10 nieuwsbrieven. Dit is nummer 10. In iedere nieuwsbrief vind je informatie over een interessant timemanagement onderwerp met handige tips en dit is de laatste waarmee een prijs te winnen valt. Wil je lekkere recepten voor bijvoorbeeld je lunchbox?  Ding dan mee naar het kookboek "Arbeidsvitaminen, lekker & gezond aan het werk". Ik verloot er twee. Meedoen? Meld je dan voor 10 december a.s. via contact@briskadvies.nl. 

Energieke groet,
Anke Algera 
 

Een gezonde geest in een gezond lichaam 


De Romeinse dichter Juvenalis zei het al: Mens sana in corpore sana, een gezonde geest in een gezond lichaam. Je kent mij als timemanagement trainer, wat heeft deze uitdrukking met timemanagement te maken? Veel! Je herkent vast wel zo'n dag waarop het allemaal niet zo lekker loopt. Dat kan vele oorzaken hebben: lastige collega, moeilijke klant en/of zeurende directeur. Hoe dat je van je werk afhoudt, is afhankelijk van jouw stemming. Zit je lekker in je vel, ben je goed uitgeslapen dan vat je het allemaal een stuk ontspannener op dan wanneer je moe en uitgeput bent. Op een dag dat je fit bent, komt er veel meer uit je handen. Zie hier de link met timemanagement. Zorg dus goed voor jezelf, dat is beter voor jou en voor je omgeving. Ieder mens is verschillend, weet wat goed voor jou is. 

 

Hoe blijf jij fit en werk je lekker?  

Er is de wereld aan boeken over gezonder eten, meer bewegen en goed slapen. Ook ik geef verderop een paar titels van boeken die je kunnen helpen om fitter te zijn. Waar het natuurlijk op neer komt is dat je het ook daadwerkelijk gaat doen. (Dat schreef ik eerder ook al eens). Verander niet alles ineens, maar begin met kleine stapjes.

Vind je dat je slecht eet? Wat is voor jou het slechtste? Ontbijt overslaan, na het werk op het station bijna elke dag een mars of een kroket kopen, 's avonds toch weer een glas wijn teveel? Pak 1 gewoonte aan, bedenk hoe je het handig en gemakkelijk anders gaat doen en vraag om steun. Stel je wilt na je werk op het station niet meer in de verleiding komen om een snack te kopen. Omdat je rond die tijd meestal trek hebt, stop je een gezonde vervanger in je tas (stuk fruit, klein stukje chocola, iets uit het hieronder genoemde kookboek). En je spreekt af met een vertrouwd iemand dat elke keer als je het je lukt om niet iets te kopen, je hem/haar vanuit de trein belt. Je beloont de vertrouwenspersoon en jezelf met iets leuks als je bijvoorbeeld 4 weken lang achterelkaar elke werkdag gebeld hebt. (Bel je een dag niet, dan moet je opnieuw beginnen met tellen). 

Als je 's ochtends zonder wekker wakker kunt worden, slaap je meestal wel voldoende. Moet de wekker er aan te pas komen en voel je je overdag de hele dag moe, dan is er iets aan de hand. Kijk wat je kunt veranderen. Iets eerder naar bed, opgeruimde slaapkamer, voor het naar bed gaan echt ontspannen? Probeer het uit! . 

Denk je geen tijd te hebben voor sporten? Bedenk dan dat je met een fit lichaam veel meer gedaan krijgt dan een afgemat, moe lijf. Beweging geeft je weer energie, zorg dat je daar elke dag wat aan doet. Maakt niet uit, als je maar beweegt. Begin eens met de trap te pakken i.p.v. de lift. 

Algemene Tips
 

1. Eten: gevarieerd, verse producten, met mate. Vervang de drop pot door een fruitschaal.

2. Bewegen: elke dag een halfuur. Maak een lunchwandeling, fiets naar je werk, stap een bus- of tramhalte eerder uit. 

3. Slapen: ga elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed, ook in het weekend :-). Doe de "schermen" ruim voor bedtijd uit.  

 
Inspiratie

Boeken:

Mascha Perquin-Sarneel
Arbeidsvitaminen (lekkere recepten voor o.a. eten op het werk).

Tiny Fischer
Pauze Pilates (oefeningen gericht op stretchen, ontspannen en ademhalen die je op je bureaustoel kunt doen). 

Dr. Satchin Panda
The Circadian Code  (over de betekenis van je biologische klok en hoe je met dat inzicht betere slaapgewoontes kunt krijgen).

Prijs winnen!

Wil jij ook wel gezonde dingen in je lunchbox of een lekkere gezonde traktatie meenemen voor op het werk? Ideeën daarvoor vind je in het boek "Arbeidsvitaminen, lekker & gezond aan het werk" van Mascha Sarneel-Perquin. Ik verloot er twee onder mijn nieuwsbrieflezers. Meld je, als je wilt meeloten, voor 10 december  via contact@briskadvies.nl 

Wat doet Brisk Advies ook?
Ook na de Week van de Werkstress (12-15 november) blijft aandacht voor het verminderen van werkstress op de werkvloer van belang. Wil je daar in je bedrijf aandacht aangeven, overweeg dan eens de kerstborrel aan te kleden met vooraf een workshop "Van Werkstress naar Werkplezier" Voor meer informatie klik hier 
Copyright © 2018 Brisk Advies

Brisk Advies
Nachtegaalstraat 3
8916 BA Leeuwarden

Je ontvangt deze nieuwsbrief van Brisk Advies omdat we via LinkedIn gelinkt zijn en/of we elkaar ontmoet hebben. 

Wijzig je gegevens of schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp