Copy

Je ontvangt deze nieuwsbrief van Brisk Advies omdat je een relatie bent of we elkaar een keer ontmoet en gesproken hebben. 
Beste <<First Name>>,

In mijn vorige nieuwsbrief had ik het over opruimen van allerlei zaken zoals je informatiebronnen en je activiteiten. Na het versturen van de nieuwsbrief ontdekte ik dat er nog meer op te ruimen valt. Ook templates die je hergebruikt moet je goed opruimen! Zoals je wellicht gezien hebt stond er onderaan die nieuwsbrief een stukje uit een oude nieuwsbrief. Bij deze alsnog mijn excuses daarvoor. 

Onlangs las ik een artikel waarin tijdsbesteding werd vergeleken met geld besteden. De begrippen hebben overeenkomsten en zijn aan elkaar gelinkt. Als timemanagement trainer die de eigen kost wil verdienen vind ik dit een interessant onderwerp. In deze nieuwsbrief daarover informatie en tips. En ook nog een klein stukje over wat je met al die tips moet....   Helpt dit je niet genoeg en blijf je het gevoel hebben dat je altijd tijd tekort komt, bel me dan: 06 12 878 505 zoeken we samen naar een werkbare oplossing. 

Mooie tijden wens ik je!

Anke Algera 

Wat tijd en geld met elkaar te maken hebben


Iedereen kent de uitdrukking tijd is geld: zaken zo snel mogelijk voor elkaar krijgen is het goedkoopst. Iemand die goed geld heeft weten te verdienen is Warren Buffet. Hij deed dit door goed te beleggen en te investeren. Maar ook door verstandig om te gaan met het geld: "Do not save what is left after spending, but spend what is left after saving.” 

Deze uitspraak is ook goed toe te passen op hoe jij je tijd besteedt. Want hoe vaak doen we op een dag van alles en nog wat en zijn we blij dat we 's avonds op de bank kunnen ploffen. Moe, maar niet voldaan omdat er ook het nodige is blijven liggen. Het idee om terugkerende klussen als vaste lasten te zien waar je tijd voor moet reserveren, net zoals je ook geld reserveert voor je vaste lasten, vind ik een mooi beeld. De vaste lasten, de klussen die dagelijks, wekelijks, maandelijks terugkomen een vaste plek in je agenda geven. Want het zijn vaak die klussen en klusjes die blijven liggen en wel noodzakelijk zijn om de boel draaiend te houden. Inzicht in hoeveel tijd je nodig hebt voor die altijd terugkerende klussen en de tijd daarvoor ook reserveren, maakt dat je weet hoeveel tijd je hebt voor losse opdrachten, projecten, en zaken die tussendoor komen. 

Vind je geen tijd om wekelijks twee keer te sporten, een avond helemaal niets te hoeven doen? En wil je dat wel? Maak dan hier ook vaste lasten van en zet ze in je agenda. (Tegen mensen die het te druk hebben, zeg ik wel eens: er is maar 1 ding dat je hoeft te plannen, de rest komt vanzelf. Dat ene ding is je ontspanning :-)). 

Verschil tussen tijd en geld   


Stel je eens voor dat je € 86.400 wint in de loterij. Wat ga je daar mee doen? Besteden aan het verbeteren van je huis, of eindelijk dat huis kunnen kopen? Een heel jaar de wereld rondreizen? Beleggen voor de oude dag? Als je zoveel euro's krijgt ga je wel even nadenken over wat je er mee gaat doen.

Ga je ook zo om met de 86.400 seconden die je elke dag opnieuw hebt? Bedenk je daar ook van, wat je ermee doet? Waarschijnlijk niet, en vast minder dan over die 86.400 euro's. Nu is een seconde vergelijken met een euro wellicht niet helemaal reëel. (Alhoewel Warren Buffet wellicht wel  een euro per seconde verdient.)
Tijd en geld verschillen op meer manieren:
          Geld                                                           Tijd
          Sparen                                                      Niet te sparen
          Verdienen                                                  Niet te verdienen
          Winnen                                                      Niet te winnen
          Lenen                                                        Niet te lenen 
          Uitgeven                                                    Besteden
          Herinvesteren                                            Eenmalig                                                         

Het grote verschil tussen geld en tijd is het eenmalige van tijd. Weg is weg en het komt niet meer terug. Vanuit die optiek is tijd vele malen kostbaarder dan geld. Je kunt het maar 1 keer besteden. Dus doe dat goed en geniet ervan! 

Tips voor tijd

- Maak je doelen helder
- Weet wat je belangrijk vindt
- Besteed je tijd aan die belangrijke doelen
- Reserveer tijd voor terugkerende acties
- Doe vervelende klussen zo snel mogelijk
- Geniet van de leuke klussen en momenten
 
Tips voor geld

- Weet wat je waard bent en verdient
- Reserveer geld voor je vaste lasten
- Zorg voor een reserve
- Geef wat over is uit aan wat jij belangrijk en mooi vindt
- Alle waar is naar zijn geld, EN
- De zon gaat voor niets op (geniet ervan) 
 

Al die tips...
 

Hierboven las je ook een aantal tips. Wat kun je daar nu mee? In mijn beleving 3 dingen:
1. Lezen en dat is het. 
2. Bevestigd worden in dat je dit al allemaal doet :-).
3. Je voornemen om die tips nu eens echt ter harte te nemen.

Herken jij je in nummer 3? Begin dan met de tip die je het meeste aanspreekt. Eentje dus! Die probeer je minstens 6 weken uit en pas dan probeer je een volgende tip. Je kunt eerst ook nog mijn nieuwsbrief over goede voornemens lezen. Heb je geen idee welke tip jou echt gaat helpen? Mail of bel me (06 12 878 505).

Website
LinkedIn
Twitter
Email
Copyright © 2021 Brisk Advies

Brisk Advies
Nachtegaalstraat 3
8916 BA Leeuwarden

Je ontvangt deze nieuwsbrief van Brisk Advies omdat je een relatie bent en/of we elkaar ontmoet en gesproken hebben. 

Wijzig je gegevens of schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp