Copy

Je ontvangt deze nieuwsbrief van Brisk Advies omdat je een relatie bent of we elkaar een keer ontmoet en gesproken hebben. 
Beste <<First Name>>,


Alles wat je aandacht geeft groeit. Zowel in positieve als in negatieve zin. Waar geef jij je aandacht aan? Aandacht voor je eigen wensen en ideeën, aandacht voor de ander met zijn wensen, ideeën en zorgen? En wat is aandacht nou precies?

In het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties (12-2019) las ik een interessant artikel over dit onderwerp waarin gesteld werd dat aandacht in deze tijd een sleutelbegrip is om goed samen te kunnen werken. Het impliciete kader dat een leidinggevende dè specialist vroeg om informatie voor een lastig vraagstuk, er verwacht werd dat hij op basis van deze informatie een besluit nam, en de medewerkers daarna volgens dat besluit handelen, dat kader komt nog zelden voor. Voor lastige vraagstukken zijn tegenwoordig vele specialisten nodig die moeten samenwerken. Vaak op projectbasis, met daarin allemaal een eigen rol en verantwoordelijkheid. Daarmee wordt een besluitvormingsproces ook ingewikkelder. Waar jij dan binnen deze veel vagere kaders aandacht aan geeft, is aan jou. En aangezien aandacht een niet meetbaar begrip is, zul je vooral jezelf als maatstaf hebben.

Andries Baart beschrijft aandacht als sociaal fenomeen. Hij onderscheid aandacht door er een werkwoord achter te zetten:
- Aandacht hebben ( vraagt weinig inspanning)
- Aandacht houden ( vraag inspanning om niet te verliezen)
- Aandacht vragen of opeisen (brengt urgentie)
- Aandacht schenken (als aanbod)
- Aandacht opbrengen (wanneer het taai of saai is)
- Aandacht trekken (heeft een magneetwerking) 

Door te kijken wat jij op een bepaald moment voor je werk nodig hebt, kun je een bewuste keuze maken. Is aandacht schenken voldoende of moet je aandacht opeisen, dat maakt nogal een verschil. Besteed je jouw aandacht aan de zaken die er voor jou toe doen? Twijfel je daarover, of wil je het anders? In een individuele coaching sessie kunnen we daar mee aan de slag. 

Werk ze met de aandacht die nodig is, en laat je niet afleiden.

Hartelijke groet,

Anke Algera 

Uitstellen, netwerk workshop 


Afgelopen donderdag gaf ik voor het Netwerk Ondernemende Vrouwen in Friesland een workshop over uitstellen. Zij hadden tijdens en na het netwerkdiner veel aandacht voor het onderwerp. Aan de hand van mijn 3 stappen aanpak: wat stel je uit, waarom stel je uit en hoe pak je het dan aan, zijn we aan de slag gedaan. Deze vrouwen hebben de basis om uitstelgedrag aan te pakken gelegd. Wil je meer weten over deze aanpak, kijk dan hier.
Mensen verschillen in hun aanpak van uitstelgedrag. Een tip om aan de slag te gaan met iets wat je niet leuk vindt, is: Schakel D.E.R.K. in. (De foto van de mooie man bij deze tip zorgde voor hilariteit). In deze tip staat D.E.R.K.voor: Doe Eerst Rot Klussen. Eén van de deelneemsters gaf aan dat het haar hielp om te denken: "Leuker gaat het niet worden. Laat ik het maar meteen doen.".  Wie weet helpt deze gedachte jou ook. 

Wil jij, zelf of samen met collega's/kennissen aan de slag met je uitstelgedrag, laat het weten. Stel het niet te lang uit en bel: 06 12 87 85 05 of mail: contact@briskadvies.nl 

De Unpluq
 

Is de telefoon jouw grootste afleider? Verstoorder van je gerichte aandacht? Je bent niet de enige. Afleiding door de smartphone wordt inmiddels gezien als de grootste afleider ooit. Twee studenten van de TU Delft zien het om zich heen en merken het zelf ook: de smartphone wordt continu gepakte en bekeken. Het begint een verslavingsepidemie te worden. Ze wilden daar wat aan doen en vonden er wat op: de Unpluq. Hoe werkt dat? De Unpluq moet in je smartphone gestopt worden om alle functies van je smartphone te hebben. Als je de Unpluq eruit haalt, kun je alleen nog bellen met de smarthpone. Op deze manier kun je jouw aandacht houden bij waar je mee bezig bent. Ze kozen bewust voor een fysiek apparaatje (zie foto) dat je in je telefoon moet stoppen om alle functies te kunnen hebben. Omdat het apparaatje er wat raar uit ziet, en in de weg kan zitten, verwachten ze dat  je dit er niet continu in hebt zitten. Je hebt dan minder functies op je telefoon en wordt minder afgeleid. Meer weten? Dit is de website. 

 

Aanbod  Stress-Alert

Je weet wat je wilt, kunt aardig plannen en werkt best handig en tocht lukt het niet helemaal. Je hebt zo nu en dan het gevoel dat je uit balans bent, dat je nog al eens achter de zaken aanloopt. En je kunt niet meteen aanwijzen waar het van komt. Wellicht is het back-on-track programma dan wat voor jou. Met behulp van het StressAlertSystem spoor je op wat jouw grootste (vaak niet expliciete) stressfactoren zijn en daar ga je mee aan de slag. Het resultaat is minder stress: je weet wat jouw stress veroorzaakt en wat je er aan kunt doen. Meer informatie vind je hier.  Wil je dit ervaren? Mijn nieuwsbrieflezers die zich hiervoor in de maand maart  aanmelden krijgen 50 % korting op dit back-on-track programma ter waarde van € 695,- . Zij  betalen slechts € 347,- excl. BTW. 
Stuur deze nieuwsbrief gerust door, graag zelf 

Ken je iemand die een nieuwtje over de unpluq leuk vindt? Of iemand die moeite heeft met zijn aandacht te richten, te focussen? Stuur deze nieuwsbrief gerust door! 
Website
LinkedIn
Twitter
Email
Copyright © 2020 Brisk Advies

Brisk Advies
Nachtegaalstraat 3
8916 BA Leeuwarden

Je ontvangt deze nieuwsbrief van Brisk Advies omdat je een relatie bent en/of we elkaar ontmoet en gesproken hebben. 

Wijzig je gegevens of schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp