Copy

Je ontvangt deze nieuwsbrief van Brisk Advies omdat je een relatie bent of we elkaar een keer ontmoet en gesproken hebben. 
Beste <<First Name>>,

Als Zelfstandige Professional (ZP-er) moet ik ook ICT-vraagstukken zelfstandig oplossen. Geen Helpdesk van een werkgever tot mijn beschikking. Gelukkig heb ik hulptroepen die ik inschakel als ik er zelf niet uitkom. Laatst vroeg ik mijn zoon weer iets, waarop deze verzuchte "Dat heb ik je al 3 keer verteld.", waarop ik hem vroeg het voor de 4e keer te vertellen. Dat deed hij niet, hij verwees we me naar Google :-). Medewerkers van een Helpdesk herkennen het probleem, mensen die voor het minste of geringste bellen terwijl ze het probleem ook zelf best zouden kunnen oplossen. Minder bekwame ICT-gebruikers kennen het gevoel dat je volledig overgeleverd bent aan die software programma's. Je hebt sommige toepassingen maar eens in de zoveel tijd nodig en je moet je elke keer weer verdiepen in hoe het nu ook al weer ging. En als je dan net een verkeerde stap zet, lukt het weer niet. Die programma's zijn er natuurlijk om in de organisatie het werk soepeler en gemakkelijker te laten verlopen. En ook voor jou zou dat moeten gelden. Daarom hier een nieuwsbrief met wat tips en trucs voor het handig omgaan met softwareprogramma's. Weten hoe je de softwareprogramma's goed inzet, zorgt ervoor dat je lekker efficiënt werkt. 

Digitale groet, 

Anke Algera 

Hoe digitaal vaardig ben je?


Tja, wat moet je nu antwoorden op de vraag hoe digitaal vaardig ben je? Wellicht is deze vraag beter: "Weet je voldoende van alle softwareprogramma die je moet gebruiken?". Om je werk goed en handig te doen heb je softwareprogramma's tot je beschikking. Zet jij je e-mail programma optimaal in, weet je hoe jullie klant-volgsysteem werkt, of het leerlingvolgsysteem of patiëntendossier dat je organisatie gebruikt? Binnen de meeste organisatie komen er regelmatig nieuwe programma's of updates van bestaande programma's. Met een beetje geluk organiseert jouw bedrijf/organisatie dan een training waarin de belangrijkste punten worden uitgelegd en daarna moet je jezelf weer redden. 
Digitaal vaardig word je door zo'n training te volgen EN in de weken daarop het geleerde ook daadwerkelijk toe te passen, zodat de nieuwe gewoonte weer goed inslijt. De tijd die je daaraan besteedt verdien je daarna dubbel en dwars terug.
Wat daarbij slim is, dat je alleen die dingen gaat leren die jij in jouw werk nodig hebt en die jij handig vindt. Vergelijk het met een nieuwe e-mail maken. Dat kan ook op meerdere manieren. Waarschijnlijk doe jij het altijd op die ene manier die voor jou het handigst is. 

Werk je veel op een tablet zonder muis? Dan ken je vast al vele sneltoetsen, maar weet je ook dat je in Windows met de Alt toets het lint (de balk bovenin je programma) kunt besturen? Lees hier daar meer over. 

Digitaal vaardig zijn!


Graag deel ik 3 basis principes die helpen digitaal vaardig te zijn. 

1. Je computer of telefoon reageert niet meer? Start opnieuw op, dat geeft het apparaat de mogelijkheid om alles weer te resetten en dikke kans dat er daarna weer gebeurt wat jij wilt.

2. Mr. Google is je vriend. Google je probleem en je vindt antwoorden voor jouw probleem. Je bent niet de enige die last heeft van computerproblemen. Probeer 2 of 3 voorgestelde oplossingen. Lukt het daarmee niet, schakel dan een deskundige in. 

3. De rechtermuisknop! Zit je in een programma en weet je even niet meer hoe je de volgende stap moet zetten, druk dan je rechtermuisknop in en je ziet welke handelingen je kunt doen. 

Handige websites


100 sneltoetsen voor Windows

Sneltoetsen voor Apple Mac

Leer alleen die sneltoetsen die je veel gebruikt! 

Ondersteuning voor Microsoft producten

Ondersteuning voor Apple producten

 
Dit helpt ook 


Weet met welk besturingssysteem je werkt en welke versie je van een programma hebt. Als voorbeeld: besturingssysteem Windows 10 en van het Office 365-pakket. Voor de ZP-ers: noteer dit als je een nieuw apparaat of pakket aanschaft, en voor de werknemers: vraag dat zonodig aan de Helpdesk. 

Probeer verschillende woorden in je zoekvraag op Google. Zoeken met Engelse termen kan ook helpen.
.
Meer weten?

Krijg je na het lezen van deze nieuwsbrief het gevoel dat je softwareprogramma's van jouw organisatie wel wat beter voor je wilt laten werken, wil je daar wat handiger mee omgaan? Maak een vrijblijvende afspraak met me om samen te kijken wat jij nodig hebt en hoe je dat kunt realiseren.


Wat doet Brisk Advies ook?
Stel je het leren omgaan met een nieuw computerprogramma steeds uit? Heb je last van uitstelgedrag? Dan is de workshop "Van uitstel naar actie" die ik geef voor de Open Universiteit  interessant voor je. Meer informatie daarover vind je hier.

Stress is zeer persoonsafhankelijk. Waar jij gestrest van wordt hoeft bij een ander in het geheel geen stress te geven. Wil je meer weten over wat allemaal stress kan geven en wat je er aan kan doen om het te verminderen? Voor bedrijven heb ik de workshop "Van Werkstress naar Werkplezier" ontwikkeld. Voor meer informatie klik hier
Copyright © 2019 Brisk Advies

Brisk Advies
Nachtegaalstraat 3
8916 BA Leeuwarden

Je ontvangt deze nieuwsbrief van Brisk Advies omdat je een relatie bent en/of we elkaar ontmoet en gesproken hebben. 

Wijzig je gegevens of schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp