Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

Baankrabbels

seizoen 2020 - 2021

nummer 2 · juli / augustus 2020

Van de voorzitter


Algemene ledenvergadering

Het heeft lang geduurd voor het bestuur het verantwoord vond om een datum voor de Algemene LedenVergadering te prikken. In de laatste bestuursvergadering voor het zomerreces is het er dan toch van gekomen: donderdag 8 oktober a.s.!

Op basis van de huidige maatregelen en richtlijnen m.b.t. corona kan de ALV op een verantwoorde manier worden georganiseerd. Toch willen we zo veel mogelijk leden de gelegenheid bieden om de ALV bij te wonen, zonder gezondheidsrisico’s te lopen. Daarom verkennen we de mogelijkheid om de ALV ook via videoconference bij te wonen. Hierover en over de locatie voor de samenkomst later meer nieuws. Op dit moment kan je dus alleen de datum van de ALV noteren: donderdagavond 8 oktober a.s.

Zoals eerder beloofd gaan we dan ook de kadobonnen uitreiken aan drie van de bijna 300 leden die de ledenenquête hebben ingevuld. Veel interessanter is natuurlijk dat we dan ook de resultaten van de ledenenquête zullen presenteren. En niet te vergeten staat ook de verkiezing van ons nieuwe bestuurslid Jacqueline van Driel op de agenda. Aan Jacqueline zal het niet liggen want Jacqueline draait al vanaf maart warm om de taken als secretaris op zich te nemen. Onze secretaris Nico Broers zal dan het bestuur verlaten. Uiteraard komen ook de begroting, jaarrekening en nieuwe contributie op de agenda.

Zomer

Gelukkig draaien al onze zomeractiviteiten op volle toeren. Daar bovenop zijn er nog wat fietsgroepjes die er ook regelmatig op uit trekken. Het is erg jammer dat onze shorttracktrainingen niet door hebben kunnen gaan vanwege de coronamaatregelen die Sportfondsen heeft genomen, maar daar komt verandering in.

Ik wens al onze leden een zonnige, sportieve en gezonde zomervakantie toe. Hopelijk ontmoeten ook de langebaanschaatsers elkaar weer in oktober a.s.

Willem Maris,
voorzitter

Herstart shorttrack in augustus

Na een warme en onrustige periode waarin we het ijs echt gemist hebben, hebben we goed nieuws. Half augustus mogen we weer beginnen met shorttracken! De eerste 32 aanmeldingen zijn al binnen, dus als je deze herfst en/of winterperiode wilt komen shorttracken, meld je dan aan via: https://www.ijce.nl/nl/inschrijven-shorttrack

Handige Harry gezocht

Bij het skaten willen we de rijders niet alleen voorbereiden op het schaatsseizoen, maar ook behendigheid aanleren om in het dagelijks verkeer veilig te kunnen skaten. We willen alle skaters leren hoe ze een stoepje veilig op en af kunnen rijden. De KNSB heeft allerlei oefeningen gefilmd zodat we dit goed kunnen leren. Daarvoor hebben we wel een hindernis (zie foto) nodig. Wie zou zo’n hindernis voor ons kunnen maken? Voor meer informatie kun je een berichtje sturen naar: inlineskaten@ijce.nl

Vaatproblemen bij schaatsers

Bij een bloedvataandoening denkt u vast niet aan gezonde schaatsers, maar toch wordt er geschat dat 10-20% van de duursporters lijdt aan een verminderde doorbloeding in de bekkenslagader. Herkent u bij zichzelf klachten tijdens maximale inspanning en zakken deze klachten vervolgens weer weg in rust? Lees het volledige artikel op de website voor informatie die u kan helpen om eventuele klachten van de bloedvataandoening te herkennen en vervolgstappen te nemen voor de beste zorg.

Samenstelling TC gewijzigd

Er zijn enkele veranderingen in de samenstelling van de Technische Commisie. Jos Goudsmit heeft te kennen gegeven om privéredenen de TC te verlaten. Jolanda Wiepking is bereid gevonden de taken van Jos over te nemen. Jolanda is vanaf nu verantwoordelijk voor de trainersbegeleiding. Ook blijft Jolanda de groepsindeling voor de senioren verzorgen. Jolanda krijgt assistentie van Gea Bogerd omdat Gea verantwoordelijk wordt voor het verwelkomen van nieuwe leden en het indelen van deze nieuwkomers in de juiste trainingsgroep. Erg fijn dat we op zo’n korte termijn Jolanda en Gea bereid gevonden hebben om de gaten in de TC te dichten. Op deze plek bedanken we Jos voor zijn inzet voor IJCE.

(advertentie)
Kijk op de website voor de actuele AGENDA en de tijden voor trainingen en evenementen in de KALENDER

Kopij voor de volgende Baankrabbels (nummer 3) graag voor 30 augustus sturen naar baankrabbels@ijce.nl
Onze website
Twitter
Facebook
E-mail
Copyright © 2020 IJCE, Alle rechten voorbehouden.


Wil je je voorkeuren voor het ontvangen van deze nieuwsbrieven wijzigen?
Je kan je voorkeuren wijzigen of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp