Copy

Nieuwsbrief maart 2021 #2

In deze nieuwsbrief hebben we aandacht voor de volgende zaken:
 • OGO 'Het loopt op rolletjes'!
 • Tennisclinic BijDaan
 • Leerorkest is weer begonnen!
 • Aankomende vrije dagen
 • Medewerkers TSO gezocht
 • Verkeersexamen groep 7
 • Verkeer, parkeren en Groene Voetstappen
 • Vacature leerkracht 
 • IEP groep 8
 • Koningsspelen
 • Nieuwe gymmaterialen
 • Bericht van Mamaloe
OGO-thema 'Het loopt op rolletjes!'
En óf het op rolletjes loopt hier op school! We begonnen het thema gelijk goed: op rolschaatsen, skeelers, step en fiets konden de kinderen een cool skateparcours afleggen op het sportveld. De weken rollen verder en we zien dat er in de klassen al hard gewerkt is aan het thema. In de klassen liggen en hangen een hoop mooie knutselwerken, opdrachten en materialen.
De kleuters en groep 3 verdiepen zich met name in het onderwerp verkeer en vervoer. Een bus, chauffeurs, een trein, conducteurs, garages, auto's en propellerkarretjes...Er komt hier van alles voorbij gerold! Zelfs brandweerman Bjorn heeft met een brandweerauto een bezoek gebracht aan onze school. Zo gaaf! Alle kinderen mochten even een kijkje nemen en natuurlijk allerlei vragen stellen hierover.
De groepen 4 doen allerlei proefjes met het thema rollen en ontwerpen o.a. hele toffe knikkerbanen. Ook de kinderen van groep 5 hebben knikkerbanen gemaakt en daar volgt nog een knikkerkampioenschap! Er zijn gebouwen ontworpen van papieren rolletjes, die weer het decor vormen voor een eigen toneelstuk. In een 'Aanloop draait door' show, met verschillende toneelrollen voor de kinderen, wordt alles aan elkaar gepresenteerd en speelt muziek ook nog een rol! Groep 6 heeft zich verdiept in (d)rollen en is meer te weten gekomen over hoe de spijsvertering werkt. Die loopt namelijk ook op rolletjes :)
Daarnaast gaan ze aan de slag met het ontwerpen van een eigen pretpark met uiteraard: rollercoasters! We zijn benieuwd naar de resultaten straks. In groep 7 speelt vooral techniek een rol en het fietsexamen. Komende maand staat namelijk het verkeersexamen voor groep 7 op de planning. Ook in groep 8 loopt alles op rolletjes; de schoolkeuze voor het voortgezet onderwijs is achter de rug. Met het oog op 4-5 mei verdiept groep 8 zich in de Tweede Wereldoorlog en het thema Vrijheid. Er worden werkstukken gemaakt en er staat nog een stadswandeling op het programma. Daarnaast is de groep aan de slag gegaan met het ontwerpen van een eigen pretpark. Wat een TOF thema is het toch en wat wordt er met veel enthousiasme en interesse aan gewerkt!
Tennisclinic BijDaan
De vader van Didi en Hein is tennisleraar BijDaan en wat een geluk voor ons: alle klassen hebben namelijk een tennisclinic gekregen van Daan! De ballen rolden soms alle kanten op, maar wat was het leuk! Dank voor deze leuke actie!
Leerorkest is weer begonnen!
We ♥️ Leerorkest!

Sinds vorige week zijn de repetities weer begonnen voor het Leerorkest. Wat is het toch fijn om samen muziek te maken!

Goed bezig groep 5 en 6 🎻🎺🎼
Aankomende vrije dagen
Tot aan de zomervakantie zijn de leerlingen op de volgende dagen vrij:
 • maandag 5 april: Tweede Paasdag
 • dinsdag 6 april: studiedag
 • maandag 26 april t/m vrijdag 7 mei: meivakantie
 • woensdag 12 mei: studiedag
 • donderdag 13 en vrij 14 mei: Hemelvaart lang weekend
 • maandag 24 mei: Tweede Pinksterdag
 • vrijdag 23 juli: studiedag
 • maandag 26 juli t/m vrijdag 3 september: zomervakantie
Medewerkers TSO gezocht!

Basisschool De Aanloop is op zoek naar meerdere TSO-medewerkers! Als TSO-medewerker verzorg je op maandag / dinsdag / donderdag / vrijdag de tussenschoolse opvang (TSO) op De Aanloop van 11:45 tot 13:15 uur. Je werkt als vrijwilliger en krijgt een vrijwilligerscontract van de school. De school huurt een pedagogisch medewerker van kinderopvang Mamaloe in voor de coördinatie en begeleiding. Met meerdere TSO-medewerkers vorm je een pool, waardoor er elke dag voldoende opvang en begeleiding is voor de kinderen. Mocht u interesse hebben, of iemand kennen: zie bijlage voor meer informatie!

Verkeersexamen groep 7
De maand april staat voor groep 7 in het teken van het verkeersexamen. Op donderdag 1 april staat het theorie-examen op het programma. Donderdag 15 april staat het praktijkexamen op de planning. Veel succes toegewenst allemaal!
Verkeer, parkeren en Groene Voetstappen
Graag willen we u erop attenderen om bij het brengen en halen van de kinderen uw auto in een parkeervak te parkeren. We ontvangen berichten van buurtbewoners en ouders over dubbelgeparkeerde auto's, auto's op de stoep en auto's die op andere manieren de weg versperren. Dit is gevaarlijk en het zorgt voor veel overlast. Door in de parkeervakken te parkeren en/of de auto iets verderop te parkeren,  zorgen we voor een veilige en overzichtelijke verkeersituatie voor onze leerlingen. Vertrek dus op tijd, want dan is er parkeerplek genoeg. Alvast bedankt!

Verkeersweek Groene Voetstappen
Deze week is de week van de Groene Voetstappen. We merken dat het aanmerkelijk rustiger en overzichtelijker is in de straat. 

Fietsparcours vrijdag 2 april
Vrijdag 2 april komen alle kinderen van groep 3 t/m 8 op de fiets naar school. Er wordt een fietsparcours uitgezet op het basketbalveld, waarbij de kinderen hun verkeersvaardigheden en behendigheid op de fiets kunnen oefenen. 
Vacature voor een extra leerkracht

In de vorige nieuwsbrief hebben we u verteld dat we op zoek zijn naar een extra groepsleerkracht per augustus 2021. Er kan nog t/m 5 april gereageerd worden. Deelt u vooral de vacature in uw netwerk. Zie de bijlage voor de gehele vacature.

IEP groep 8
Op 20 en 21 april wordt de IEP eindtoets afgenomen bij de leerlingen van groep 8.

Heel veel succes allemaal!
Koningsspelen 23 april
De Koningsspelen op vrijdag 23 april laten we doorgaan in aangepaste vorm op ons eigen schoolterrein, met hulp van onze stagiaires. De dag duurt tot 14.00 uur en dan begint de meivakantie!

Ondanks dat iedere klas het feestje viert in de eigen 'bubbel', willen we er wel een gezellige dag van maken. Dus trek je coolste en sportiefste oranje koningsoutfit aan deze dag :) .
Nieuwe gymmaterialen!
Rollen, klimmen, klauteren, duikelen, glijden, bewegen, spelen, ontdekken & plezier maken! Wat zijn we blij met onze nieuwe gymmaterialen  🤗.
Bericht van Mamaloe
Kinderopvang Mamaloe onderneemt verschillende activiteiten met de kinderen van het kinderdagverblijf, de peuteropvang, de TSO en BSO. Lees het allemaal in de nieuwsbrief  van Mamaloe
Copyright © 2021 Basisschool de Aanloop, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp