Copy

Nieuwsbrief november / december 2019

In de laatste nieuwsbrief van 2019 besteden we aandacht aan de volgende onderwerpen:

- Sinterklaasfeest
- Lego League TOPPERS
- Kwink methode
- Kerstactiviteiten
- Inloopspreekuur CJG
- Fluor feestweek fietscontrole
- Techniek op De Aanloop
- Bericht van Mamaloe
Sinterklaasfeest

Wat was het Sinterklaasfeest weer een enorm succes! De onderbouw begon de dag met een gezellig en actief pietencircuit en in de bovenbouw kwamen de mooiste surprises voorbij! In de middag kwamen de Sint en pieten langs om er weer een feest van te maken. Er werd volop gezongen en gedanst: wat een energie :) ! 

Heel veel dank ook aan alle hulpouders die hebben geholpen deze periode. Dankzij jullie is het feest op De Aanloop compleet! Denk o.a. aan de school versieren, alle spullen ophalen en wegbrengen naar de loods, pepernoten bakken, ondersteuning bij de pietenspellen en ga zo maar door. Geweldig al die inzet. Daar gaan wij helemaal van shinen :) !

En over shinen gesproken: we willen ook graag nog even Esther van de Wekke in de spotlights zetten. Dankzij haar hebben we al het strooigoed en de mandarijntjes gesponsord gekregen van de Jumbo! Whoop whoop! #estherbedankt

Lego League toppers!

Groep 7 en 8 hebben flink staan shinen vrijdag 29 november tijdens de regiofinale van de First Lego League in Breda.

De knappe koppies van groep 7 hebben de Robotontwerp Award 🤖binnen gesleept! 

En de creatieve denkers en doeners van groep 8 hebben de Overall Winnaar - Champion Award gewonnen🏆 ! Zij gaan dus door naar de Benelux Finale! 

Op onze Facebook pagina staat nog een leuk filmpje over het Lego League avontuur.
En ook in de Bergse Bode is een leuk stuk gepubliceerd.

Chapeau voor alle kids, hulpouders en juffies!

Kwink methode
Sinds dit schooljaar werken we met de nieuwe methode Kwink voor sociaal-emotioneel leren. Het team en de kinderen zijn erg enthousiast en daarom vertellen we u graag meer hierover.

Wat is Kwink?
Kwink is een online methode voor sociaal-emotioneel leren (SEL), inclusief burgerschap en mediawijsheid. Voor groep 1 t/m 8  biedt Kwink een doordacht SEL-programma, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Het is praktisch, leuk, altijd actueel en gericht op preventie (van bijvoorbeeld pesten op school) en de kracht van een veilige groep. Het sluit goed aan bij de principes van PBS (Positive Behaviour Support). 

Hoe gaan we ermee aan de slag?
Per 2 weken werken we aan 1 lesdoel. Dit doel hangt zichtbaar in de klas.
De komende weken besteden we aandacht aan:

  • Les 8: Oplossen van ruzie. Over: Aanleren van een techniek die kinderen helpt om op een goede manier met een conflict te kunnen omgaan. Voor zichzelf en met anderen. 
  • Les 9: Vriendschap. Over: Wat is een goede vriend en hoe onderhoud je vriendschappen.
Kerstactiviteiten
De Sint is weer uit het land dus tijd voor de feestelijke kerstweken! Op donderdag 19 december staat het kerstdiner op het programma (met bijbehorende herberg voor de ouders). Op vrijdag 20 december is het open podium in de ochtend. 's Middags zijn alle kinderen vrij en begint de kerstvakantie!

Meer informatie over het kerstdiner volgt via de leerkracht van uw kind(eren). 

In het kader van ons thema 'Shine bright' willen we met de school een lichtje schijnen op stichting Hartekind. Deze stichting is het enige goede doel in Nederland die zich uitsluitend inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Kijk voor meer informatie ook eens op: www.stichtinghartekind.nl

In de week van 16 t/m 19 december zijn er gezellige hartenlampjes te koop bij de leerkracht tijdens de inloop of om 15.15 uur. Ze zijn 2 euro per stuk. De opbrengst komt ten goede aan stichting Hartekind, dus koop gerust voor het hele gezin 😍😉

Inloopspreekuur CJG

Het inloopspreekuur van de jeugdprofessionals Elise Mateijsen en Laura de Graaf van Centrum Jeugd en Gezin is van 14:30 tot 16:00 uur op donderdag: 16 januari, 5 maart, 23 april, 11 juni. Zij kunnen kortdurend begeleiden en doorverwijzen bij vragen over de opvoeding. Contactgegevens zijn: e.mateijsen@bergenopzoom.nl of 0614326491 en  l.degraaf@bergenopzoom.nl of 0643044617.

Fietscontrole Kees de Mooij
Van 18 t/m 22 november was het de Fluofeestweek. We vinden het erg belangrijk dat onze leerlingen veilig aan het verkeer deelnemen. Scholen in omgeving Bergen op Zoom besteden tijdens de Fluor feestweek extra aandacht aan (fiets)verlichting en zichtbaarheid in het verkeer. Kees de Mooij heeft alle fietsen weer nagelopen. Superbedankt!
Techniek op De Aanloop!

Techniek is de toekomst! 
Daarom werken we schoolbreed aan techniek tijdens techniekmiddagen. In de groepen 1 t/m 6 wordt er in circuitvorm aan diverse technische bouwwerken en constructies gewerkt. De groepen 7 en 8 zijn actief aan de slag met de Lego League. 

Wilt u ook meehelpen tijdens zo'n techniekmiddag? Opgeven kan bij de leerkracht!

Bericht van Mamaloe
Kinderopvang Mamaloe onderneemt verschillende activiteiten met de kinderen van het kinderdagverblijf, de peuteropvang, de TSO en BSO. Lees het allemaal in de nieuwsbrief  van Mamaloe
Copyright © 2019 Basisschool de Aanloop, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp