Copy

Nieuwsbrief januari 2021

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer bijna voorbij en wat een maand was het. Februari staat voor de deur; de maand waarin we hopen het reguliere onderwijs weer op te mogen pakken en alle snoetjes van de leerlingen gewoon weer live op school te zien. Want wat missen we alle leerlingen! 

In deze nieuwsbrief hebben we aandacht voor de volgende zaken:
  • OGO-thema: Me bloeie wir op
  • Studiedag maandag 1 februari
  • Stand van zaken lockdown 2
  • Portfolio's
  • Schooladvies groep 8
  • Webinar Glundercompany 
  • Overhandiging boek van
    De Vriendinnen van de Stichting
  • Bericht van Mamaloe
OGO-thema 'Me bloeie wir op'
Dit jaar zijn we gestart met het nieuwe thema: 'Me bloeie wir op!'. De leerlingen zijn er thuis op allerlei manieren al mee aan de slag gegaan. Ramen zijn kleurrijk versierd en van allerlei materialen zijn er thuis de mooiste bloemen gemaakt. Daar fleurt iedereen toch van op?! 

🌺🌼🌸

Studiedag maandag 1 februari
Volgende week maandag 1 februari staat de studiedag op de kalender. Dit betekent dat er deze dag geen thuisonderwijs wordt gegeven, groep 8 deze dag geen les heeft in de klas en er geen noodopvang is op school. Een dagje extra weekend voor de leerlingen in het vooruitzicht dus 😁 !
Stand van zaken lockdown #2
Vorige week heeft het kabinet aangegeven dat de basisscholen in ieder geval tot maandag 8 februari nog gesloten blijven.

Inmiddels zitten we al in de vierde week van het thuisonderwijs en heeft iedereen zijn/haar draai gevonden. Thuis wordt er hard gewerkt. We zien dat iedereen goed zijn/haar best doet binnen de mogelijkheden die er zijn. Supergoed!
Dus daarom nogmaals voor iedereen van De Aanloop: we zijn hartstikke TROTS op jullie! Hou nog even vol en zorg goed voor jezelf. Ga ook lekker naar buiten, doe samen een spelletje of beweeg lekker mee met meneer Joshua. Hopelijk zien we jullie snel weer live op school!
Portfolio's
De portfolio's van de groepen 1-2 t/m 7 worden uitgesteld en worden op vrijdag 12 maart meegegeven. De portfoliogesprekken staan nu gepland op dinsdag 16 maart en donderdag 18 maart. De data die in de schoolkalender staan in de maand februari gelden dus niet meer.
Schooladvies groep 8
De planning van de gesprekken voor groep 8 wordt nog nader gecommuniceerd door de leerkrachten.  
Webinar Glundercompany voor alle ABBO-scholen

Dinsdag 26 januari hebben de medewerkers van alle ABBO-scholen een online inspiratiesessie van de Glunder-company mogen volgen. 

De inspiratiesessie werd gegeven door Matty van de Rijzen. Zij traint en inspireert o.a. leerkrachten (veelal online) om op haalbare, eenvoudige manieren positiviteit door te geven aan kinderen. 

Tijdens de sessie hebben we 3 lifehacks gekregen waar je weer van kan gaan sprankelen:
de adempauze (snelste manier), denken aan een (klein) glundermomentje en de funfactor (iets leuks toevoegen aan iets wat je al moet doen). Er werden vele tips & tricks gedeeld door de collega's en zo leren we van elkaar om zelf te blijven glunderen én de leerlingen te laten glunderen! Kijk voor meer informatie op www.glundercompany.nl .
Overhandiging boek Vriendinnen van de Stichting

Zoals u al in het bericht van Ilse in Social Schools heeft kunnen lezen, hebben we vorige week het eerste exemplaar van het boek van de club 'Vriendinnen van de Stichting' in ontvangst mogen nemen. Fayèn Kunstt heeft het eerste exemplaar voor onze leerlingen overhandigd gekregen. BN De Stem was er ook bij!

Zie hier de link naar het artikel. De komende weken gaan we het verhaal verder met jullie delen. Wordt vervolgd dus :) en alvast veel plezier met het bekijken van alles! 
Kwink

We gaan we aan de slag met het Kwink-thema 'rust zoeken'.

Gevoelens van drukte, opwinding, onrust en angst kunnen zich uiten door fysiek ongemak. Het hebben van buikpijn is daar een voorbeeld van. Doordat je gespannen bent, je zorgen maakt of er veel prikkels om je heen zijn kan er een vervelend gevoel in je lijf ontstaan. Met dit thema willen we kinderen laten ontdekken dat dit ongemak in je lijf te maken kan hebben met gedachten en gevoelens die je hebt. We noemen dit een vol hoofd. Kinderen die deze signalen herkennen en weten hoe ze meer rust in hun hoofd kunnen krijgen, zullen prettiger in hun vel zitten. We gaan aan de slag met diverse oefeningen, die ervoor zorgen dat we ons weer rustig kunnen voelen.

Bericht van Mamaloe

Kinderopvang Mamaloe onderneemt verschillende activiteiten met de kinderen van het kinderdagverblijf, de peuteropvang, de TSO en BSO. Lees het allemaal in de nieuwsbrief  van Mamaloe

Copyright © 2021 Basisschool de Aanloop, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp