Copy

Nieuwsbrief juni / juli 2020

Oh wat een jaar!
De laatste schooldagen zijn aangebroken! Wat een bijzonder schooljaar zijn wij aan het afsluiten. Een jaar dat in het teken is komen te staan van bezinning en omdenken. Een jaar gestart met veel plezier, gezelligheid, plannen, hoop en verwachting. Maar ook een jaar van Corona. Een jaar van afstand, missen, verbinden, samen zijn en samen dragen. Een jaar van afgelasting en alternatieven. Een jaar van omgaan met verdriet en teleurstellingen.

Tegelijkertijd is het ook het jaar geworden van relativeren, van flexibiliteit, creativiteit en omdenken in kansen en mogelijkheden. Een jaar ook van koesteren wat je hebt, zoals je gezondheid, vrienden en familie. Maar ook zeker je talent, vertrouwen, perspectief, ambities, dromen en vrijheid. 

Een schooljaar dat we gelukkig met elkaar weer af mogen sluiten. Waar groep 8 toch nog het cabaret heeft kunnen uitvoeren. En een schooljaar dat we samen spetterend zullen afsluiten. Zijn jullie klaar voor de laatste schooldagen?!

We gaan er iets moois van maken! GO AANLOOP!

De Nacht van 8!

Gelukkig kon het cabaret van groep 8 doorgaan! Weliswaar in een iets andere opzet en verspreid over 3 dagen, maar gelukkig wel met elkaar! Volgende week dinsdag gaan ze gezellig met z'n allen naar Akkermans in De Heen en daarna wordt er met het team gebarbecued op school. Ze blijven ook gezellig slapen op school. Hoe tof is dat!! Woensdag mogen ze uitglijden op het plein en dan begint voor hen al de vakantie. Heel veel plezier nog allemaal :)

Stand van zaken m.b.t. coronavirus
Vanaf 8 juni werken we weer met volledige klassen en we kunnen zeggen dat dit goed verloopt. Complimenten hoe goed iedereen zich nog steeds aan de richtlijnen houdt!

Na de zomervakantie willen we weer ons normale lesrooster tot 15.15 uur hanteren, met de normale pauzetijden en TSO. We werken dan ook niet meer met gescheiden groepen. Ouders kunnen nog even niet het plein op en de school in.

Een week voordat de scholen weer open gaan, komen de directeuren van de ABBO-scholen bij elkaar om de stand van zaken en eventuele nieuwe ontwikkelingen en afspraken te bespreken. We houden u hier uiteraard van op de hoogte.

Opnieuw verkennen van interesse in continurooster
In de afgelopen periode hebben we allemaal noodgedwongen het continurooster kunnen uitproberen. We horen hier veel positieve geluiden over van ouders/verzorgers. Komend jaar willen we opnieuw samen met de MR een behoeftepeiling uitvoeren. We komen hier dus op terug!

Veranderingen BSO/Kinderopvang doorgeven

Mogelijk heeft u nu een vast of flexibel contract bij de BSO en/of kinderopvang van Mamaloe, waar u komend schooljaar geen gebruik meer van wilt maken. Redenen kunnen bijvoorbeeld zijn: verandering op uw werk, veranderde trainingstijden van de sportclub van uw kind, andere oppasdagen van opa en oma, etc. Wilt u dit dan svp per direct doorgeven aan Mamaloe? Dan kunnen we andere ouders die de opvang dringend nodig hebben weer uit de brand helpen!

Gezonde School: nu ook certificaat voor Welbevinden
We zijn vanaf 8 juni niet alleen gezonde school voor het thema 'Bewegen', maar ook voor het thema 'Welbevinden'!

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van onze leerlingen. We zijn dan ook meer dan trots op het behaalde themacertificaat Welbevinden! 

Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl .
Terugkoppeling tevredenheidsonderzoeken

In deze bijlage een terugkoppeling op de tevredenheidsonderzoeken met een uitkomst waar we trots op zijn!

OGO thema: Jij bent een spetter!

Er is zoveel leuks gedaan met het laatste spetterende OGO-thema. Hier wat foto's van verschillende proefjes, activiteiten en kunstwerken.

Tijdig inschrijven broertjes/zusjes

Graag willen we u vragen om tijdig broertjes en zusjes in te schrijven. Op deze manier hebben we goed inzichtelijk wat we aan instroom kunnen verwachten en hoeveel nieuwe kindjes er nog op school ingeschreven kunnen worden. Alvast bedankt!

Overzicht vakanties 2020 - 2021

Herfstvakantie: maandag 19 oktober - vrijdag 23 oktober
Studiedag: vrijdag 5 november
Studiedag: maandag 7 december
Kerstvakantie: maandag 21 december - vrijdag 1 januari
Studiedag: dinsdag 1 februari
Voorjaarsvakantie: maandag 15 februari - vrijdag 19 februari
2e paasdag: maandag 5 april
Studiedag: dinsdag 6 april
Meivakantie: maandag 26 april - vrijdag 7 mei
Studiedag: woensdag 12 mei
Hemelvaartweekend: donderdag 13 mei - vrijdag 14 mei
2e Pinksterdag: maandag 24 mei
Studiedag: vrijdag 23 juli
Zomervakantie: maandag 26 juli t/m vrijdag 3 september

Bericht van de Leerplichtambtenaar
Er zijn wat vragen binnen gekomen van ouders, die vragen of ze hun vakantie kunnen verzetten naar een periode buiten de schoolvakantie.

Dit speelt nu meer dan in andere jaren doordat er vanwege het coronavirus en de maatregelen daaromtrent vakanties geannuleerd of verzet moeten worden. Dit is echter geen reden om de vakantie later in het jaar onder schooltijd te laten plaatsvinden. 
 
Het coronavirus vraagt aanpassing van iedereen. De Leerplichtwet biedt in dit geval geen ruimte voor verlof. Er is momenteel dus geen mogelijkheid om de vakantie buiten de schoolvakantie te laten plaatsvinden. Ook is het niet de bedoeling, dat kinderen later terugkeren op school na de zomervakantie. Bijvoorbeeld als blijkt dat het terugkeren naar huis langer duurt door de coronamaatregelen. Er kan dus geen verlof worden verleend voor vakanties die verzet worden. 

Wij zullen zelf de ouders, die vragen hebben over dit onderwerp, adviseren om vooraf goed te checken waar ze naartoe gaan, welke maatregelen er gelden en of daar nog andere bijzonderheden zijn, zoals bijv. in quarantaine moeten in bepaalde landen. Hiermee kunnen de ouders vervolgens ervoor zorgen dat hun kind(eren) ruim op tijd terug is/zijn voor school.

Vakantiebieb
De VakantieBieb is hét zomercadeautje van de Bibliotheek: een gratis app vol e-books en luisterboeken voor jong en oud! De VakantieBieb-app is toegankelijk voor iedereen. Dus ook als leerlingen géén lid zijn van de Bibliotheek. 

In de app staan e-books zoals SuperDolfje van Paul van Loon en Lampje van Annet Schaap. Daarnaast staan er dit jaar ook luisterboeken in de app, zoals Floddertje van Annie M.G. Schmidt en De jacht op het schaduwdier van John Flanagan.
 
De VakantieBieb is gratis beschikbaar in de App Store. Van 1 juli tot en met 31 augustus. De verwachting is dat de app voor Android binnenkort ook beschikbaar is via Google Play. Kijk voor meer info op www.vakantiebieb.nl.

Bericht van Mamaloe

Kinderopvang Mamaloe onderneemt verschillende activiteiten met de kinderen van het kinderdagverblijf, de peuteropvang, de TSO en BSO. Lees het allemaal in de nieuwsbrief  van Mamaloe

Copyright © 2020 Basisschool de Aanloop, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp