Copy
Heritage+ novičnik | junij 2019

Prva izdaja! Z junijem zaganjamo preglede zadnjih trendov, priložnosti in potencialov na presečišču digitalnih tehnologij in kulturne dediščine.

Da vzpostavimo novičnik, smo se odločili zaradi želje, da novice in informacije iz sveta digitalizacije dediščine delimo s skupnostjo ter tako krepimo zavedanje in razumevanje pomena digitalnih tehnologij za ohranjanje in promocijo kulturne dediščine. 

V novičniku bomo predstavili nekaj novic iz sveta ter nekaj novic, ki izhajajo iz naših aktivnosti. 


K sodelovanju vabimo prav vse! Vaše namige za vsebine, povabila k sodelovanjem in aktualne informacije nam prosim pošljite preko emaila. Prav tako bomo veseli kritik in predlogov za izboljšave ali vabila na kavo. ;)

Srečno!
Iz sveta

Oblak točk bo pomagal obnoviti Notre Dame do potankosti

Ameriški zgodovinar Andrew Tallon je leta 2010 v petih dneh naredil 50 detajlnih 3D posnetkov katedrale, ki bodo omogočili obnovo.
Preberite članek.

24 evropskih držav za digitalizacijo kulturne dediščine

V aprilu podpisana deklaracija ima tri stebre: vseevropsko iniciativo za 3D digitizacijo, uporabo digitizacije za večji angažma prebivalcev ter krepitev čezsektorskega in čezmejnega sodelovanja.
Preberite članek.

V Ljubljani o družbenih in gospodarskih vidikih uporabe digitalizirane kulturne dediščine v Sloveniji

16. in 17. maja so bila na posvetu na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport v bogatem programu odprta vprašanja o stanju digitalizacije ter njenih priložnostih in izzivih.
Prebrskajte program s povzetki prispevkov.
 

Naše novice

Smo prejemniki Srebrnega priznanja za inovacije

Ponosni smo! Sklop rešitev Turizem 4.0 Heritage+, ki združuje tehnološke rešitve, nove veščine ter strateško razumevanje digitalizacije, je prejemnik srebrnega priznanja za inovacije, ki ga vsako leto podeljujejo regionalne gospodarske zbornice.
Preberite novico.

26. bienale oblikovanja BIO 26 tudi o digitalizaciji muzejev

Na BIO 26 z arhitektom Paolom Patellijem in Moderno galerijo kot člani ekipe sodelujemo pri oblikovanju rešitev na izziv (ne-)spletne izkušnje muzejev.
Obiščite stran BIO 26.

V Podgorici o digitalizaciji kulturne dediščine

Tomi Ilijaš, direktor podjetja Arctur, je na okrogli mizi v okviru črnogorskega predsedovanja Jadransko-jonski pobudi z izbranimi gosti govoril o priložnostih digitizacije kulturne dediščine.

HeritageLab z nadgradnjo Heritage+

Ob zagonu novega kroga tekmovanja European Social Innovation Competition smo naznanili sodelovanje med lanskoletnim zmagovalcem HeritageLab in programom Heritage+.
Preberite članek.Kaj točno je Heritage+?

Heritage+ je inovativen pristop ustvarjanja novih obogatenih turističnih izkustev na osnovi kulturne dediščine. Za ta namen uporablja napredne tehnologije (360° fotografije in video, obogatena resničnost, 3D skeniranje, modeliranje in tisk, simulirana rekonstrukcija …), hibridne veščine razvoja digitalnih poslovnih modelov ter strateško načrtovanje digitalne transformacije sektorja kulturne dediščine.

Heritage+ je del iniciative turizem 4.0, katere pobudnik je podjetje Arctur d.o.o.

 
Povejte svojim sodelavcem
za Heritage+ novičnik


Pregled zadnjih trendov, priložnosti in potencialov na presečišču digitalnih tehnologij in kulturne dediščine.

 
Prijavi se na Heritage+ novičnik
Sledite nam na socialnih omrežjih.
Imate idejo ali predlog?
Pišite nam!

Če še niste naročeni na novice, se lahko nanje prijavite tukaj.
Avtorske pravice © 2018 Arctur & Partnerstvo za Turizem 4.0. Vse obstoječe pravice so pridržane.

Z vašimi podatki ravnamo odgovorno: https://www.tourism4-0.org/en/gdpr/

Če ne želite več prejemati sporočil o Turizmu 4.0, lahko vaše nastavitve kadarkoli spremenite ali se enostavno odjavite s seznama prejemnikov.


This email was sent to <<Elektronski naslov>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ARCTUR · Industrijska cesta 1a · Nova Gorica 5000 · Slovenia

Email Marketing Powered by Mailchimp