Copy

De nieuwsbrief van 

ProefLOKAAL Bommelerwaard

Met nieuws over
  • Update ZomerStraatLunch
  • Samenwerking met nieuwe producenten
  • ProefLOKAAL aanwezig op Nationale Kersenparty
  • Vooruitblik ProefLOKAAL Festival

Hi <<Voornaam>>,

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je interesse hebt in de activiteiten van ProefLOKAAL Bommelerwaard.
We updaten je graag in een paar minuten zodat je weer helemaal op de hoogte bent.

Zoals altijd, als je vragen hebt of ideeën en opmerkingen, mail ons!
We houden jullie op de hoogte!

Vriendelijke groeten,
Proeflokaal Bommelerwaard

Update: ZomerstraatLunch = uitverkocht!

Op 23 juni zullen we met elkaar de zomer vieren tijdens de ZomerStraatLunch in de Gamerschestraat. De ticketverkoop verliep voorspoedig, na de eerste set van 100 kaarten, hebben we nog 16 extra plekken kunnen creëren en ook die waren in no-time uitverkocht. Top! 

Het was tof om de chefs uit de Gamerschestraat met elkaar te zien sparren over het menu. Naast hun eigen creaties van koude en warme gerechtjes, zal ook een amuse bereid door de chef van DaSilva uit ‘s-Hertogenbosch worden geserveerd met een knipoog naar de Portugese roots van Emidio da Silva. Kortom, er wordt volop samengewerkt. Ook met Bommelaarbier is een mooie creatie bedacht, een aperitief op basis van witbier, een likeurtje en donkerrood fruit en dat fruit lijkt ook weer terug te komen in het ijs bij nagerecht. Dat wordt smullen!

We hopen op heerlijk weer☀️☀️☀️☀️.
Wil je die dag op de hoogte blijven, volg ons dan via ons Instagram

Samenwerking met nieuwe producenten!

ProefLOKAAL Bommelerwaard breidt langzaam maar gestaag uit en dat vinden we fijn. Meer te proeven en meer te beleven en meer verhalen te vertellen.. over het land, de gewassen, ondernemerschap en smaken. Recent sloten Polderlam uit Zuilichem en Lakenvelderboerderij Mariahoeve uit Alem zich aan als producenten, we stellen hen kort aan jullie voor. 

Het bedrijf Polderlam is een dochteronderneming van Van Veen uit Zuilichem.
Bijzonder aan Polderlam is dat het de volledige keten in hand heeft: van boer tot bord. De Polderlammeren komen van geselecteerde boeren die volop bezig zijn met het dierenwelzijn. Dat zie je direct aan de lammeren en schapen als ze rustig staan te grazen in de ruime weilanden met het rijke gras en de frisse lucht. De dieren hebben een maximale weidegang. Doordat Polderlam de regie voert over die totale keten is het zeker dat Polderlam 100% natuur is en 100% gegarandeerde kwaliteit. ‘Toevoegingen’ en ‘verbeterproducten’ komen in het woordenboek van Polderlam niet voor. Het malse gras en het bouquet van de polder vormen de grondslag voor de unieke smaak. 

Lakenvelderboerderij Mariahoeve heeft met de Lakenvelder het oudste Hollandse veeras in de weide. Inmiddels is het ook een zeldzame verschijning met nog circa 3000 koeien in het hele land. De boerderij heeft dierenwelzijn hoog in het vaandel: met weidegang als het weer het toelaat, leven zonder stress, het kalf blijft zolang mogelijk bij de moederkoe en men heeft veilige stallen. Dat leidt tot een rijke smaak en een mooie structuur, kortom het levert echt kwaliteitsvlees. 

Binnenkort publiceren we op de internetpagina van ProefLOKAAL Bommelerwaard een interviewreeks met de ondernemers achter de producenten en samenstellers, zo leert u hen en hun producten en bedrijven nog beter kennen.  

ProefLOKAAL op Nationale Kersenparty 

Op vrijdag 28 juni 2019 vindt de derde editie van de Nationale Kersenparty plaats. Dit is hét zakelijke netwerkevent van de regio FruitDelta Rivierenland. Het prachtige kasteel Ammersoyen vormt dit jaar het schilderachtige decor en ProefLOKAAL Bommelerwaard verzorgt voor de gasten op haar unieke manier een aantal bijzondere en lokale gerechtjes.

De unieke samenwerking van ProefLOKAAL wordt door vier van onze 'samenstellers', waaronder Restaurant de Fuik en Bistro In Petto, gepresenteerd. We hebben ze gevraagd allemaal na te denken over een gerechtje waar de 🍒 een (hoofd-) rol in speelt en waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van producenten uit de buurt. Je begrijpt dat als we dan als suggestie van de chef horen dat hij een rouleau van gepekelde licht gerookte eend gevuld met kersbrandade met een gelei van kers met eetbare bloemen voorstelt, ons het water in de mond loopt. 

Ook hier is het lokaal samenwerken goed op dreef! De chefs zullen werken met zuivel van melkveehouderij en zuivelbedrijf Den Eelder uit Well, biologische paddestoelen van Paddestoelenrijk in Rossum, eetbare bloemen van Look and Taste🌸 uit Bruchem, biologisch rundvlees van St. Hendrik uit Hedel en lamsvlees van Polderlam uit Zuilichem en uiteraard levert de de coöperatieve veiling Zaltbommel, samen met Fruitpartners Blom uit Deil de kersen.

ProefLOKAAL Bommelerwaard zal zelf ook aanwezig zijn tijdens de Nationale Kersenparty en uiteraard de aandacht vestigen op ons initiatief en het ProefLOKAAL Festival. We verheugen ons erop om met elkaar het glas te heffen🥂!

Meer weten over de Nationale Kersenparty?
Klik hier voor de link!

Vooruitblik ProefLOKAAL Festival

Voor wie de data nog niet in de agenda heeft staan, op 13 en 14 september vindt het ProefLOKAAL Festival weer plaats. Net als eerder starten we vrijdagochtend in de St. Maartenskerk in Zaltbommel met 'Junior'. De schoolgaande jeugd doet workshops met lokale producten en proeft en ruikt en leert over telen en kweken. De ProefLOKAAL commissie die zich hiermee bezig houdt is al een poos druk bezig met het programma en het benaderen van scholen en besturen. Het is fijn te zien dat hierbij de support van de gemeentes Maasdriel en Zaltbommel niet ontbreekt. 

Vrijdag en zaterdag avond vindt het inmiddels legendarische Amusediner plaats. Dit jaar is de culinaire leiding in handen van chef Martin Ruisaard van Restaurant De Fuik in Aalst. Hij zorgt voor de afstemming tussen alle chefs met betrekking tot smaak en kwaliteit van de gerechten. De line-up van restaurants is bijna rond en we zullen hier in de volgende nieuwsbrief meer over vertellen. 

De kaartverkoop start over twee weken, dus houdt onze facebook in de gaten! 

Wil je nu al reserveren voor groepen (+12 personen) zakelijk of prive, neem dan contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. 
Beelden van ProefLOKAAL Junior en het Amusediner in 2018.
Bezoek de website voor meer actueel nieuws!
Copyright © 2019 Proeflokaal Bommelerwaard, Alle rechten voorbehouden.


Wilt u de wijze waarop u e-mail van ons ontvangt aanpassen?
U kunt hier uw voorkeuren updaten of uw abonnement opzeggen.

Email Marketing Powered by Mailchimp