Copy

De nieuwsbrief van 

ProefLOKAAL Bommelerwaard

In deze nieuwsbrief:
 • Update over het ProefLOKAAL Festival
 • In de media!
 • Culinaire Line-Up!
 • Laatste activiteiten CultuurFestival Bommelerwaard

Hi <<Voornaam>>,

De Bommelweek is voorbij, de eerste schooldagen zitten erop dus allemaal welkom thuis! ProefLOKAAL Bommelerwaard heeft een heerlijke tijd gehad, hopelijk net als jullie. En: we zitten weer boordevol energie en ideëen. Dat is maar goed ook, want het ProefLOKAAL Festival staat al weer voor deur. 

We updaten je graag in een paar minuten zodat je weer helemaal op de hoogte bent. De belangrijkste boodschap hierbij: bestel snel je kaarten voor het Festival, ze gaan hard!!

Heb je je kaarten al besteld? SUPER we zien elkaar binnenkort! Check je dan voor ons ook nog even snel bij vrienden en familie of ze ook komen?

Zoals altijd, als je vragen hebt of ideeën en opmerkingen, mail ons!
We houden jullie op de hoogte!

Vriendelijke groeten,
Proeflokaal Bommelerwaard

Update over het ProefLOKAAL Festival!

De indeling van de Sint Maartenskerk is gereed en de vergunning is verleend, dus "t giet oan". Op 13 september starten we het Junior ProefLOKAAL Festival met een hele club kinderen van scholen uit de Bommelerwaard. We geven workshops over de producten over de Bommelerwaard. Er wordt geproefd en intussen wordt er een boel geleerd. Vrijdag en zaterdag avond vindt het inmiddels legendarische Amusediner plaats.

De vrijdagavond staat open voor iedereen die gezelligheid, lekker eten en elkaar ontmoeten in een unieke atmosfeer weet te waarderen.  
Er zijn losse toegangskaarten te koop via de website en er zijn enkele netwerk-arrangementen beschikbaar waardoor het Amusediner ook een geschikte omgeving is om elkaar “zakelijk te ontmoeten". Zo kan je bijvoorbeeld je relaties of collega's uitnodigen voor een verdere kennismaking.
Meer weten of direct kaarten bestellen?

Op zaterdagavond staat het ProefLOKAAL Festival in het teken van cultuur. Het is het laatste weekend van het Cultuurfestival Bommelerwaard en die dag is ook de officiele afsluiting. Vanaf 18:00 uur kan iedereen die houdt van gezelligheid, lekker eten en elkaar ontmoeten, gezellig napraten en terugblikken op de hoogtepunten van het festival. Er worden losse toegangskaarten verkocht en er zijn enkele Vriendentafels beschikbaar. Dan kan je, wanneer je met vrienden komt, de avond gezellig doorbrengen aan een gezamenlijke tafel.
Meer weten of direct kaarten bestellen?

Wil je net als onze partners Rabobank en de Veiling Zaltbommel een eigen zakelijke tafel bestellen, neem dan contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. 

In de media!

Omdat we heel vaak de vraag krijgen wat we nou precies doen en wie de producenten en samenstellers zijn achter ProefLOKAAL, zijn we in samenwerking met Het Kontakt een paar maanden geleden begonnen met een aantal specials. 

Deze specials, opgesteld door Kees Tanis en waar nodig voorzien van foto's door Wesley de Wit, geven een leuk beeld van de passie van de ondernemers en wat hen drijft. Een aantal van de interviews, die het lezen meer dan waard zijn, hebben we inmiddels ook op onze website geplaatst en de meest recente, plaatsen we daar binnenkort bij!

Culinaire Line-Up

Dit jaar is de culinaire leiding in handen van chef Martin Ruisaard van Restaurant De Fuik in Aalst. Hij zorgt voor de afstemming tussen alle chefs met betrekking tot smaak en kwaliteit van de gerechten. Samen met de chef-koks van onderstaande restaurants wordt deze dagen de finishing touch gegeven aan het menu voor het Festival:
 • Restaurant Flicka 
 • Restaurant de Fuik
 • Restaurant La Folie
 • Bistro In Petto
 • Restaurant Dukdalf
 • Restaurant La Provence 
 • Het Bommels Bakhuys
 • Restaurant Salt
We geven hierbij alvast een 'voorproefje' van de samenwerkingen die ontstaan tussen de culinaire teams en de lokale producenten:
Wat dacht je van de gerechtjes van Bistro InPetto; 
~ Ossenstaart van St. Hendricks rund met risotto, Parmezaanse kaas en truffel en de creatie van het Bommels Bakhuys die een
~ Paté maken van de Blonde Garant met Van Namen Specialties en kruiden en chutney het fruit van Bommels-buiten.

Dit alles prachtig geserveerd als culinaire Amuses, met een mooi wijnadvies van Wijnkoperij Luuc van Boort, of een lekker bier van Bommelaarbier.
Koop nu je kaarten, waar wacht je nog op?!

Laatste activiteiten Cultuur Festival Bommelerwaard

De afgelopen maanden stond de Bommelerwaard in het teken van het Cultuur Festival. Dit prachtige initiatief kende al vele hoogtepunten rondom cultuur, natuur en kunst. We konden genieten van openluchtfilmvertoningen, dansvoorstellingen, een theaterwandeling, tentoonstellingen en concerten op bijzondere locaties. Op 14 september vindt de afsluiting van het Cultuurfestival plaats maar tot die tijd is er nog veel te genieten. We hebben een tweetal activeiten hieronder nog even voor u uitgelicht.

Tentoonstelling Onder den Sint Maarten

🗓 1, 6-7-8 en 13-14-15 september van 13:00 - 17:00

De tentoonstelling 'Onder den Sint Maarten' over Bommelse Art Nouveau vindt plaats tijdens het Cultuurfestival Bommelerwaard 2019 en is geopend in de weekenden tussen 1 juni en 1 september. Naast het ‘Onder den Sint Maarten arrangement’ in de vorm van een wandeling, is de tentoonstelling ook buiten het arrangement om te bezoeken op de vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.
Klik hier voor meer informatie.

Dromen in Vrijheid Koor, Poëzie en Dans

🗓 7 sep. om 14:00 - 17:30
Twee informele promenade-uitvoeringen in de historische omgeving van Slot Loevestein en kasteel Ammersoyen. Daarnaast een concertuitvoering te midden van de festivalexpositie “BETWEEN” in de prachtige Sint Maartenskerk in het hart van vestingstad Zaltbommel.

Vocaal repertoire uit de Romantiek met nadruk op natuur. Koorzang van het Zaltbommels Kamerkoor onder leiding van Irene Maessen, aaneengeregen door de voordracht van passende poëzie door Thom Ummels en op maat gemaakt ballet van balletschool Paulette Willemse. Liselotte de Nooijer speelt op harp.
Klik hier voor meer informatie.
Bezoek de website voor meer actueel nieuws!
Copyright © 2019 Proeflokaal Bommelerwaard, Alle rechten voorbehouden.


Wilt u de wijze waarop u e-mail van ons ontvangt aanpassen?
U kunt hier uw voorkeuren updaten of uw abonnement opzeggen.

Email Marketing Powered by Mailchimp