Copy

De nieuwsbrief van 

ProefLOKAAL Bommelerwaard

In deze nieuwsbrief:
  • Terugblik ZomerStraatLunch
  • Zomerse Inspiratie
  • Vooruitblik ProefLOKAAL Festival

Hi <<Voornaam>>,

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je interesse hebt in de activiteiten van ProefLOKAAL Bommelerwaard.
We updaten je graag in een paar minuten zodat je weer helemaal op de hoogte bent.

Zoals altijd, als je vragen hebt of ideeën en opmerkingen, mail ons!
We houden jullie op de hoogte!

Vriendelijke groeten,
Proeflokaal Bommelerwaard

Terugblik ZomerStraatLunch

Zondagochtend 23 juni begon het team van ProefLOKAAL in alle vroegte de voorbereidingen van de ZomerStraatLunch. De Gamerschestraat werd afgesloten voor verkeer, tafels en stoelen werden klaargezet, prachtig ingegedekt door Lieke en Iris, Carien van Boxtel en Corinne Meeuwissen verzorgden de prachtige tafeldecoraties met bloemen en planten

Intussen werden in de keukens van La Folie, Het Bommels Bakhuys en La Provence de fornuizen opgestookt en legde Annelies van Tiesimo juist de laatste hand aan het versgemaakte ijs voor het dessert. Toen kwam John Merks van Wijnkoperij Luuc van Boort aanrijden met een bakfiets vol mooie wijnen en Sil Stranders Geluk van Bommelaarbier begon met de voorbereidingen van het aperitief. Het kenmerkende koffiekarretje van Emidio DaSilva kwam aanrijden en daarmee waren alle voorbreidignen gereed. Rond het middaguur verzamelden alle gasten zich en kon de lunch beginnen.

Nog niet eerder hadden we 122 gasten. Iedereen heeft genoten van de heerlijke gerechten en het prachtige weer. Ontzettend bedankt dat julie er waren en een dankwoord voor alle betrokken producenten, samenstellers en vrijwilligers die deze editie van de ProefLOKAAL StraatLunch tot een succes gemaakt hebben!

Zomerse Inspiratie!

ProefLOKAAL Bommelerwaard is even op 'inspiratietocht'. We noemen het ook wel vakantie 🙂. 

Deze nieuwsbrief wordt geschreven vanaf een terras in Italië. Rondom ons groeien de Pecorino druiven, de moestuin staat vol met basilicum, salie, wortel, tomaten 🍅 uiteraard en ander heerlijks. De familie die deze agriturismo beheert, moedigt haar gasten aan om vooral dat te plukken en te pakken wat nodig is maar niet meer dan dat. Dit leidt tot mooie geprekken over duurzaamheid, rentmeesterschap, ecologie en smaak. Wat is het leuk om te kunnen vertellen over onze betrokkenheid bij ProefLOKAAL. Ons verhaal wordt natuurljik begrepen; samen eten, genieten en produceren. Ze doen het hier al zo lang op die manier. 

Deze omgeving inspireert; het is oogstrelend, de geuren puur en smaken intens. Wanneer we straks terug zijn in de Bommelerwaard hebben we extra energie en inzichten om ProefLOKAAL en in het bijzonder het ProefLOKAAL Festival verder vorm te geven. De eerste aanzet daartoe is al gegeven.. als je wilt weten wat ons 'thuis'  inspireert, kijk dan eens op onze website pagina uitgelicht. Hier vind je een aantal persoonljik interviews met producenten en samenstellers uit de Bommelerwaard. Zo leert u hen nog beter kennen en ontdekt u wat hen drijft en inspireert. 

We zijn heel benieuwd wat jullie inspireert! Vertel het ons met een mooie foto op Instagram en deel je moment met #InspiratieProefLOKAAL en tag ons in je post! De mooiste inzending maakt kans op 2 gratis kaarten voor het ProefLOKAAL Festival!

Heb een inspirerende zomer ☀️ en graag tot 13 of 14 september tijdens het ProefLOKAAL Festival!

Kaartverkoop ProefLOKAAL Festival gestart!

Voor wie de data nog niet in de agenda heeft staan, op 13 en 14 september vindt het ProefLOKAAL Festival weer plaats. Net als eerder starten we vrijdagochtend in de St. Maartenskerk in Zaltbommel met 'Junior'. Vrijdag en zaterdag avond vindt het inmiddels legendarische Amusediner plaats.

De vrijdagavond staat open voor iedereen die gezelligheid, lekker eten en elkaar ontmoeten in een unieke atmosfeer weet te waarderen.  
Er zijn losse toegangskaarten te koop via de website en er zijn enkele netwerk-arrangementen beschikbaar waardoor het Amusediner ook een geschikte omgeving is om elkaar “zakelijk te ontmoeten". Zo kan je bijvoorbeeld je relaties of collega's uitnodigen voor een verdere kennismaking.
Meer weten of direct kaarten bestellen?

Op zaterdagavond staat het ProefLOKAAL Festival in het teken van cultuur. Het is het laatste weekend van het Cultuurfestival Bommelerwaard en die dag is ook de officiele afsluiting. Vanaf 18:00 uur kan iedereen die houdt van gezelligheid, lekker eten en elkaar ontmoeten, gezellig napraten en terugblikken op de hoogtepunten van het festival. Er worden losse toegangskaarten verkocht en er zijn enkele Vriendentafels beschikbaar. Dan kan je, wanneer je met vrienden komt, de avond gezellig doorbrengen aan een gezamenlijke tafel.
Meer weten of direct kaarten bestellen?
 

Bestel je kaarten op tijd want op = op en we zagen bij de ZomerStraatLunch dat er toch een aantal mensen achter het net hadden gevist.
 

Wil je nu al reserveren voor groepen (+12 personen) zakelijk of prive, neem dan contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. 

Culinaire Line-Up

Dit jaar is de culinaire leiding in handen van chef Martin Ruisaard van Restaurant De Fuik in Aalst. Hij zorgt voor de afstemming tussen alle chefs met betrekking tot smaak en kwaliteit van de gerechten. De line-up van restaurants is rond en we vinden het super om deze met jullie te delen. We hebben de chef-koks van deze restaurants aan het Festival kunnen verbinden:
  • Restaurant Flicka 
  • Restaurant de Fuik
  • Restaurant La Folie
  • Bistro In Petto
  • Restaurant Dukdalf
  • Restaurant La Provence 
  • Het Bommels Bakhuys
Wat we daarbij enorm tof vinden is dat we dit jaar ook de chef van Restaurant Salt, gevestigd in het Van der Valk Hotel in Zaltbommel, mogen verwelkomen. Samen met het team ziet hij er enorm naar uit om zich binnen het concept van ProefLOKAAL op de kaart te zetten. 

In de komende nieuwsbrieven en via de website en social media zullen we jullie vertellen welke samenwerkingen gaan ontstaan tussen deze culinaire teams en de lokale producenten. Wij hebben er in ieder geval hoge verwachtingen van!
 
 
Bezoek de website voor meer actueel nieuws!
Copyright © 2019 Proeflokaal Bommelerwaard, Alle rechten voorbehouden.


Wilt u de wijze waarop u e-mail van ons ontvangt aanpassen?
U kunt hier uw voorkeuren updaten of uw abonnement opzeggen.

Email Marketing Powered by Mailchimp