Copy
View this email in your browser
Beste lezer,

Een ietwat verlate nieuwsbrief maar we hebben niet stilgezeten. In deze nieuwsbrief introduceren we ons nieuwe logo: de blije boom. Ook de website hebben we in een nieuw jasje gestoken. Hierop vindt u informatie over al onze activiteiten, uitgebreider dan we dat in de nieuwsbrief kunnen doen. Tot slot danken we wethouder Leeuwis van Leiden voor haar inzet voor het groen en wensen we haar opvolger Ashley North veel succes. 


Kweektuin: wie helpt mee op 2 november?

De prachtige Kweektuin, tijdelijk groene oase, bij het NS-station in Leiden moet plaatsmaken voor (nota bene!) het project 'De Duurzaamste Kilometer'. Tijdens de natuurwerkdag op 2 november wordt een aantal bomen voorbereid op verplanting naar een nieuwe stek. De Bomenbond heeft boomkuipen gedoneerd maar er zijn nog extra handen nodig! Wie helpt? Aanmelden kan hier.
 

Platanenjacht?

De gemeente Leiden lijkt een hekel te hebben aan platanen. Ga maar na: de grote platanen voor de Albert Heijn op de Hooigracht gaan sneuvelen voor de herinrichting (vergunning verleend) en nu weer lopen de platanen op de Parmentierweg gevaar als gevolg van de plannen met de ‘Duurzaamste Kilometer’. Ook de bouwplannen die ten koste gaan van de oude platanen op de Kaasmarkt liggen weer op tafel. In 2017 hebben we al de volgende reactie gegeven. Lees verder...

Biodiversiteit in het Bio Science Park?

 In het adviesrapport van 6 juni 2018 staan veel goede voorstellen om de biodiversiteit in het BPS te vergroten. Groot was dan ook onze verbazing dat bij de reactie van het College juist werd gekozen voor een aanbeveling die werd gelezen als ‘kappen maar’. Lees verder...

 

De bomen in Rhijnhof

In onze vorige nieuwsbrief hebben we toegelicht waarom we onder voorwaarden hebben ingestemd met de kap rond de vijver op begraafplaats Rhijnhof. Een recent plan om alle haagbeuken langs de lange laan te vervangen door lindebomen hebben we kunnen voorkomen. Ze zouden zijn aangetast voor zwammen. Maar in tegenstelling tot de boom op deze foto (van Duifhuizen Boomadviesbureau) bleken de bomen op de laan niet aangetast en dan is kap niet aan de orde.

 

Oegstgeest

Oegstgeest krijgt een nieuwe Bomenverordening. Dat is belangrijk om bimen structureel te beschermen. De nieuwe verordening is op sommige punten beter, maar op andere slechter dan de oude verordening. De Bomenbond heeft een zienswijze naar het college gestuurd, net als enkele betrokken inwoners van Oegstgeest. Maar u kunt ook zelf uw mening aan de raadsleden sturen. Op 7 en 14 november 2019 wordt deze in het college van Oegstgeest besproken. Komt allen.
Verder zijn we in Oegstgeest bezig met de planvorming voor het Wilhelminapark, de Geesten, en Endegeest. 
Lees verder...
 

Leiderdorp

De Bomenbond is niet langer welkom is bij het Groenoverleg Leiderdorp. Daardoor zijn we het zicht op ontwikkelingen daar een beetje kwijt. Lokale natuurorganisaties w.o. het IVN maken zich wel zorgen over de plannen met het voormalige informatiecentrum A4/HSL. In het voorontwerp-bestemmingsplan zou daar intensieve horeca mogelijk worden. Het IVN geeft in haar bezwaar aan verbaasd te zijn dat het Groenoverleg niet eerder betrokken is geweest bij deze plannen….
 

Nieuw logo en nieuwe folder

Het nieuwe logo van de Bomenbond is getekend door de bekende Leidse tekenaar en cartoonist Maarten Wolterink. Het stelt een 'blije boom' voor: waar we het voor doen. Tegelijk hebben we een nieuwe folder gemaakt. Wilt u er een paar hebben om uit te reiken? Mail ons op secretaris@bomenbondrijnland.nl 
Al lid van de Bomenbond?
Facebook
Twitter
Website
Instagram
Copyright © 2019 Bomenbond Rijnland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bomenbond Rijnland · Eijmerspoelstraat 40 · Leiden, ZH 2334 BX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp