Copy
View this email in your browser
Beste lezer,

Welkom bij de nieuwe Herfst-nieuwsbrief. Korter dan eerdere nieuwsbrieven, maar op onze site kun je verder lezen. We zijn overigens ook vindbaar op Facebook en Instagram. Veel leesplezier! 

Namens het bestuur,

Dick de Vos

Petitie Rhijnhof aangeboden

Maar liefst 1233 mensen ondertekenden de petitie tegen de bomenkap rond de oude vijver op de begraafplaats Rhijnhof. Op vrijdag 28 september overhandigde actief lid Juliana Fintarova de handtekeningen aan wethouder Martine Leewis van de gemeente Leiden. Het plan van Stichting Rhijnhof is om het dijkje tussen de oude vijver af te graven en de vijver uit te breiden tot aan het nieuwe crematorium. De bomen op het talud moeten dan verdwijnen. Maar mét de bomen ook de bijzondere stinzenplanten op het talud, en de paddenstoelen die er te vinden zijn. De Bomenbond heeft al eerder bezwaar gemaakt tegen de kap en is bezig met een juridische procedure. 

De wethouder nam de handtekeningen dankbaar in ontvangst en 
opnieuw naar de situatie te willen kijken. We houden hoop. Lees meer. 

 

Nieuwe colleges, nieuwe geluiden

De nieuwe colleges in Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest nu echt aan de bak. Voor wat betreft Natuur & Groen is dat in Leiden en Oegstgeest ook merkbaar.

In Leiden trapte de nieuwe wethouder Martine Leewis al vóór de zomer af in de Raad met de Uitvoeringsnota Groene Hoofdstructuur. Nu pakt ze door met het hete hangijzer Rhijnhof en staat ze binnenkort voor de beslissing over de nieuwe Groene Kaart. Ondertussen gaat de kaalslag voor de Rijnlandroute door. Lees meer...

In Oegstgeest moet de nieuwe wethouder Huri Sahin beslissen over grootschalige kap in de Oranjewijk en de Bloemenbuurt, de verdere aanpak van de bouwontwikkelingen in het nu nog zo groene Overgeest en Endegeest en de voorbereiding van de nieuwe Bomenverordening. Lees meer.

 In Leiderdorp heerst vooral grote stilte: de evaluatie van het reguliere overleg tussen wethouder, ambtenaren en diverse groen- en natuurgroepen is nog niet afgerond en daarmee ligt dat overleg stil. Lees meer. 

 

Onder de schors

Column
Alles wat je wilde weten over het verschil tussen schors, bast, en cambium en hout.  Lees meer... in de column van Dick de Vos. 

Het verborgen leven van bomen

Boekrecensie
 
Er zijn boeken die je gewoon gelezen moet hebben, als je van bomen houdt. Zoals dit.  Lees meer... in de recensie van Johan Volkers.
 

De Es - Fraxinus excelsior

Kijken naar de es heeft iets rustgevends, vindt Rolf van Beek in zijn bomenrubriek. Lees meer...

Al lid van de Bomenbond?
Facebook
Twitter
Website
Instagram
Copyright © 2018 Bomenbond Rijnland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bomenbond Rijnland · Eijmerspoelstraat 40 · Leiden, ZH 2334 BX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp