Copy
View this email in your browser
Beste lezer,

Dit keer een korte nieuwbrief, waarin we van u wat acties vragen om de bomen de de natuur te beschermen. Twee enquetes en een herinnering om de contributie te betalen. 

Fijn weekend,

het bestuur

Enquête Roomburgerpark Leiden

Het Roomburgerpark ligt onder vuur. De gemeente Leiden drukt haar plannen door om in het openbare (!) park een vierde hockeyveld aan te leggen, ten koste van de biodiverstiteit. Op de site van de Stichting Vrienden van het Roomburgerpark leest u er alles over.
De Bomenbond is nauw betrokken en heeft al een eerste reactie geschreven, te vinden op pagina 5 van het Leids nieuwsblad van 21 mei.  
In september neem het college een officieel besluit. Tot 21 juni kunnen Leidenaren een reactie geven op de plannen via een (tamelijk onduidelijke) enquete. Deze is hier te vinden. Vul deze svp in. Als de  enquete is afgesloten staat er linksonder een vraag 'vond je wat je zocht'? Wie op NEE klikt, kan daar nog extra commentaar leveren. 
 

Enquête Stationsgebied Leiden

Nog een enquête, nu over de gebiedsvisie van het `Stationsgebied Leiden. Dit concurreert in  lelijkheid met de binnenstad van Almere of Eindhoven. Er is ook een aparte vragenlijst over de identiteit van het stationsgebied. Je kunt ongeveer alles aankruisen, maar 'groen' of 'biodivers' moet je zelf aanvullen. Het project bevindt zich nu in de fase van het meedenken. Wij willen eigenlijk de Kweektuin terug, of ander groen. 

 

Geen bestuur voor de Bomenbond?

Onze oproep naar bestuursleden heeft nog niet geleid tot enige aanmelding. We doen al het werk momenteel met een heel klein clubje. We zoeken vooral iemand die de website en de sociale media wil bijhouden. We doen heel veel, maar het wordt te weinig gezien omdat we nauwelijks tijd hebben om het te communiceren. 

Meld je bij Bea Hoogheid, secretaris@bomenbondrijnland.nl 

Herinnering: contributie 2020

Door de corona zijn sommige leden vergeten het lidmaatschapsgeld over te maken. Dat kan op rekeningnr NL49 INGB 0004 5695 84 t.n.v. Bomenbond Rijnland. Minimaal 10 euro, maar de meesten betalen meer. We hebben ook nog wart folders over. Die hadden we willen uitdelen op de jubileumsamenkomst maar door de coronamaatregelen is die uitgesteld. Ze zijn bij ons op te halen om uit te delen aan potentiële leden.
Al lid van de Bomenbond?
Facebook
Twitter
Website
Instagram
Copyright © 2020 Bomenbond Rijnland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bomenbond Rijnland · Eijmerspoelstraat 40 · Leiden, ZH 2334 BX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp