Copy
View this email in your browser

Lieve allemaal,

Lieve allemaal, 

Zoals jullie weten zijn we al eventjes bezig met het ontwerpen van het nieuwe logo van WEET. Uiteindelijk zijn hier drie definitieve designs uitgekomen, help jij ons mee met kiezen? In deze nieuwsbrief tonen we de ontwerpen en kunnen jullie door middel van een link jullie stem uitbrengen!

Verder willen we in deze nieuwsbrief nog een terugblik werpen op de World Eating Disorders Action Day van afgelopen 2 juni, jullie iets meer informatie geven over de aankomende ALV,  zagen we Buiske vorige maand twee keer op het nieuws verschijnen en geven we jullie een leuke tip voor een (aankomende) podcast!

Daarnaast staan er weer twee vacatures open. We zijn ditmaal opzoek naar:

  • Lid kascontrolecommissie

  • Social media coördinator
     

Hierover meer in deze nieuwsbrief, veel leesplezier!

Buiske, Juliët, Jan, Inez, Gaby en Eefje

In deze nieuwsbrief:

De inzendingen zijn binnen en wij willen bij deze de drie mogelijke ontwerpen presenteren die het nieuwe logo kunnen worden voor WEET.  Het lijkt ons een goed idee om jullie allemaal mee te nemen in het besluit welk logo het meest tekenend is voor WEET. Hierbij de link!

Terugblik World Eating Disorders Action Day (WEADAD)

2 juni was het weer World Eating Disorders Action Day, een dag waarbij wereldwijd wordt stilgestaan bij de ernst van eetstoornissen. Het doel is meer aandacht en bewustzijn creëren rondom dit thema en uitdragen dat herstel mogelijk is en dat je een eetstoornis nooit alleen hebt! 
 
Park Sonsbeek in Arnhem kleurde op 2 juni paars! Er werd een Social Walk gehouden en er waren sprekers. Leontien van Morsel deelde haar verhaal en de visie van het Leontienhuis, ook lazen mensen gedichten voor, waren er muzikale optredens en sprekers die belangen wilden behartigen voor bepaalde groeperingen. Zo sprak Stan Wagtman over het stigma dat er heerst voor velen mannen in het hebben van een eetstoornis.

Het thema van de WEDAD 2022 was verbinding, voor velen van ons kan het hebben van een eetstoornis of het zijn in herstel hiervan voelen als een eenzame strijd. Op een dag als deze kunnen we ons samen verbonden voelen en zien hoeveel mensen om jou heen  staan. Want een eetstoornis heb je nooit alleen, die heb je samen! 

Proud2BeMe maakte een videoverslag van deze dag, als je dus nog een extra inkijkje wilt hebben hoe de sfeer in Arnhem was, klik dan hier!

WEET in de media: wachtlijsten en inloophuizen


Vorige maand was Juliët te zien in het NOS journaal en bij Hart van Nederland met een item over de lange wachtlijsten die er momenteel zijn voor een behandeling voor een eetstoornisen en het probleem van het sluiten van vele inloophuizen door bezuinigingen. 

Vorige maand riepen wij jullie op om de petitie van het Praktijkhuis Inspiration in Bloemendaal te tekenen, in de hoop dat het inloophuis niet hoefde te sluiten. Mooi nieuws!  Ze mogen voortbestaan en er wordt gezocht door de gemeente naar een nieuwe locatie. Praktijkhuis Inspiration is niet het eerste inloophuis die moeilijkheden hebben ondervonden qua financiering en dat terwijl er juist blijkt dat zoveel mensen baat hebben bij dit soort inloophuizen om hier steun, herkenning en verbinding te kunnen vinden. Juliët sprak hier zich over uit bij Hart van Nederland. 

De fragmenten kun je hieronder terugkijken:

Algemene Leden Vergadering: 18 juni

Het is weer bijna zo ver: de Algemene Leden Vergadering van WEET. Tijdens deze vergadering op zaterdag 18 juni zullen we de huidige bestuur situatie toelichten, zullen de bestuursleden voorgedragen geworden en zullen we het jaarverslag, de jaarrekening en het jaarplan uitlichten. De ALV zal om 10:00 beginnen, het belooft een mooie bijeenkomst te worden en we hopen u daar te zien!

Goed is om te vermelden dat als het fysiek niet mogelijk is om bij deze bijeenkomst te zijn, u online de vergadering kunt volgen. U kunt ook uw inbreng hebben als u van te voren het machtigingsformulier indient. Op deze wijze kunt u een aanwezige machtigen om u te vertegenwoordigen tijdens deze vergadering. Vraag hiervoor een machtigingsformulier aan via info@weet.info zodat we u kunnen koppelen aan iemand die zich al heeft aangemeld en we u een machtigingsformulier kunnen sturen.

Het Jaarverslag van 2022 is al bekend waarin u de cijfers, speerpunten en (kern)activiteiten alvast kunt doornemen. En hebt u zich nog niet aangemeld voor deze ALV?  Dan kan dat hier.

Tot dan!

Nieuwe vacatures bij WEET


Zoals jullie weten staan er twee nieuwe vacatures open bij WEET. Dit zal ook bij de ALV worden besproken.

Helaas gaat Gaby onze social media coördinator van WEET stoppen met haar functie. Daarom zijn we opzoek naar een opvolger! Ben jij of ken jij iemand die het leuk zou vinden om bij ons team aan te sluiten? Gaby helpt je graag op weg en ook bij twijfels of vragen over de vacature kun je mailen naar vrijwilligerscoordinator@weet.info 

Daarnaast zijn we opzoek naar een kascommissielid, maar wat houdt deze functie precies in?

De kascommissie (bestaande uit twee leden) vormt zich een beeld of de grootte en samenstelling van het vermogen per balansdatum en de staat van baten en lasten correct zijn weergegeven.Daarnaast controleert de kascommissie of er geen onrechtmatigheden hebben plaatsgevonden, bijvoorbeeld onrechtmatige overboekingen naar bestuursleden of verbonden personen of organisaties. Voor de beoordeling stuurt de penningmeester eerst de bankafschriften en de onderliggende stukken van de boekhouding. Vervolgens nodigt de penningmeester de kascommissie uit voor een bijeenkomst waar zij vragen kunnen stellen en steekproefsgewijs facturen en/of bonnen kunnen opvragen.

Wil je ook bijdragen aan de missie van WEET en lijkt je dit een leuke taak of ken je iemand  die zou passen bij deze functie? Mail dan naar vrijwilligerscoordinator@weet.info 

 Kijk voor meer vacatures en informatie op de website. Of stuur een mailtje naar Juliët (vrijwilligerscoordinator@weet.info).

Agenda bijeenkomsten leden InterEsse*

 

Ontmoetingsavond ouders en naasten | Leontienhuis
Datum: 14 juni
Tijd: 19:00 - 21:00
Locatie: Leontienhuis, Zevenhuizen

Veel naasten ervaren onbegrip en gebrek aan kennis over de eetstoornis in hun omgeving. Herken jij dit ook? Hoe fijn is het dan om met mensen te praten die begrijpen hoe jij je voelt en geen oordeel hebben over de situatie thuis. Tijdens onze maandelijkse ontmoetingsavonden voor ouders en naasten kun je vrij praten over je ervaringen en gevoelens. Er is altijd minimaal één ervaringsdeskundige ouder en/of naaste aanwezig. Deelname is € 12,50 per persoon of € 25 per gezin (max 4 personen). Aanmelden doe je via info@leontienhuis.nl.

Open dag | Dalisay Recovery
Datum: 18 juni
Tijd: 13:00 - 17:00 
Locatie: ROC de Hoofdzaak, Hoorn

Op 18 juni vindt de jaarlijkse open dag van Dalisay Recovery plaats. Het belooft een prachtige dag te worden met veel muziek, verhalen, wellness, workshops, gezelligheid, fotoshoots en wat lekkers! Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website


Open dag | Stichting JIJ

Datum: 18 juni
Tijd: 10:00-14:00
Locatie: Stichting JIJ, Rotterdam

Op zaterdag 18 juni 2022 organiseert Stichting JIJ een gratis open dag in haar inloophuis in Rotterdam-Kralingen voor iedereen vanaf 12 jaar die (mogelijk) zelf of in zijn/haar omgeving te maken krijgt met eetproblematiekTijdens de open dag is er de mogelijkheid een kijkje te nemen in het inloophuis en vinden er diverse activiteiten plaats. Zo zijn er doorlopend rondleidingen door het JIJ-huis, kun je onder het genot van een kopje thee/koffie luisteren naar herstelverhalen van onze ervaringsdeskundigen en om 11:30 aanschuiven bij de voordracht van Carmen Kweekel uit haar boek ‘Leven met mijn eetstoornis’. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. 

Yoga gespreksgroep voor mensen die worstelen met een eetstoornis  | Realcovery Inloophuis

Datum: 22 juni
Tijd: 14:30 - 16:30
Locatie: Pastor Brenninkmeijerstraat 2, Weerselo

Worstel je met een eetstoornis en vind je yoga een heerlijk ontspannende manier om uit je hoofd en in je lichaam te komen? dan is misschien onze yoga gespreksgroep wel iets voor jou. Heb je interesse? neem dan even contact op met Chantal via een whatsapp naar 06-15342704 of meld je aan via realcoveryinloophuis@gmail.com
 

Op vakantie met een eetstoornis - Themabijeenkomst  | Leontienhuis

Datum: 23 juni
Tijd: 19:00 - 20:30
Locatie: Leontienhuis, Zevenhuizen

 De zomervakantie komt eraan. Gaan jullie op vakantie? Samen met je kind, zus, broer of andere naaste met een eetstoornis? Dat is best een uitdaging, zo weten ook Alard en Judith uit eigen ervaring. Tijdens deze bijeenkomst delen ze hun ervaring en geven ze nuttige tips! Speciaal voor ouders en naasten. Deelname is € 12,50 per persoon of € 25 per gezin (max 4 personen). Aanmelden doe je via info@leontienhuis.nl.


Kijk voor meer activiteiten van inloophuizen en fora op de agenda van WEET.

*InterEsse is een bundeling van krachten van de verenigingen en stichtingen die zich laagdrempelig inzetten voor steun aan (naasten van) lotgenoten met een eetstoornis. De leden zijn WEET, Ixta Noa, Stichting JIJ, Proud2Bme, het Leontienhuis, Stichting Dalisay Recovery, Realcovery inloophuis en ikookvanmij.nl.

In de 10-delige podcastserie ‘First EET cast’ van Ketenaanpak Eetstoornissen (K-EET) gaan ervaringsdeskundigen, psychologen, diëtisten, verpleegkundigen en artsen met elkaar in gesprek over het erkennen, behandelen en herstellen van elke mogelijke eetstoornis. 

Buiske zal in de nieuwe aflevering van de First EETcast aansluiten samen met haar moeder. Als je hiervan op de hoogte wilt blijven kun je hier alvast een kijkje nemen bij een van de platformen van de podcast en kun je ook meteen naar de al bestaande afleveringen luisteren!

Heb jij ook een tip die je wilt delen met de rest van de leden van WEET? Een documentaire, podcast, boek, of bijvoorbeeld een inspirerende Instagram of Facebook pagina? Mail je tips naar nieuwsbrief@weet.info! 

Inloophuizen 

Leontienhuis
Het Leontienhuis is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:00 –16:30 uur. Aanmelden voor het inloopprogramma, zoals bijvoorbeeld creatief atelier, lunch en yoga is noodzakelijk. Je kunt je aanmelden via de website.

Stichting JIJ Tijdens vaste inloopdagen staan de ervaringsdeskundige vrijwilligers klaar voor een praatje en/of het bieden van een luisterend oor. Ook organiseren zij wekelijks ontspannende en op herstel gerichte activiteiten, workshops en trainingen. Ook kun je deelnemen aan zelfhulpgroepen met ervaringsdeskundige begeleiders. Meer informatie vind je op de website.

Dalisay Recovery
Dalisay Recovery organiseert iedere eerste en derde zaterdag van de maand een creatieve inloop. Daarnaast is het inloophuis op vrijdagmiddag open van 12:00 – 17:00 uur met de mogelijkheid om mee te lunchen (graag van tevoren aanmelden). Meer informatie vind je op de website.

Realcovery inloophuis
Het Realcovery inloophuis is geopend op vrijdag van 10:00-17:00 uur en iedere tweede zaterdag van de maand van 09:30-12:30 uur (graag van tevoren aanmelden). Ook worden er verschillende gespreksgroepen georganiseerd. Je bent van harte welkom! Kijk voor meer informatie op de website.

Hulplijn

De hulplijn is voor iedereen die op de een of andere manier met een eetstoornis te maken heeft (je hebt er zelf last van, je bent ouder, docent, vriend(in), of anders betrokken). Heb je behoefte aan een luisterend oor? Praat met ervaringsdeskundigen via de WEET Hulplijn.

De openingstijden veranderen regelmatig. De actuele dagen en tijden vind je op onze website. Liever op een ander moment bellen? Maak dan een afspraak via hulplijn@weet.info. Alleen de coördinator van de hulplijn leest deze mail en zal samen met jou een andere dag en/of tijdstip plannen.
 

Ben jij al lid van WEET?

Als WEET-lid steun je ons in het uitvoeren van onze kerntaken: informatievoorziening, lotgenotencontact en belangenbehartiging en heb je (via stemrecht op de ALV) invloed op ons beleid. Ook ontvang je als lid 3 keer per jaar ons eigen WEET Magazine. Het WEET Magazine wordt gemaakt voor én door leden en staat vol interessante artikelen van ervaringsdeskundigen, lotgenoten, ouders, wetenschappers en hulpverleners.

Word lid
Facebook
LinkedIn
Website
Instagram
Je kan ons bereiken via: communicatie@weet.info
 


Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen?
Je kunt je hier uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Weet · De Imker 14 · Heeze, 5591 MX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp