Copy
Open deze nieuwsbrief in uw internetbrowser


 
BETUWE WERELDWIJD

Helpt u mee jongeren in Ghana een toekomst te bieden?


Als jongere is het leven in Ghana niet eenvoudig. Veel kinderen verlaten de schoolbanken om hun ouders te helpen op het land. Zonder opleiding hebben ze niet erg veel perspectief.
In het noorden van Ghana, in Kumbungu zit een klein opleidingscentrum, het Youth Development Resource Centre (YDRC). Dit opleidingscentrum wordt geleid door de energieke directrice Victoria Safura Iddi. Het YDRC wil uitbreiden en heeft ons vijf handnaaimachines, tien elektrische naaimachines en een timmerset met gereedschap voor 20 leerlingen gevraagd. Met deze gereedschappen kan YDRC zo’n 100 jonge mensen per jaar opleiden in het maken van kleding en het bewerken van hout. De jongeren vergroten hun vaardigheden en leren een vak. Zo wordt niet alleen armoede, maar ook de leegloop van de dorpen tegengegaan. 
Het project, inclusief het transport, kost €2.875,-. We hebben al €1.000,-ontvangen van een particulier fonds.
We hebben nog €1.875,- nodig om dit project uit te voeren.
Helpt u ons om naaimachines en timmergereedschap voor jongeren in Ghana te versturen? Iedere bijdrage is welkom! Alvast hartelijk dank voor uw steun. 
Doneer voor dit project
Wij bedanken alle fondsen, kerken, scholen, bedrijven en particulieren die ons werk in 2017 mede mogelijk maakten!

Één van die bedrijven is BHO, een gereedschapshandel uit Beesd. Lees meer over de motivatie van eigenaar Bertus Beverloo om Betuwe Wereldwijd te steunen door middel van flinke kortingen op de aanschaf van gereedschap. 

Mooie start in het nieuwe jaar in Tanzania

Een zeecontainer van Betuwe Wereldwijd vol gereedschappen, naaimachines en werkplaatsinrichting is op transport naar de regio Njombe in het zuiden van Tanzania. Volgens planning komt de container daar op 30 december aan. De container bevat onder andere gereedschapsets voor 150 leerlingen, 130 naaimachines en 60 computers voor drie organisaties in Tanzania:

  • De Christian Development Association ontvangt materialen om hun bestaande trainingen voor jongeren uit te breiden.
  • AIRD ontvangt naaimachines om naaiateliers op te zetten in een vluchtelingenkamp voor Burundiërs
  • De African Benedictine Sisters St. Gertrud ontvangt de grootste hoeveelheid goederen voor nieuwe leer- werkwerkplaatsen. 

Betuwe Wereldwijd heeft voor deze zending onder andere hulp gekregen van stichting Werkplaats voor de Wereld en ORS Lek en Linge.

Sinds kort doneert de Rotterdamse organisatie ‘Give a bike’ fietsen aan ons voor verschillende projecten. Voor Give a bike is het fijn dat hun fietsen via ons terecht komen daar waar de behoefte groot is en de middelen beperkt. Voor het Afrikaanse platteland kunnen wij de stevige Rotterdamse karretjes goed gebruiken. Net voor de kerst hebben we weer tien opgeknapte fietsen opgehaald. Deze ouderwetse, oer-Hollandse fietsen gaan naar een technische school in Uganda.
GEZOCHT: Handnaaimachines & trapnaaimachines
Ouder dan 100 jaar, maar nog steeds van enorm belang voor het opleiden van vakmensen in gebieden zonder stroom. We verzenden elk jaar zo’n 150 handnaaimachines en 50 trapnaaimachines. Maar we merken dat het aanbod van deze machines afneemt. Heeft u nog één van deze prachtstukken in uw bezit? Gun hem dan een fantastisch nieuw leven bij jongen mensen in Afrika, die er een vak op leren en met dat vak de armoede vaarwel kunnen zeggen.
Ook vrijwilliger worden? 
 
Zonder een enthousiaste groep vrijwilligers zou Betuwe Wereldwijd niet bestaan. Op bijna alle afdelingen zetten zij hun kennis en ervaring belangeloos in. Van breimachineafdeling tot secretariaat, van projectadministratie tot logistiek, van twee dagdelen per week, tot bijna fulltime.
 
Omdat we nog steeds willen groeien zodat we nog meer mensen van goed gereedschap kunnen voorzien en een mooie werkplek kunnen bieden, zijn we hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers.
Heeft u zin en tijd om mee te komen werken? Of kent u mensen waarvoor dat wel eens iets zou kunnen zijn? Kijk dan eens op onze website voor de actuele vacatures.
Van 22 december tot 8 januari genieten wij van onze Kerstvakantie. 
Deel deze nieuwsbrief of stuur door via:
deel
tweet
mail
deel
Volg ons ook op sociale media:
Facebook
Website
LinkedIn
Copyright © Betuwe Wereldwijd

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich via onze website heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief of op de maillijst staat van eerdere nieuwsbrieven. 

Ons adres is:
Betuwe Wereldwijd
Goilberdingerstraat 32
4101 JA Culemborg
info@betuwewereldwijd.nl

U kunt uw gegevens wijzigen of voor de nieuwsbrief uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp