Copy
Open deze nieuwsbrief in uw internetbrowser


 
BETUWE WERELDWIJD

80 handen

Zo'n 80 handen doen inmiddels hun werk bij Betuwe Wereldwijd. En daarmee hebben we heel wat projecten gerealiseerd en in voorbereiding. Toch kunnen we extra handen hard gebruiken. Want we zijn weer met heel wat projecten aan de slag. De laatste ontwikkelingen hebben we in deze nieuwsbrief op een rijtje gezet. Veel leesplezier! 
Kees staat voorovergebogen bij de zagenslijpmachine. Gereedschap reviseren doet hij hier elke donderdag, nu zo’n anderhalf jaar. “Ik had na mijn pensioneren en onze verhuizing naar Culemborg veel vrije tijd. Ik word veel gevraagd voor klussen door kennissen en ik ben 100% huisman.” Maar daarnaast houdt Kees dus nog tijd over. En die besteedt hij graag aan de medemens. “Ik heb zelf een redelijk ontspannen en gelukkig leven, dat nodigt me uit om iets voor anderen te doen. De combinatie van techniek en het begeleiden van mensen 'met een rugzakje' trok me erg aan bij Betuwe Wereldwijd.”
 

"Als je ziet wat er aan gereedschap ligt, dan is er nog plenty werk”


Kees heeft een technische achtergrond: hij heeft HTS voertuigtechniek gedaan en bij een importeer van auto’s gewerkt. “Vanuit die achtergrond weet ik hoe belangrijk het is om met goed gereedschap te kunnen werken.” Bij Betuwe Wereldwijd controleert Kees binnenkomend gereedschap of het nog herstelbaar/bruikbaar is. “Ik reviseer en ontroest het gereedschap en maak het bedrijfsklaar. Tijdens het werk heb ik oog en oor voor mensen met een rugzakje. Ik vind het belangrijk om gevoel te hebben voor hoe ze in hun vel zitten. Er werkt hier een grote diversiteit aan mensen. Wat ik hoop is dat ze het naar hun zin hebben en dat ik het naar m’n zin heb. Iedereen wordt hier in zijn waarde gelaten en gerespecteerd. Dat is belangrijk voor mij. De sfeer hier is goed en ontspannen, blij zelfs. Als we met ons werk dan ook nog mensen aan de andere kant van de wereld blij maken, dan is mijn cirkel rond.”
Tenslotte noemt Kees ook het hergebruik: “We hebben een verantwoordelijkheid dat we niet alles zomaar weggooien, ook naar onze volgende generaties.”
 
"Ik roep graag iedereen op om hier te komen kijken, zodat ik mijn enthousiasme over het werk kan delen.”
 
Bekijk onze nieuwste vrijwilligersvacatures

Zambia en Gambia: we komen er aan! 

Het scheelt maar één letter en beide landen liggen in het Afrikaanse continent. Verder hebben deze landen niets met elkaar te maken en liggen ze net zo ver van elkaar vandaan als Nederland en Pakistan. Toch is er nóg een overeenkomst: voor beide landen zijn we hard bezig om gereedschap op te knappen en in te pakken. Voor Zambia staat al een container klaar. Voor Gambia helaas nog niet. Wat nog ontbreekt is een nieuwe plaats waar we onze zeecontainers mogen stallen. De plek waar ze nu staan, maakt plaats voor herontwikkeling langs het Culemborgse spoor. 
Gezocht: ruimte voor zeecontainers

We zijn op zoek naar een nieuw terrein in Culemborg, waar maximaal twee 20 voet containers tegelijkertijd geplaatst kunnen worden, vijf of zes per jaar. Een buitenterrein is super, ruimte in een loods nog beter!

Heeft uw bedrijf ruimte over en wilt u zich verbinden aan een goed doel?
Bel naar 0345-515640 of mail naar info@betuwewereldwijd.nl en help mee om nog meer mensen te laten meedoen, zowel hier als daar. 

Ferme korting bij aankoop gereedschap
Soms komen we gereedschap tekort om complete gereedschapssets samen te stellen. Deze kopen we nieuw aan.

Wij zijn dan ook heel blij met de ferme korting die wij krijgen van import- en exportbedrijf Soer! 

 
Zo hebben we altijd een tekort aan zweihaken. Zouden we in Nederland alleen in 45 en 90 graden werken? 
Inzamelactie door tennisvereniging levert berg gereedschap op
Bij tennisvereniging Rhelico uit Rumpt wordt niet alleen fanatiek een balletje geslagen. Er is ook hard ingezameld voor Betuwe Wereldwijd. Vóór het einde van de inzamelperiode is de grote houten inzamelbak van Betuwe Wereldwijd al twee keer geleegd! We zijn heel blij met dit soort inzamelacties: het levert veel gereedschap, naaimachines en computers op die we hard kunnen gebruiken voor onze projecten.
Bestuur en spelers van Rhelico bedankt! 
Containers gearriveerd in Suriname en Uganda
Onze container vol fietsen voor een fietsenwerkplaats en materialen voor een bejaardentehuis in Suriname is gearriveerd. 
Ook alle gereedschappen, naaimachines, computers en fietsen voor Uganda zijn bij de drie organisaties aangekomen. Het was nog even spannend of de computers het land in mochten, maar dat is gelukkig uiteindelijk helemaal goedgekomen! 
Gereedschap bijna in Sierra Leone en Ghana
De container naar Sierra Leone is onderweg. Nog éven en dan kunnen de jonggehandicapten van DiSil en de straatjongeren bij AYPAD met 'onze' naaimachines, gereedschap en computers aan de slag.
De naaimachines en het timmergereedschap voor het Youth Development Resource Centre in Ghana staan bij de douane en zullen ook binnenkort door de jongeren worden gebruikt. 
Wij bedanken alle sponsoren en fondsen die deze verzendingen mogelijk hebben gemaakt! 

Wilt u ook een project steunen? Op onze website staan alle projecten die nog financiering nodig hebben. 
Naaimachines voor transport naar Tanzania
Een enorme hoeveelheid naaimachines en ander gereedschap staat klaar om in een container gezet te worden en dan op weg te gaan naar Tanzania. De naaimachines gaan naar SIDO/MSTC. Meer over dit prachtige project op onze website. 
Hoe door een naaimachine en een training het leven verandert blijkt wel uit een brief van een 34-jarige vrouw uit Shinyanga: 
 
“Hoewel ik al lang kledingmaker was, had ik geen idee hoe ik een pak moest maken. Sinds ik de training van SIDO-MSTC heb gevolgd heb ik veel klanten die een pak kopen en zijn mijn inkomsten verbeterd.” 
 
Deel deze nieuwsbrief of stuur door via:
deel
tweet
mail
deel
Volg ons ook op sociale media:
Facebook
Website
LinkedIn
Copyright © Betuwe Wereldwijd

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich via onze website heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief of op de maillijst staat van eerdere nieuwsbrieven. 

Ons adres is:
Betuwe Wereldwijd
Goilberdingerstraat 32
4101 JA Culemborg
info@betuwewereldwijd.nl

U kunt uw gegevens wijzigen of voor de nieuwsbrief uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp