Copy
Open deze nieuwsbrief in uw internetbrowser


 
BETUWE WERELDWIJD

Geven is ontvangen

Een gever geeft niet alleen, maar ontvangt ook: liefde, plezier en dankbaarheid bijvoorbeeld. Bij Betuwe Wereldwijd merken we het hele jaar door hoeveel er gegeven wordt, en zeker niet alleen rond de kerstdagen. Zo geven vrijwilligers hun uren, sponsoren geven geld of goederen, en de organisaties die wij gereedschap leveren geven kennis en onderwijs. In deze nieuwsbrief staan we even stil bij wat we allemaal ontvangen. Dank aan alle gevers! 
Blij met naaimachine
Onze container met fietsen, computers, naaimachines en gereedschap kwam 5 november in de stad Kitwe in Zambia aan. De organisaties van de drie projecten: de coöperatie Alejo, Prison Fellowship en de Kimbanguist Community School hebben hun goederen opgehaald. Alejo ontving eerder van ons ook al gereedschap. Een van de deelnemers van het project vertelt over het effect van de goederen die zij in 2016 ontving:
"Ik heb lange tijd de wens gehad om kleding te maken, maar had geen goede machine. De breimachine en de borduurmachine van Tools4Change die ik via Alejo ontving hebben enorme impact op mijn bedrijf. Ik kan nu een winkel huren en hou voldoende over.”
 
Zonder donaties en fondsen zouden we geen gereedschappen kunnen opsturen. We zijn ASN Foundation, gemeente Culemborg (BIDOC) en alle andere (anonieme) fondsen en donateurs dan ook heel dankbaar voor hun bijdragen. Deze maakten het mogelijk om de container naar Zambia te verzenden en de drie organisaties daar te steunen met ons gereedschap. 
Geef kwetsbaren in Kenia een toekomst
GoWheels bracht 10.000 euro bij elkaar voor Betuwe Wereldwijd. Dat geld besteden we aan twee vakopleidingen in Kenia: Rieko en Oriang Parish. Voor Rieko is nog 8.600,- nodig, voor Oriang Parish 6.150,-. Zodra dat binnen is, kunnen we beginnen met de verzending van gereedschappen naar Kenia. 
Ook geven voor deze projecten in Kenia? Klik hier

Ongelofelijk..., dit is echt on-ge-lo-fe-lijk!  

Minimaal 50 keer konden we deze kreten afgelopen maand in de werkplaats horen. Het waren kreten van blije verrassing van alle medewerkers terwijl ze de ene doos na de andere openden. De dozen vol nieuw gereedschap kregen we van SiebenTools. Dit bedrijf verhandelt gereedschap aan winkels. Na 30 jaar verzamelen vonden ze het tijd om hun magazijn eens flink uit te mesten. En wat niet meer in de verkoop kon, gaven ze aan Betuwe Wereldwijd. 
"Het gaat ons goed, we hebben een goed leven, een dak boven ons hoofd. We willen ook een bijdrage leveren aan de rest van de samenleving"
Lorette Kersten en haar echtgenoot hebben dit bedrijf 4,5 jaar geleden overgenomen. Ze vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de rest van de samenleving. Zo steunen ze financieel een aantal goede doelen, die door de medewerkers zijn gekozen. En wij kregen dus 220 kilo gereedschap. Lorette: "Het duurt echt niet nog eens 30 jaar hoor, er zullen regelmatig spullen voor jullie komen". 
We kunnen het nog steeds niet geloven: zoveel en goed gereedschap. Hier kunnen we zóveel mensen in ontwikkelingslanden blij mee maken. Super bedankt SiebenTools!
Hart voor de zaak
Een van onze vrijwilligers is Wim. Als gepensioneerd productontwikkelaar bedacht Wim een systeem voor het scharnier aan de onderkant van naaimachines die van ons een nieuwe onderbak krijgen. Universeel en super simpel. Een staafje en twee oogboutjes. Dat is alles. De vraag was alleen: waar haalt Betuwe Wereldwijd die vandaan en tegen zo laag mogelijke kosten? 
In Gispen, waar Wim 46 jaar heeft gewerkt, vond Betuwe Wereldwijd een fijne sponsor: Vier jaar lang levert Gispen de benodigde staafjes en oogboutjes aan Betuwe Wereldwijd. In die jaren zullen zo’n 360 staafjes en 720 oogboutjes door de mensen van Betuwe Wereldwijd gemonteerd worden. Daarmee kunnen zo’n 360 naaimachines hun weg vinden naar de meest kwetsbaren in ontwikkelingslanden, die daarmee een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen.
Ook gereedschap of materialen geven? Klik hier
Tools van Tools ontvangen

We werken al een paar jaar samen met zusterorganisatie 'Tools for Solidarity' uit Belfast. Hun magazijn puilde flink uit met gebruikte gereedschappen. Lekker degelijk ouderwets handgereedschap. En laten wij dat nou net goed kunnen gebruiken. Voor een schijntje hebben we een torenhoog geladen pallet van deze ontzettend sympathieke club uit Belfast over laten komen. Vrijwilligster Marchien en haar collega's zijn er maar wat blij mee. Bedankt Belfast! 
 
Ook uren geven als vrijwilliger? Klik hier
Ruimte te huur in containers naar Liberia en Gambia
Twee containers staan in de wacht. Ze zijn door ons gevuld met gereedschappen, naaimachines, computers en fietsen. Maar ze wachten op een nuttig gebruik van de ruimte die nog in de container beschikbaar is. Misschien kent u een project waarbij spullen naar Liberia of Gambia verzonden moeten worden? Dan horen we dat graag! 
Nog niet eerder verzonden wij goederen naar Liberia. De verzending gereedschap gaat naar de organisatie PEP. PEP staat voor People Empowerment Program. PEP heeft een trainingscentrum en school in de buitenwijken van Monrovia waar kinderen, tieners en jong-volwassenen scholing krijgen. Meer over deze mooie organisatie.
De organisatie Hope Life International (HLI) in Gambia geeft jongeren, vrouwen, wezen en mensen met een beperking een effectieve opleiding. HLI wil hun activiteiten uitbreiden zodat ze meer jonge mensen kunnen opleiden. Ze hebben daarom dringend behoefte aan gereedschappen, die wij ze kunnen bieden. 
Gehandicapte jongeren blij met gereedschap

De organisatie DiSil in Sierra Leone biedt arme kinderen met een handicap opleidingen aan. Teddy Foday-Musa, de directeur bedankte ons voor de gereedschappen die eind september arriveerden. 
 
"Onze studenten zijn dankbaar, in het bijzonder diegenen die naar een werk-ervaringsplaats gaan. De gereedschappen zullen zij gebruiken tijdens hun werkstage van een jaar".

Wij wensen alle jongeren met een beperking in Sierra Leone een mooie en leerzame tijd op hun stageplek! 
Geeft u ons nog meer vrienden? 
Deel deze nieuwsbrief of stuur door via:
deel
tweet
mail
deel
Volg ons ook op sociale media:
Facebook
Website
LinkedIn
Copyright © Betuwe Wereldwijd

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich via onze website heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief of op de maillijst staat van eerdere nieuwsbrieven. 

Ons adres is:
Betuwe Wereldwijd
Goilberdingerstraat 32
4101 BP Culemborg
info@betuwewereldwijd.nl

U kunt uw gegevens wijzigen of voor de nieuwsbrief uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp