Copy
Open deze nieuwsbrief in uw internetbrowser


 
BETUWE WERELDWIJD

 

John uit Kenia kan nu voor zijn broers en zussen zorgen

Toen John Okelo 18 was overleden zijn beide ouders en lieten hem achter met zijn broers en zussen. Als oudste zoon had hij de taak om te zorgen voor de dagelijkse behoeften van zijn familie. Hij zocht werk in Kisumu en Nairobi, maar in deze twee grote steden kon hij niets vinden. “Ik had de gevraagde vaardigheden helaas niet doordat ik op mijn twaalfde school verlaten had. Mijn arme ouders hadden geen geld voor schoolgeld.” Toen het leven in de stad ondraaglijk werd, besloot John naar huis terug te keren. Hij ontdekte toen Oyugis Integration Development Organization met vakopleidingen voor kansarme jongeren. “In 2016 volgde ik de opleiding tot automonteur bij OIDO. Voor de opleiding gebruikte ik gereedschap die eerder door Betuwe Wereldwijd waren gedoneerd.” Nadat John de training met succes had afgerond kon hij bij een garage als monteur terecht. Hij verdient nu voldoende om voor zichzelf en zijn broers en zussen te zorgen. “Ik ben het project zeer dankbaar voor de kans om eigen inkomsten te genereren. Ik ben trots op wat ik bereikt heb en moedig andere ongeschoolde jongeren om ook een vakopleiding te volgen, voor hun eigen welzijn en de ontwikkeling van onze gemeenschap.”
Inmiddels groeit het aantal leerlingen bij OIDO. Met een nieuwe zending gereedschap kunnen de werkplaatsen worden uitgebreid en krijgen meer jongeren een kans. Meer over dit project
Deze tweede verzending naar Oyugis kost €3150,-.  Doet u ook mee? 
Heeft u nog een lasapparaat, zaagmachine of een vlakbank-schaafmachine? U kunt er jongeren zoals John enorm mee helpen!

Als vrijwilliger sleutelen aan naaimachines

In ontwikkelingslanden is nog altijd grote behoefte aan naaimachines. We kunnen extra hulp gebruiken in onze naaimachine-afdeling. Je hoeft geen ervaring te hebben met reparatie van naaimachines, twee rechterhanden zijn wel vereist. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring met naaimachine-revisie en zullen je snel op weg helpen. Lijkt je dit leuk en heb je plezier in het omgaan met en begeleiden van andere mensen (met of zonder rugzakje), neem dan contact op met Ingelies Nieuwland (0345-515640 of info@betuwewereldwijd.nl).
Kijk ook eens bij onze andere vrijwilligersvacatures.
 
Naaimachines voor Tanzania
Er wordt hard gewerkt in onze werkplaats aan de verzending voor een naaimachine-revisie werkplaats in Tanzania. Lees meer over dit mooie project.
.

Naaimachines en gereedschap naar Sierra Leone

De financiering voor twee projecten in Sierra Leone is rond! Begin juni gaan de door ons gereviseerde naaimachines en gereedschappen mee met een container van Tools to Work. Hiermee kunnen we het werk van Africa Youth for Peace and Development Organization (AYPAD) en Disability Sierra Leone (DiSiL) flink vooruit helpen. 

Go!Wheels voor Liberia 
Op 2 juni start vanuit Geldermalsen een stoet klassieke auto’s. De opbrengst van deze 10e editie van GO!Wheels gaat naar drie goede doelen, waaronder Betuwe Wereldwijd. We zijn heel blij dat we daarmee verzending van goederen naar het People Empowerment Program (PEP) in Liberia mede mogelijk kunnen maken! 
Lek & Linge steunt Gambia
Leerlingen van Lek en Linge overhandigde een cheque van €2000,- aan Betuwe Wereldwijd. Met dit bedrag wordt de Gambiaanse organisatie Hope Life International ondersteund. HLI leidt jongeren, vrouwen, wezen en mensen met een beperking op in o.a. de agrarische en technische sector, leert hen kleding te maken en fietsen te repareren én leert hen om te gaan met computers.
Deze projecten in Liberia en Gambia en andere projecten hebben nog meer financiering nodig voor realisatie. Al deze projecten staan op onze website

Joost de Bruijn van Boost herontwikkeling sponsort Betuwe Wereldwijd. Na een bouwkundig onderzoek van ons bijna monumentale pand en inspectie van alle installaties stelt hij een onderhoudsplan voor ons op. Hiermee weten we precies wat we moeten doen om ons leuke pand de komende jaren in goede conditie te krijgen en te houden. 
Deel deze nieuwsbrief of stuur door via:
deel
tweet
mail
deel
Volg ons ook op sociale media:
Facebook
Website
LinkedIn
Copyright © Betuwe Wereldwijd

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich via onze website heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief of op de maillijst staat van eerdere nieuwsbrieven. 

Ons adres is:
Betuwe Wereldwijd
Goilberdingerstraat 32
4101 BP Culemborg
info@betuwewereldwijd.nl

U kunt uw gegevens wijzigen of voor de nieuwsbrief uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp